Избор на Х3 инфо и мнения.

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Избор на Х3 инфо и мнения.

Мнение от hhr » 17 Апр 2010, 16:55

Здравейте,

Оглеждам се за читаво Х3. Досега съм загледал две.
1. 2006г., 2.0d 150 коня. на приемливи километри.
2. 2008г., 2.0d 177 коня.

Интересувам ме:
- От кога до кога се произвежда първоначалната модификация и от кога влиза фейслифта
- Какви са основните разлики преди и след фейслифта
- Верно ли е че 150 коня идват малко мудни за купето?
- Какво е сервизното обслужване (цени) и има ли разлика между двете
- Най-често срещани проблеми и бъгове
- 2006г., с ксенон с или без ангелските очи е?
- Верно ли Х драйв системата влиза в употреба в Х3 след 2006г.?
- Във форума прочетох няколко мнения че Х3 вози твърдо и много некомфортно? Гледах Fifht gear където при пътния тест на Х3 се изказаха точно в тази насока. Доста оплюха возията?
- Ваши мнения, за които съм изпуснал да питам

ПП. Гледам и една RAV4 2009 г D4D 150 коня. Какво Ви е непредубеденото мнение като сравним дватa SUV-a

младши ентусиаст
Аватар

Re: Избор на Х3 инфо и мнения.

Мнение от S_GonzaLes » 17 Апр 2010, 20:33

Google? Търсене?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 17 Апр 2010, 21:54

hhr написа:Здравейте,

Оглеждам се за читаво Х3. Досега съм загледал две.
1. 2006г., 2.0d 150 коня. на приемливи километри.
2. 2008г., 2.0d 177 коня.

Интересувам ме:
- От кога до кога се произвежда първоначалната модификация и от кога влиза фейслифта
- Какво е сервизното обслужване (цени) и има ли разлика между двете
- 2006г., с ксенон с или без ангелските очи е?
- Във форума прочетох няколко мнения че Х3 вози твърдо и много некомфортно? Гледах Fifht gear където при пътния тест на Х3 се изказаха точно в тази насока. Доста оплюха возията?

ПП. Гледам и една RAV4 2009 г D4D 150 коня. Какво Ви е непредубеденото мнение като сравним дватa SUV-a

1. oт 2004 фейса от края на 2006
2. Мотора (проблема с пеперудките) ма ти гледаш малките мотори. На 3.0д 218 коня (края на 2005) автомата вече е 6 степенен. Преди фейслифта на малките мотори не се предлага автомат
3. квито и да са цените не е евтино
4. 2006 е без ангелските очи. От фейслифта са ангелските очи и диодните ленти на стоповете
5. Не е верно
6. Да, вози твърдо. Не гледай глупости по телевизията а иди да покараш Х3. То и Х5 вози твърдо и некомфортно сравнено с МЛ
7. Имам 2 такива - никакви проблеми

п.пСравняваш кон с кокошка, не се занимавай с глупости

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d
Мечтае да кара: 650xi

Мнение от dan1el » 17 Апр 2010, 22:22

Здравей колега.
Аз започвам малко от зад-напред. Тойота рав 4, D4D, 2007 съм имал и по голяма кочина като кола за мен няма. Карах я точно 6 месеца. Не бе трошене, не бе чудо... А и ми харчеше 15 нафта :kuku:

- Верно ли е че 150 коня идват малко мудни за купето? - Зависи, но с чип се оправят нещата.
- Какво е сервизното обслужване (цени) и има ли разлика между двете - Разлика не би трябвало да има. За конкретни цени не знам, че скоро излезнах от гаранция.
- Най-често срещани проблеми и бъгове - Сменена раздатъчна кутия, скърцане на волана (и на 2 те Х3-го има), сравнително бързото олющване на копчетата за прозорците и копчетата на волана. За щастие други бъгове аз лично не съм срещал.
- Верно ли Х драйв системата влиза в употреба в Х3 след 2006г.? - От както има X3 има Xdrive.
- Във форума прочетох няколко мнения че Х3 вози твърдо и много некомфортно? Гледах Fifht gear където при пътния тест на Х3 се изказаха точно в тази насока. Доста оплюха возията? - Те всички я плюят, но на мен ми харесва. Моята е и с спортно и вози стегнато, но на мен не ми пречи. Другото Х3 е с нормално окачване и вози нормално. Най добрия начин да разбереш дали ти харесва возията/колата е ако имаш възможност да я пробваш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 17 Апр 2010, 23:07

Х3 е боклук... Х5 си е друга работа
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 18 Апр 2010, 0:31

LUCIFER'S написа:Х3 е боклук... Х5 си е друга работа

Такива коментари по-добре си ги спестявайте, смешни са.

Интересувам ме:

Във външния вид разликите са най-големи, при фейслифта с ксенон имаш ангелски очи, но най-хубавото е, че са махнали гадните черни брони.

Определено. Разликата между 150-те и 177-те коня е огромна. Много по-динамична е с 177-те коня, по-малко харчи и двигателят е по-тих.

Досега само един проблем с турбото сме имали, но беше гаранционна и го смениха без пари.

Не.

Зависи какво търсиш. За някои и без М Пакет вози твърдо, но на мен ми се струва, че дори с М Пакет вози супер. Аз съм фен на стегнатата возия и точно това помага за невероятното седене на пътя.

За мен Х3 е много комплексен автомобил - става за семеен, не е много голям за града и става за дълъг път и за лек оф роуд. Наистина е едно от най-добрите решения, ако човек иска да поддържа само една кола.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 18 Апр 2010, 11:02

LUCIFER'S написа:Х3 е боклук... Х5 си е друга работа

Oпределено е обратното - сравнено с Х3 Е70 е боклук.
Имам ги и двете, Е70 гаранционния срок не може да избута без да влезе в сервиза на всеки 2-3 месеца Х3-ката съм я купил на 130 000 км и до момента в сервиз не е влизала вече 2 години

Потребител
Аватар

Мнение от hhr » 18 Апр 2010, 11:16

MCar написа:
Във външния вид разликите са най-големи, при фейслифта с ксенон имаш ангелски очи, но най-хубавото е, че са махнали гадните черни брони.

Т.е. ако бронята до половината (до долната радиаторна решетка) е в цвета на купето, а оттам надолу е черна пластмаса е фейслифт!?
А има ли изцяло боядисани брони в цвета на купето?

Дайте повече мнения за возията. Има ли промяна във возията преди и след фейслифта?
Аз имах 1er 120d със заводски sport suspention settings и беше доста твърдо и на моменти дразнещо некомфортно за градско. Ако Х3 е с нормалното окачване по-меко ли ще бъде от моята единица?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d
Мечтае да кара: 650xi

Мнение от dan1el » 18 Апр 2010, 11:47

За да са боядисани броните в цвета на купето, трябва да е с М-пакет.

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 18 Апр 2010, 11:48

Вече повече от 2 години с х3 фейслифт, но 150коня- никакви проблеми.

Колата е супер, няма спор.

177коня по-добре.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 18 Апр 2010, 12:06

hhr написа:
MCar написа:

Т.е. ако бронята до половината (до долната радиаторна решетка) е в цвета на купето, а оттам надолу е черна пластмаса е фейслифт!?
А има ли изцяло боядисани брони в цвета на купето?

Дайте повече мнения за возията. Има ли промяна във возията преди и след фейслифта?
Аз имах 1er 120d със заводски sport suspention settings и беше доста твърдо и на моменти дразнещо некомфортно за градско. Ако Х3 е с нормалното окачване по-меко ли ще бъде от моята единица?

Пич, иди при някой дилър, вземи една Х3-ка и покарай.
Тва твоето за возията е кат разговора между 2 циганЕта, едното пита другото ,,ти ял ли си хлеб и сирене,, а другото му отговаря ,,не ма братО ми е разправял,,.

Потребител
Аватар
Кара: E90
Мечтае да кара: BMW X6 M

Мнение от the_bommb » 19 Апр 2010, 18:05

Колега, взимай Х3-ката и не се замисляи, аз имам такава но бензинова от година и половина и само масла,филтри и накладки съм сменял. За возията ела да те повозя в маздата( Rx8 ) и после в Х-а и сам ще прецениш :mhihi: .
Иначе според мен при този мотор е почти все едно ,но вземи по мощната и не забравяи екстрите - колкото повече толкова по добре и според мен те да ти бъдат водещи.
Баси майката какъв живот живея

Потребител
Аватар

Мнение от Erectus » 26 Окт 2010, 17:58

Здравейте
За да не отварям нова тема искам да задам още няколко въпроса за Х3-та понеже съм решил следващата ми кола да е такава и се оглеждам за такава ( сегашната е 320 Е 36 и съм мнооо ама мнооо доволен от нея -само дето е старичка).
Не ме интересува возията знам че возят твърдо и това ме кефи. Не ме интересува и сервизната поддръжка щото ако не ме набута някой калпазанин с повреден автомобил знам че няма да вляза в сервиз
Интересува ме бензинова или дизел ???
Автомат или ръчна ??? Автоматична не съм карал никога но съм чувал че с автомат не са много подходящи за off road не че имам намерение да я карам през полето или по някакви скали -- достатъчен е off roada по пътищата с тия дупки.
Аз съм се спрял на дизел - ръчна ск.кут. Пределно ми е ясно че колкото по мощна толкова по добре ама нали тря и да се храни. Доколкото знам 20 D e 155 К.С. а 30 D -177 или 218 ???? Колко гориво харчат различните двигатели ? Някакви проблеми с раздатъчни кутии? Други големи проблеми да са изниквали ? Какво да гледам докато купувам видимо за моето око ( за отиването в сервиз то е ясно че ще се ходи)???
Ще съм благодарен ако споделите вашите проблеми и напътствия. Благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трезвен
Мечтае да кара: Dramiel

Мнение от pro_01 » 29 Окт 2010, 23:23

Понеже и аз лека-полека отивам към X3, въпросът ми е в бюджет от 15к евро може ли да се вмести нещо читаво 2006-2007? Бензин или дизел, все ми е тая, важното е да има екстри. Кола без климатроник, заеби. Гледам, че в мобилето това е долния край на бюджета, но повече ме изненадват километрите на повечето (под 100к).
Улици LIVE - Пътната обстановка на живо

Потребител
Аватар

Мнение от grik4 » 06 Ное 2010, 18:12

Явно няма много мнения или желание на знаещите да споделят.
Аз също чакам отзиви за х3, но дизел.
Моля за повече мнения!

Следваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6