БМВ х5 е70 - 20 000км

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: X5 E70 Xdrive35d M

БМВ х5 е70 - 20 000км

Мнение от BMW X5 E70 » 02 Яну 2011, 15:29

Здравейте колеги ! Реших и аз да нахвърлям някое изречение за моята х5-ца ! Минаха 18 месеца откакто я купих чисто нова от Варна карс , за което време и навъртях малко над 20 000 км ! Колата е Хдрайв 35д М пакет - 06.2009 ! Всички екстри без панорама , задно двд и кийлес ! Зареждам нафта само от Лукойл и то на 2-3 бензиностанции в София ! Карам предимно градско и един път в месеца извън ! Разхода варира около 12-12.5 карам си съвсем нормално - изстрелвам се по светофарите натискам здраво газта но като видя ,че е червено пускам газта - общо взето нито съм от най-големите състезатели нито съм пенсия ! Доливал съм само 1 път масло 1 литър на около 15 000км преди смяната на маслото ! Като цяло съм много доволен ! Не съм имал никакви проблеми досега с изключение на едната пръскалка на фара /ляв / която се развали и изхвърли почити цялата течност - отсранено по гаранция в Дару кар ! Другия проблем беше миналата зима отказа за около 3-4 дена софт клоуза на шоф врата - тъкмо се наканих да ходя в сервиза и се оправи сам от тогава всичко е наред с него , казаха ми, че от мрасотия и сол през зимата прави проблеми понякога общо взето било на късмет ! Тропане засега няма никакво - карам на 20ки + рън флат лятото и на 19ки+ рън флат зимата ! Единственото нещо което се долавя като тропане е от 2рия ред седлки - колата е 6+1 и явно от свалянето и вдигането на 2рия ред ключалките не могат да хванат добре облегалките :( След около 6 месеца ми изтича гаранцията и така като гледам и чета задължително ще се удължава поне за още 2 или 3 години ! Наистина много я пазя колата , държа я в гараж избягвам ямите доколкото мога ! Не знам дали защото колата е от 2009 или защото имам късмет , но проблеми с Адаптив драйва , задните стопове , ниво регулация не съм имал ! Ако сега трябваше пак да избирам бих взел същата кола + двд на задните места заради малкия :) На всеки който се колебае ще му кажа колкото повече екстри толкова по добре защото после се слагат трудно и струват двойно !Понеже съм фен на тунинга пък и на тази кола няма какво толкова да се сложи особено на М пакета успях да добавя само няколко неща :1.Овалните ауспухови накрайници от 4.8 оригинални монтирани в Дарукар 2. Спортни педали с алуминиева окантовка монтирани във Варна карс 3. Тъи като колата е с Бамбукови апликации -смених лаистната на скоростния лост с такава от бамбук която се предлгаше само за х6 е71 , но като се има на предвид че са еднакви нямаше никакви проблеми -монтирана в Дару 4.Алуминиеви прагове на вратите с надпис БМВ- имаше 2 вида светещи и несветещи ! Аз залозих на несветещите и си ги монтирах сам !
Дано не съм Ви омръзнал с моите съждения !
Поздрави на всички

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Re: БМВ х5 е70 - 20 000км

Мнение от TPAKTOP » 03 Яну 2011, 13:39

Не разбрах много какъв ти е въпроса но за задните седалки ще ти кажа че специално при мен си влизат доста добре и са подпряни на подглавниците и няма тропане и лопане въобще. Пробвай да регулираш втория ред седалки за да са плътно до 3-тия. За ДВД е много удобно да ти кажа. Деца нямам ама имам племенници и големия(близо 3г.) много се кефи. Иначе си избрал добра кола!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70 35d, S8;
Мечтае да кара: X5M
Детайли за колата: super reza4ka!

Мнение от E70 3.0SD » 03 Яну 2011, 21:45

TPAKTOP написа:Не разбрах много какъв ти е въпроса но за задните седалки ще ти кажа че специално при мен си влизат доста добре и са подпряни на подглавниците и няма тропане и лопане въобще. Пробвай да регулираш втория ред седалки за да са плътно до 3-тия. За ДВД е много удобно да ти кажа. Деца нямам ама имам племенници и големия(близо 3г.) много се кефи. Иначе си избрал добра кола!

Ако си обърнал внимание колегата не пита нищо а разказва за впечатленията от колата, което добре за всички в този форум. А що се отнася до втория ред седалки, които при мен също потракват по дупките как да ги регулираме плътно до третия ред след като същите са прибрани в пода?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 04 Яну 2011, 6:05

Е... най после някой да е доволен от Х5 Е70-то си, аз като бъдещ собственик се разочаровах от вашите птоблеми и капризи. Даже спрях моето Е90 от продажба. Явно трябва да е нещо от 2009 и нагоре. Само не можах да разбера ,защо си я купил от Варна Карс след като си софиянец?

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 04 Яну 2011, 7:22

Всичко хубаво, но имаше такава тема за впечатленията...хубаво беше поста да се пусне там, за да може всички отзиви за Е70 да са на едно място :roll:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Яну 2011, 10:58

E70 3.0SD написа:
TPAKTOP написа:Не разбрах много какъв ти е въпроса но за задните седалки ще ти кажа че специално при мен си влизат доста добре и са подпряни на подглавниците и няма тропане и лопане въобще. Пробвай да регулираш втория ред седалки за да са плътно до 3-тия. За ДВД е много удобно да ти кажа. Деца нямам ама имам племенници и големия(близо 3г.) много се кефи. Иначе си избрал добра кола!

Ако си обърнал внимание колегата не пита нищо а разказва за впечатленията от колата, което добре за всички в този форум. А що се отнася до втория ред седалки, които при мен също потракват по дупките как да ги регулираме плътно до третия ред след като същите са прибрани в пода?

При мен 3-тия ред седалки е толкова плътно до 2-рия че не мога да ги изкарам без да разместя 2-рия. Подглавниците на 3-тия ред трабва да са прибрани и отделно може да си проверите регулирането на самия 2-ри ред. Аз принципно не се заслушвам толкова в подобни странични звуци. Това все пак не е лимузина а е джип! Ако човек се оглежда за някакви дефекти винаги може да намери. Карайте си колите и да не ви пука!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: X5 E70 Xdrive35d M

Мнение от BMW X5 E70 » 05 Яну 2011, 10:21

RuM6n написа:Е... най после някой да е доволен от Х5 Е70-то си, аз като бъдещ собственик се разочаровах от вашите птоблеми и капризи. Даже спрях моето Е90 от продажба. Явно трябва да е нещо от 2009 и нагоре. Само не можах да разбера ,защо си я купил от Варна Карс след като си софиянец?

Просто от Варна карс ми дадоха най-добрата цена и имаха модела наличен с екстрите които исках аз с изключение на задното ДВД за сметка на ДВД чеиджъра в жабката ,което вече преглътнах ! Не ми се иска да цитирам други дилъри , които ми заявиха : еми това са моделите господине няма други ! Когато си отворих устата за поръчка се започна едно ама какво не Ви хареса на тази ? Защо ви е адаптив драйв - тя си е много стабилна и без това ! Хед ъп диспля се повреждал често ! Ама за какво така ? Много съм бил претенциозен и така ! В интерес на истината в Пловдив и Варна ми обърнаха наи-голямо внимание и ми предоставиха инфо за всичко което ме интересуваше ! Както се казва всеки дилър се бори за себе си - пък и аз им оставих една кофа с пари все пак !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5is;E30 325i
Детайли за колата: дизела е за тракторите;)

Мнение от tuning_mania » 05 Яну 2011, 17:38

Браво ...един доволен колега да има от нова Х5'ца...вече бях започнал да си мисля че вс.ново е та.."ак :mhihi: ...не че мога да си позволя да изгубя 100 хил.лв за година...,като си взема новХ, :mhihi:

за това и си копуваме 3-4 годишни,като са ги пооправили вече :lol: ххахах...и сам им стопили лагерите :mhihi: ....
ще карам дизел,като стана земеделец!!![/color]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 05 Яну 2011, 19:42

tuning_mania написа:Браво ...един доволен колега да има от нова Х5'ца...вече бях започнал да си мисля че вс.ново е та.."ак :mhihi: ...не че мога да си позволя да изгубя 100 хил.лв за година...,като си взема новХ, :mhihi:

за това и си копуваме 3-4 годишни,като са ги пооправили вече :lol: ххахах...и сам им стопили лагерите :mhihi: ....

И мен що не ме броиш? :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ALIENWARE » 07 Яну 2011, 9:31

Живот, здраве и късмет на Ивановците във форума. :bchug:
Аз също съм доволен от X5-та, не случайно сега си взех фейслифта. Вярно е, че си има известни недостатъци - много неща бях сменил по гаранция. Но ML-а и Q7-та са доста по-проблемни.(от ML-а имам личен опит). :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 07 Яну 2011, 22:20

Ако сте готови да приемете поскърцване на пластмаси то колата е перфектна, даже и ми харесва
Ако не - то усилете си музиката, това е съвет от ,,официалния,, дилър Камор
При все че не мога да приема за нормално кола в този ценови клас да поскърцва
Х5 на 69 000 км и 2 години и 9 месеца. Годините не са фактор, така си поскърцва с изкарването от Камор

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 07 Яну 2011, 22:34

X5 E70 написа:Ако сте готови да приемете поскърцване на пластмаси то колата е перфектна, даже и ми харесва
Х5 на 69 000 км и 2 години и 9 месеца. Годините не са фактор, така си поскърцва с изкарването от Камор

:lol: :lol: Колега бяхме забравили за твойте пластмаси :lol: Не се обиждай беше шега! истината обаче е че все пак е джип! Цената си е цена ама що не си си взел 7-ма серия за същите пари?/ За 180000 съм сигурен че ще можеш да си вземяш някаква 7-ца. Тя вече със сигурност няма да скърца
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 07 Яну 2011, 22:57

TPAKTOP написа:
X5 E70 написа:Ако сте готови да приемете поскърцване на пластмаси то колата е перфектна, даже и ми харесва

:lol: :lol: Колега бяхме забравили за твойте пластмаси :lol: Не се обиждай беше шега! истината обаче е че все пак е джип! Цената си е цена ама що не си си взел 7-ма серия за същите пари?/ За 180000 съм сигурен че ще можеш да си вземяш някаква 7-ца. Тя вече със сигурност няма да скърца

ТРАКТОРЕ, те твойте пластмаси са същите кат моите ма ти слушаш музиката на макс а аз не
90% съм сигурен че и твоите прискърцват ма не те дразни
Джип? Тва си е паркетник и очаквам да не скърца кат Нива която верно е джип :D
7-цата е убава кола, не скърца ма кой се е качил на жиБ не ще вече лека кола

П.П. А Х3-ката що не скърца :D
Щото се прави в Австрия, новата Х3 ше е същия кошер кат Х5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 07 Яну 2011, 23:54

X5 E70 написа:
TPAKTOP написа:

ТРАКТОРЕ, те твойте пластмаси са същите кат моите ма ти слушаш музиката на макс а аз не
90% съм сигурен че и твоите прискърцват ма не те дразни
Джип? Тва си е паркетник и очаквам да не скърца кат Нива която верно е джип :D
7-цата е убава кола, не скърца ма кой се е качил на жиБ не ще вече лека кола

П.П. А Х3-ката що не скърца :D
Щото се прави в Австрия, новата Х3 ше е същия кошер кат Х5

Обещявам ти че ще ти запиша диск с всички песни които възхвалят БМВ за дда си ги слушаш докато ди тракат пластмасите :lol: Ами никога не съм им обръщал внимание! като седна зад волана си имам други глупости на главата че да мисля и за скърцането. Ако почне вече да хлопа сериозно бих се заел с ремонт ама сега да си хабя нервите за глупости не върви!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 08 Яну 2011, 9:37

Ве то и аз за друго мисля кат седна зад волана ма кат ти звънне телефона знаеш че спира музиката веднага, те тогава се чуват осезаемо. Малко е, не е нещо фрапиращо но се чува и дразни
А най-дразнощото е че БМВ е марка с претенции
Не са се постарали ама никак с Х5 и Х6, некво кат конструктор от Млад техник ми идва сглобката
Иначе не е лоша колата, по-добра е от МЛ

Следваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6