БМВ х5 е70 - 20 000км
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW X5 E70
- Потребител
-
- Кара: X5 E70 Xdrive35d M
БМВ х5 е70 - 20 000км
Здравейте колеги ! Реших и аз да нахвърлям някое изречение за моята х5-ца ! Минаха 18 месеца откакто я купих чисто нова от Варна карс , за което време и навъртях малко над 20 000 км ! Колата е Хдрайв 35д М пакет - 06.2009 ! Всички екстри без панорама , задно двд и кийлес ! Зареждам нафта само от Лукойл и то на 2-3 бензиностанции в София ! Карам предимно градско и един път в месеца извън ! Разхода варира около 12-12.5 карам си съвсем нормално - изстрелвам се по светофарите натискам здраво газта но като видя ,че е червено пускам газта - общо взето нито съм от най-големите състезатели нито съм пенсия ! Доливал съм само 1 път масло 1 литър на около 15 000км преди смяната на маслото ! Като цяло съм много доволен ! Не съм имал никакви проблеми досега с изключение на едната пръскалка на фара /ляв / която се развали и изхвърли почити цялата течност - отсранено по гаранция в Дару кар ! Другия проблем беше миналата зима отказа за около 3-4 дена софт клоуза на шоф врата - тъкмо се наканих да ходя в сервиза и се оправи сам от тогава всичко е наред с него , казаха ми, че от мрасотия и сол през зимата прави проблеми понякога общо взето било на късмет ! Тропане засега няма никакво - карам на 20ки + рън флат лятото и на 19ки+ рън флат зимата ! Единственото нещо което се долавя като тропане е от 2рия ред седлки - колата е 6+1 и явно от свалянето и вдигането на 2рия ред ключалките не могат да хванат добре облегалките
След около 6 месеца ми изтича гаранцията и така като гледам и чета задължително ще се удължава поне за още 2 или 3 години ! Наистина много я пазя колата , държа я в гараж избягвам ямите доколкото мога ! Не знам дали защото колата е от 2009 или защото имам късмет , но проблеми с Адаптив драйва , задните стопове , ниво регулация не съм имал ! Ако сега трябваше пак да избирам бих взел същата кола + двд на задните места заради малкия
На всеки който се колебае ще му кажа колкото повече екстри толкова по добре защото после се слагат трудно и струват двойно !Понеже съм фен на тунинга пък и на тази кола няма какво толкова да се сложи особено на М пакета успях да добавя само няколко неща :1.Овалните ауспухови накрайници от 4.8 оригинални монтирани в Дарукар 2. Спортни педали с алуминиева окантовка монтирани във Варна карс 3. Тъи като колата е с Бамбукови апликации -смених лаистната на скоростния лост с такава от бамбук която се предлгаше само за х6 е71 , но като се има на предвид че са еднакви нямаше никакви проблеми -монтирана в Дару 4.Алуминиеви прагове на вратите с надпис БМВ- имаше 2 вида светещи и несветещи ! Аз залозих на несветещите и си ги монтирах сам !
Дано не съм Ви омръзнал с моите съждения !
Поздрави на всички

Дано не съм Ви омръзнал с моите съждения !
Поздрави на всички
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Re: БМВ х5 е70 - 20 000км
Не разбрах много какъв ти е въпроса но за задните седалки ще ти кажа че специално при мен си влизат доста добре и са подпряни на подглавниците и няма тропане и лопане въобще. Пробвай да регулираш втория ред седалки за да са плътно до 3-тия. За ДВД е много удобно да ти кажа. Деца нямам ама имам племенници и големия(близо 3г.) много се кефи. Иначе си избрал добра кола!

- E70 3.0SD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 E70 35d, S8;
- Мечтае да кара: X5M
- Детайли за колата: super reza4ka!
TPAKTOP написа:Не разбрах много какъв ти е въпроса но за задните седалки ще ти кажа че специално при мен си влизат доста добре и са подпряни на подглавниците и няма тропане и лопане въобще. Пробвай да регулираш втория ред седалки за да са плътно до 3-тия. За ДВД е много удобно да ти кажа. Деца нямам ама имам племенници и големия(близо 3г.) много се кефи. Иначе си избрал добра кола!
Ако си обърнал внимание колегата не пита нищо а разказва за впечатленията от колата, което добре за всички в този форум. А що се отнася до втория ред седалки, които при мен също потракват по дупките как да ги регулираме плътно до третия ред след като същите са прибрани в пода?
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Е... най после някой да е доволен от Х5 Е70-то си, аз като бъдещ собственик се разочаровах от вашите птоблеми и капризи. Даже спрях моето Е90 от продажба. Явно трябва да е нещо от 2009 и нагоре. Само не можах да разбера ,защо си я купил от Варна Карс след като си софиянец?
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Всичко хубаво, но имаше такава тема за впечатленията...хубаво беше поста да се пусне там, за да може всички отзиви за Е70 да са на едно място 

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
E70 3.0SD написа:TPAKTOP написа:Не разбрах много какъв ти е въпроса но за задните седалки ще ти кажа че специално при мен си влизат доста добре и са подпряни на подглавниците и няма тропане и лопане въобще. Пробвай да регулираш втория ред седалки за да са плътно до 3-тия. За ДВД е много удобно да ти кажа. Деца нямам ама имам племенници и големия(близо 3г.) много се кефи. Иначе си избрал добра кола!
Ако си обърнал внимание колегата не пита нищо а разказва за впечатленията от колата, което добре за всички в този форум. А що се отнася до втория ред седалки, които при мен също потракват по дупките как да ги регулираме плътно до третия ред след като същите са прибрани в пода?
При мен 3-тия ред седалки е толкова плътно до 2-рия че не мога да ги изкарам без да разместя 2-рия. Подглавниците на 3-тия ред трабва да са прибрани и отделно може да си проверите регулирането на самия 2-ри ред. Аз принципно не се заслушвам толкова в подобни странични звуци. Това все пак не е лимузина а е джип! Ако човек се оглежда за някакви дефекти винаги може да намери. Карайте си колите и да не ви пука!

- BMW X5 E70
- Потребител
-
- Кара: X5 E70 Xdrive35d M
RuM6n написа:Е... най после някой да е доволен от Х5 Е70-то си, аз като бъдещ собственик се разочаровах от вашите птоблеми и капризи. Даже спрях моето Е90 от продажба. Явно трябва да е нещо от 2009 и нагоре. Само не можах да разбера ,защо си я купил от Варна Карс след като си софиянец?
Просто от Варна карс ми дадоха най-добрата цена и имаха модела наличен с екстрите които исках аз с изключение на задното ДВД за сметка на ДВД чеиджъра в жабката ,което вече преглътнах ! Не ми се иска да цитирам други дилъри , които ми заявиха : еми това са моделите господине няма други ! Когато си отворих устата за поръчка се започна едно ама какво не Ви хареса на тази ? Защо ви е адаптив драйв - тя си е много стабилна и без това ! Хед ъп диспля се повреждал често ! Ама за какво така ? Много съм бил претенциозен и така ! В интерес на истината в Пловдив и Варна ми обърнаха наи-голямо внимание и ми предоставиха инфо за всичко което ме интересуваше ! Както се казва всеки дилър се бори за себе си - пък и аз им оставих една кофа с пари все пак !
- tuning_mania
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5is;E30 325i
- Детайли за колата: дизела е за тракторите;)
Браво ...един доволен колега да има от нова Х5'ца...вече бях започнал да си мисля че вс.ново е та.."ак
...не че мога да си позволя да изгубя 100 хил.лв за година...,като си взема новХ,
за това и си копуваме 3-4 годишни,като са ги пооправили вече
ххахах...и сам им стопили лагерите
....

за това и си копуваме 3-4 годишни,като са ги пооправили вече

ще карам дизел,като стана земеделец!!![/color]
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
tuning_mania написа:Браво ...един доволен колега да има от нова Х5'ца...вече бях започнал да си мисля че вс.ново е та.."ак...не че мога да си позволя да изгубя 100 хил.лв за година...,като си взема новХ,
![]()
за това и си копуваме 3-4 годишни,като са ги пооправили вечеххахах...и сам им стопили лагерите
....
И мен що не ме броиш?

Живот, здраве и късмет на Ивановците във форума.
Аз също съм доволен от X5-та, не случайно сега си взех фейслифта. Вярно е, че си има известни недостатъци - много неща бях сменил по гаранция. Но ML-а и Q7-та са доста по-проблемни.(от ML-а имам личен опит).

Аз също съм доволен от X5-та, не случайно сега си взех фейслифта. Вярно е, че си има известни недостатъци - много неща бях сменил по гаранция. Но ML-а и Q7-та са доста по-проблемни.(от ML-а имам личен опит).

Ако сте готови да приемете поскърцване на пластмаси то колата е перфектна, даже и ми харесва
Ако не - то усилете си музиката, това е съвет от ,,официалния,, дилър Камор
При все че не мога да приема за нормално кола в този ценови клас да поскърцва
Х5 на 69 000 км и 2 години и 9 месеца. Годините не са фактор, така си поскърцва с изкарването от Камор
Х5 на 69 000 км и 2 години и 9 месеца. Годините не са фактор, така си поскърцва с изкарването от Камор
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
X5 E70 написа:Ако сте готови да приемете поскърцване на пластмаси то колата е перфектна, даже и ми харесва

TPAKTOP написа:X5 E70 написа:Ако сте готови да приемете поскърцване на пластмаси то колата е перфектна, даже и ми харесва
![]()
Колега бяхме забравили за твойте пластмаси
Не се обиждай беше шега! истината обаче е че все пак е джип! Цената си е цена ама що не си си взел 7-ма серия за същите пари?/ За 180000 съм сигурен че ще можеш да си вземяш някаква 7-ца. Тя вече със сигурност няма да скърца
ТРАКТОРЕ, те твойте пластмаси са същите кат моите ма ти слушаш музиката на макс а аз не
90% съм сигурен че и твоите прискърцват ма не те дразни
Джип? Тва си е паркетник и очаквам да не скърца кат Нива която верно е джип

7-цата е убава кола, не скърца ма кой се е качил на жиБ не ще вече лека кола
П.П. А Х3-ката що не скърца

Щото се прави в Австрия, новата Х3 ше е същия кошер кат Х5
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
X5 E70 написа:TPAKTOP написа:X5 E70 написа:Ако сте готови да приемете поскърцване на пластмаси то колата е перфектна, даже и ми харесва
![]()
Колега бяхме забравили за твойте пластмаси
Не се обиждай беше шега! истината обаче е че все пак е джип! Цената си е цена ама що не си си взел 7-ма серия за същите пари?/ За 180000 съм сигурен че ще можеш да си вземяш някаква 7-ца. Тя вече със сигурност няма да скърца
ТРАКТОРЕ, те твойте пластмаси са същите кат моите ма ти слушаш музиката на макс а аз не
90% съм сигурен че и твоите прискърцват ма не те дразни
Джип? Тва си е паркетник и очаквам да не скърца кат Нива която верно е джип![]()
7-цата е убава кола, не скърца ма кой се е качил на жиБ не ще вече лека кола
П.П. А Х3-ката що не скърца![]()
Щото се прави в Австрия, новата Х3 ше е същия кошер кат Х5
Обещявам ти че ще ти запиша диск с всички песни които възхвалят БМВ за дда си ги слушаш докато ди тракат пластмасите

Ве то и аз за друго мисля кат седна зад волана ма кат ти звънне телефона знаеш че спира музиката веднага, те тогава се чуват осезаемо. Малко е, не е нещо фрапиращо но се чува и дразни
А най-дразнощото е че БМВ е марка с претенции
Не са се постарали ама никак с Х5 и Х6, некво кат конструктор от Млад техник ми идва сглобката
Иначе не е лоша колата, по-добра е от МЛ
А най-дразнощото е че БМВ е марка с претенции
Не са се постарали ама никак с Х5 и Х6, некво кат конструктор от Млад техник ми идва сглобката
Иначе не е лоша колата, по-добра е от МЛ
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2