ддс кредит на Х6
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
ддс кредит на Х6
ами това ми е въпроса ..... тегли ли се ддс кредит на Х6 , при все че гледам задната седалка като че ли е 2-местна
мерси

мерси
if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
pironkov написа:тоест ДДС няма да може да изтеглиш ако не си фирма която дейност е свързана с леки коли над 70% ...
Или по точно, дейности които са описани в ЗДДС, пример таксита, инструктори, охранителна дейност и т.н. Първо не можеш да ползваш ДДС а също така не можеш и разходите свързани с автомобила демек бензин и т.н. Определено ще береш ядове, няма как да докажеш с Х6 че вършиш работа, то е ясно че ако е в фирма е за представителни, организационни дейности които данъчните не долюбват...
Преди година вземахме едно Х5 и го писахме товарен автомобил и най големия майтап беше че спряха шефката по пътя да Златни Пасъци и господата милиционери и направиха акт че кара товарен автомобил по път който е забранен за движението на посочените

- neonman
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички
значи на Х5 се ползва ДДС , на Х6- не !

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
neonman написа:Благодаря на всички![]()
Ами номера ставаше преди, допълнително седалки и стана 7 местен автобус

P.S. По закон нямаш право да ползваш ДДС на лек автомобил, писах по горе особенните случаи в които можеш....
Счетоводител немаш ли

- neonman
- младши ентусиаст
-
Peter Angelov написа:neonman написа:Благодаря на всички![]()
Ами номера ставаше преди, допълнително седалки и стана 7 местен автобуссега не съм се интерисувал но и след разни мероприятия с подобни приоми мисля че секна работата
може да питаш тук таме
Пак ти казвам трудна работа, нито за Х5 нито за Х6, врътката беше в местата и в талона
сега не знам дали стават номерата....
P.S. По закон нямаш право да ползваш ДДС на лек автомобил, писах по горе особенните случаи в които можеш....
Счетоводител немаш лиЯ да прочете малко
Не ми се рови сега в закона да ти цитирам точно въпросните членове
Е как ... за Х5 познавам хора , които са си дръпнали ДДС -то

Пък и нали Х5 се води по талон 7-местна....
Peter Angelov написа:neonman написа:Благодаря на всички![]()
Ами номера ставаше преди, допълнително седалки и стана 7 местен автобуссега не съм се интерисувал но и след разни мероприятия с подобни приоми мисля че секна работата
може да питаш тук таме
Пак ти казвам трудна работа, нито за Х5 нито за Х6, врътката беше в местата и в талона
X5 си е 7 местно

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
MaXimal написа:Peter Angelov написа:neonman написа:Благодаря на всички![]()
може да питаш тук таме
X5 си е 7 местно
Еми незнам при нас нямаше монтирани

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
pironkov написа:хахаха ако фабрично не е излезнал 7-местен от завода и ти не си монтирал допълнително или пък е произведен без задни седалки за товарен... и не си минал през Технотест и не не си ги узаконил няма как да си вземеш ДДС.
Точно за това говоря....
За ловен туризъм ако имаш фирма и си собственик на развъдници за дивеч... Да
Вие хубаво го мислите, но декларирайки го в декларацията по ДДС при ревизия или дори да го приспаднете от това, което дължите от прихода/оборота, един ден ще ви се наложи да го връщате, че даже и с лихви... Много е трудно да регистрираш наистина такъв автомобил пряко свързан с дейността на фирмата и да си преспаднеш ДДСто. Все пак зависи от дейността на самата фирма, обема на оборот и как ще затворите очите на данъчните и т.н.
ДДСто е сладка работа... избий го от друго място, това е моят съвет
Вие хубаво го мислите, но декларирайки го в декларацията по ДДС при ревизия или дори да го приспаднете от това, което дължите от прихода/оборота, един ден ще ви се наложи да го връщате, че даже и с лихви... Много е трудно да регистрираш наистина такъв автомобил пряко свързан с дейността на фирмата и да си преспаднеш ДДСто. Все пак зависи от дейността на самата фирма, обема на оборот и как ще затворите очите на данъчните и т.н.
ДДСто е сладка работа... избий го от друго място, това е моят съвет

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2