проблем със скоростната кутия на Х5
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
проблем със скоростната кутия на Х5
здравейте, имам проблем със х5 2005г със скоростната кутия , когато спирам все 1 някой ме удря от зад , но колата като е студена го няма това след като загрее го прави . 

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: проблем със скоростната кутия на Х5
Ами първото и най-евтино нещо, което може да направиш е смяна на маслото и филтъра на автомата.При смяната, сложи и оригиналната дoбавка на ZF.Тя не е евтина(около 250-300 лева), но понеже имаш наличен проблем със скоростите е задължително слагането и.
Ако не се оправи...., приготвяш между 3000 и 5000 лева за ремонт на кутията, намираш читав сервиз(най-добре препоръчан от колеги от форума) и майсторите ще кажат.В някои случаи нещата се оправят евтино - с "човъркане" в мозъка на скоростите, но в повечето...ремонта изпълва споменатия от мен по-горе бюджет.
Дано минеш с "първото"..
Масло на автоматична скоростна кутия се сменя САМО с подходящото за кутията такова.Вида и марката на маслото се определя по VIN No на автомобила или е написано на табелка на самата скоростна кутия.Тук свободни съчинения не се правят.Същото се отнася и за филтъра.И недей слуша филосовски съждения, че от BMW казвали, че това масло не се сменяло - било за целия живот на скоростите.Такова масло - НЯМА.Понеже съм със същата скороста кутия като твоята, маслото е това:
Номенклатурен номер : 83220142516
Описание : AUTOMATIC GETRIEBEЦL M1375.4
Ед.цена (с ДДС) : 926.84 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
...но все пак трябва да се провери.Тази цена е за 20 литра т.е. един литър излиза около 46 лева.Между другото това масло е SHELL.
Дано съм бил полезен и минеш само със смяна на маслото.

Ако не се оправи...., приготвяш между 3000 и 5000 лева за ремонт на кутията, намираш читав сервиз(най-добре препоръчан от колеги от форума) и майсторите ще кажат.В някои случаи нещата се оправят евтино - с "човъркане" в мозъка на скоростите, но в повечето...ремонта изпълва споменатия от мен по-горе бюджет.
Дано минеш с "първото"..

Няма наличност
...но все пак трябва да се провери.Тази цена е за 20 литра т.е. един литър излиза около 46 лева.Между другото това масло е SHELL.

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега наистина,ако не си сменял маслото,го смени задължително.Я обясни,какво имаш предвид под това"удряне от зад"-разтриса се колата или.. 

- Plamen Hristov
- Потребител
-
Абсолютно същият проблем имах със същата кола. В БМВ не ремонтират кутии, а само сменят с нови(11000 лв). При мен се стигна до смяна на компютър на кутията, масло и филтър- 3600 лева общо и проблема се изчисти на 100% - от тогава имам навъртяни 10000 км. Ако имаш нужда от повече инфо- напиши ми лично да ти обясня.
- Plamen Hristov
- Потребител
-
joropc написа:Ами първото и най-евтино нещо, което може да направиш е смяна на маслото и филтъра на автомата.При смяната, сложи и оригиналната дoбавка на ZF.Тя не е евтина(около 250-300 лева), но понеже имаш наличен проблем със скоростите е задължително слагането и.
Дано минеш с "първото"..
![]()
Масло на автоматична скоростна кутия се сменя САМО с подходящото за кутията такова.Вида и марката на маслото се определя по VIN No на автомобила или е написано на табелка на самата скоростна кутия.Тук свободни съчинения не се правят.Същото се отнася и за филтъра.И недей слуша филосовски съждения, че от BMW казвали, че това масло не се сменяло - било за целия живот на скоростите.Такова масло - НЯМА.Понеже съм със същата скороста кутия като твоята, маслото е това:
Няма наличност
Колегата е абсолютно точен в обяснението си- евала за коректното обяснение- минах по целия път и съм наясно от първа ръка. Кутията ти (ако си фейслифт Е53) е 6HP26 на ZF
5 мнения
• Страница 1 от 1