Зимни гуми за Х5 е70
Модератор: Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Зимни гуми за Х5 е70
Казаха ми нещо, дето ми се струва много малко вероятно, ама все пак да питам.
Идеята ми е да си сложа оригинални 19-ки и нормални гуми(не Runflat) за зимата. Сега съм с 20-ки рънфлат.
Обаче според един човек, който се занимава с части, ако сменя цолажа, трябвало нещо да се препрограмира на самото 4х4, щото иначе можело да се счупи? На мен ми се струва невъзможно да счупя нещо, понеже диаметърът на 4-те гуми е еднакъв както при 20-ките(730мм и четирите), така и при 19-ките(740мм) - това са фабричните размери гуми.
Като няма никаква разлика във въртенето на 2-та моста, какво има да му програмират, и изобщо 'то' как ще разбере, че е със други гуми? А и да разбере, единствено може да светне датчикът за изпусната гума.
Идеята ми е да си сложа оригинални 19-ки и нормални гуми(не Runflat) за зимата. Сега съм с 20-ки рънфлат.
Обаче според един човек, който се занимава с части, ако сменя цолажа, трябвало нещо да се препрограмира на самото 4х4, щото иначе можело да се счупи? На мен ми се струва невъзможно да счупя нещо, понеже диаметърът на 4-те гуми е еднакъв както при 20-ките(730мм и четирите), така и при 19-ките(740мм) - това са фабричните размери гуми.
Като няма никаква разлика във въртенето на 2-та моста, какво има да му програмират, и изобщо 'то' как ще разбере, че е със други гуми? А и да разбере, единствено може да светне датчикът за изпусната гума.
I love the sound of V8 in the morning...
Re: Зимни гуми за Х5 е70
Единственото което трябва да направиш е да ресетнеш RunFlat индикатора.
Нищо няма да се счупи ако ползваш позволените от БМВ размери.
Ето ти пример:
Ако сложиш гуми с джанти например като при оригиналните джанти с гуми (Styling 223)
отпред 9x19(джанта) - 255/50R19(гума)
отзад 10x19(джанта) - 285/45R19(гума)
Нищо няма да се счупи ако ползваш позволените от БМВ размери.
Ето ти пример:
Ако сложиш гуми с джанти например като при оригиналните джанти с гуми (Styling 223)
отпред 9x19(джанта) - 255/50R19(гума)
отзад 10x19(джанта) - 285/45R19(гума)
- azata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 2.0d
Колега малко верояно е да счупиш нещо-както писа колегата по-горе,щом ползваш допустимите размери от производителя,не би трябвало да имаш проблем.Давам ти пример от личен опит но за Е 53-лятото съм с 20",през зимния период слизам на 17"-235/65/17.Не съм запознат с минималния размер за Е 70.
Любовта на мъжа минавала през стомаха...Голяма заблуда!!! Няма мъж,който да не държи частица от BMW в сърцето си...
- msi200
- ентусиаст
-
Днес от Германия дойдоха оригинални 19-ки от М-пакет барабар с нормални зимни гуми.
След смяната нищо не светна.
Разликата във возията между 19" нормални и 20" рънфлат е огромна. Колата си е стабилна и с 19-ките ( доколкото може да е стабилен един СУВ). Като гледам, напролет ще продавам 20-ките. Рънфлат едва ли ще ползвам повече.
След смяната нищо не светна.
Разликата във возията между 19" нормални и 20" рънфлат е огромна. Колата си е стабилна и с 19-ките ( доколкото може да е стабилен един СУВ). Като гледам, напролет ще продавам 20-ките. Рънфлат едва ли ще ползвам повече.
- Miloshov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Touring & X-series E70
Колега, нещо забравяш! ОК Слагаш обикновенни гуми, махаш Run On flat-а , но ако спукаш гума какво правиш? Нямаш крик, нямаш ключ, нямаш и резервна гума. Ами сега, какво правим?
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Miloshov написа:Колега, нещо забравяш! ОК Слагаш обикновенни гуми, махаш Run On flat-а , но ако спукаш гума какво правиш? Нямаш крик, нямаш ключ, нямаш и резервна гума. Ами сега, какво правим?
Същито както и ако спукаш рънфлетка из страната. Нямате си идея къв е шанса някъде ви хванат 20ка джанта из странта на път, а па да залепят рънфлет гума ако не е за фитил шанса се ограничава почти дао минимум... та и в двата случея викаш неволята.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- Miloshov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Touring & X-series E70
Имаш основание Sharo, но с Run on flat-a можеш спокойно да минеш около 200км с около 80км/ч. Достатъчно да стингеш до някой по добре оборудван сервиз.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Miloshov написа:Имаш основание Sharo, но с Run on flat-a можеш спокойно да минеш около 200км с около 80км/ч. Достатъчно да стингеш до някой по добре оборудван сервиз.
минеш ли 200км с рънфлет с малко наялгане бордовете са се отлепили и там ти трябва нова гума
а па х5 дето и тежи я минеш 50, я не
Та по-добрата идея е да си носиш фитили и да се оправяш сам ако можеш ако не обади се на приател.
Брал съм ги ядовете и с двата типа гуми
рънфлет на х5 с 0.9 налягане в нея бордовете и се разлепиха за по-малко от 100км (рзлепят се вътрепно белезите са леки цепнатини отвътре на гумата)
19ка гума в Района на Пловдив след 18:00 няка къде да ти залепят (За събота и неделя неговорим) а пък за рънфлет на 90% от местата дето съм бил извън София като чуят и ти показват вратата щото не им се чекне 1 час на щангите
Прунципно е по-добре ако траа се оправяш сам и нямаш ни фитили ни нищо, че ще стигнеш до някъде с рънфлетите и ще изхвърлиш 2 гуми (ако спукаш едно, но гумите са ти износени вече като сложиш само 1 нова заминава диф-а ) ако си без рънфлети джантата е доста малък шанса да не я прецакаш и нея малко от малко. Ама нали забога към тва каско за тва има безплатна пътна помощ.
Та всеки сам да си прецени, но в наща действителност тука и в двата случея си го закъсал спукаш ли гума
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Ако трябва да сме реалисти за българия е задължително да си с рънфлат гуми + резервна гума (ако и тя е рънфлат още по-добре
) + жокери...

- msi200
- ентусиаст
-
Както колегата по-горе е обяснил, ако се кара със спукана рънфлатка, особено натоварен джип, бордовете се съсипват много бързо и после решението е само нова гума. Нова гума е около 1000лв, ако я има налична. Тази технология е приложима за хубави пътища, но не и за нашите.
Аз лично си поръчах оригинален комплект резервна гума+крик+ключ. И без това ще си го возя с мен, значи не ми трябват и рънфлат гуми. Сега даже и вози добре.
Аз лично си поръчах оригинален комплект резервна гума+крик+ключ. И без това ще си го возя с мен, значи не ми трябват и рънфлат гуми. Сега даже и вози добре.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Малко се поизсили колега.
Цената на 20-ка, рънфлет, зимна при това е под 800 лв...790 по памет (за 2-3 дни става налична...личен опит). Летните са дори още по-евтини.
Не че има чак такова значение, за да го правя на въпрос или да се заяждам, нищо подобно, просто нека не си мислят хората, че да си купиш рънфлет 20-ки зимни/летни е най-скъпото и непостижимо удоволствие на този свят.
P.S. Като се замисля и твоята теза не е лишена от логика, дори напротив, но все пак нека се вземе под внимание и факта, че съм заклет фен на рънфлет гумите
Цената на 20-ка, рънфлет, зимна при това е под 800 лв...790 по памет (за 2-3 дни става налична...личен опит). Летните са дори още по-евтини.
Не че има чак такова значение, за да го правя на въпрос или да се заяждам, нищо подобно, просто нека не си мислят хората, че да си купиш рънфлет 20-ки зимни/летни е най-скъпото и непостижимо удоволствие на този свят.

P.S. Като се замисля и твоята теза не е лишена от логика, дори напротив, но все пак нека се вземе под внимание и факта, че съм заклет фен на рънфлет гумите

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
За мен лично, варианта с резервната гума+крик+ключ е по удачен. Играл съм ги и двата филма. Runfla-та гума след това за нищо не става. И като се има впредвид по меката возия на нормалните гуми изцяло се отказах от Run on flat-а. Остава си единственото неудобство(ако може така да се каже) возенето на резервната гума.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
msi200 написа:Както колегата по-горе е обяснил, ако се кара със спукана рънфлатка, особено натоварен джип, бордовете се съсипват много бързо и после решението е само нова гума. Нова гума е около 1000лв, ако я има налична. Тази технология е приложима за хубави пътища, но не и за нашите.
Ако не е тайна колко струва този комплект?

- msi200
- ентусиаст
-
550лв с ДДС, ама го нямат налично и ще дойде Януари месец.
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3