Проблеми с Х3, 2005-а, 3.0d!
Модератор: Технически модератори
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Проблеми с Х3, 2005-а, 3.0d!
Взех колата от ремонта да споделя впечатления!
-рециклирахме рейката сега е много по-стегнат волана не знам дали е нормално така но няма луфт и не причуква вече!
-уплътнението на sunnyroof-a лелеее колеги четох в чуждите форуми но не очаквах такъв ефект, няма го свиренето вече, нито на 100 нито на 140, не вярвах че едно уплътнение на вид същото ще направи такава разлика, смених и на вратата уплътнението също!
-семеринга отпред на раздатката го поръчахме към 50лв го чакам другата седмица.
-смених счупените тройниците на пръскалките на фаровете и вече си пръска и на фаровете при това доста стабилно.
-смених и счупения подкалник благодаря на колегата който ми го прати пасна перфектно!
-взех си диодчета за задния номер и след работа ще го сложа!

-рециклирахме рейката сега е много по-стегнат волана не знам дали е нормално така но няма луфт и не причуква вече!
-уплътнението на sunnyroof-a лелеее колеги четох в чуждите форуми но не очаквах такъв ефект, няма го свиренето вече, нито на 100 нито на 140, не вярвах че едно уплътнение на вид същото ще направи такава разлика, смених и на вратата уплътнението също!
-семеринга отпред на раздатката го поръчахме към 50лв го чакам другата седмица.
-смених счупените тройниците на пръскалките на фаровете и вече си пръска и на фаровете при това доста стабилно.
-смених и счупения подкалник благодаря на колегата който ми го прати пасна перфектно!
-взех си диодчета за задния номер и след работа ще го сложа!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
От къде и за какви пари взе уплътненията за вратите?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
пиши ми л.с да ти пратя кординати, ново 70 и няколко лв!
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Радваш ме как си гледаш колицата, аз на всичките тия проблеми нямаше да издържа психически и да съм я продал.
Поздравления, накрая ще си караш една стегната кола и дано повече нямаш грижи!

Поздравления, накрая ще си караш една стегната кола и дано повече нямаш грижи!

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ами... След целия този ремонтен маратон - ще я продаде на някой човечец, да си се отвози без проблеми поне 5 години и да го благославя...
Сериозно - ако наистина ще продаваш колата, най-добре махни тази тема. Ако бъдещият купувач се заинтересува да прочете нещо за Х3 - почти сигурно ще попадне на нея и - няма сделка!
Сериозно - ако наистина ще продаваш колата, най-добре махни тази тема. Ако бъдещият купувач се заинтересува да прочете нещо за Х3 - почти сигурно ще попадне на нея и - няма сделка!
Excellent! Steven is my name!
- stocky
- ентусиаст
-
Nukem написа:пиши ми л.с да ти пратя кординати, ново 70 и няколко лв!
На мен още не ми трябват, но може би след тази зима ще си ги сменя профилактично и затова попитах. Благодаря, когато ми потрябват ще ти пиша!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Сега сложих диодите, ще се купува още една пластмасова капачка че моята нагорялата свети различно!
Иначе по темата, много не ме притеснява че някой ще види от форума темата, ако знаете какви аграри идват да я гледат те живеят в ерата преди компютрите срам ме е че съм българин честно, преди да я пусна за продаване не знаех че има такива груби, гадни и прости селяни честно! Преди като продавах е36-та идваха все някакви фенове лафихме, даже си спомням дойдоха едно момче и едно момиче големи фенове много готина двойка направихме едно кафе даже аз им дадох ключовете да я тестват те ми я бяха измили като ми я връщаха!
една кора под мотора ще си поръчам и приключвам най-после! Майстора ми ме мрази вече
писна му от мене!
Иначе сега сериозно за колегите със слънчев покрив сменете го това уплътнение 50лв е и разликата е огромна! И като го сменяте не го разлепяите първо, сваляте старото чисти се старателно каквото е останало, после се набутва новото на място и тогава започва да се отлепя покритието и се притиска леко, то покритието си е направено оригинално от една по-твърда материя да не се къса при отлепянето!
Иначе по темата, много не ме притеснява че някой ще види от форума темата, ако знаете какви аграри идват да я гледат те живеят в ерата преди компютрите срам ме е че съм българин честно, преди да я пусна за продаване не знаех че има такива груби, гадни и прости селяни честно! Преди като продавах е36-та идваха все някакви фенове лафихме, даже си спомням дойдоха едно момче и едно момиче големи фенове много готина двойка направихме едно кафе даже аз им дадох ключовете да я тестват те ми я бяха измили като ми я връщаха!
една кора под мотора ще си поръчам и приключвам най-после! Майстора ми ме мрази вече

Иначе сега сериозно за колегите със слънчев покрив сменете го това уплътнение 50лв е и разликата е огромна! И като го сменяте не го разлепяите първо, сваляте старото чисти се старателно каквото е останало, после се набутва новото на място и тогава започва да се отлепя покритието и се притиска леко, то покритието си е направено оригинално от една по-твърда материя да не се къса при отлепянето!
Последна промяна Nukem на 07 Авг 2013, 11:00, променена общо 1 път
- stocky
- ентусиаст
-
Добре де, толкова мерак и кинти наляти в тая кола и я продаваш? Защо така? Всички казват, че Х3 е един от последните здрави модели на марката и като порпиключиш с тези ремонти би трябвало бая време да си я караш безпроблемно.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ами вече е оправил колата и не му е интересна. Сега ще я продаде, ще вземе някой таралясник и започва всичко отначало. Както казваше един приятел - ние живеем във века на тясната специализация. Едни правят коли, други ги трошат. Е, колегата е от "правещите" - той и тези като него поддържат реномето на фирмата. Някой местен ще я купи и после ще се хвали по кръчмите: Ейй, много здрави тия Х-тройки бе! Преди години взех една италианска, ама само сипвам и карам - НИЩО не съм пипнал по нея...
Excellent! Steven is my name!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
В autobuild бях чел че Х3 е най-здравия автомобил някога тестван от тях и т.н, може и да е така аз не съм много съгласен, но както и да е истината е че ми се иска някое бензиново е90 и вече имам план какви ще са първите неща за смяна и някой неща за тунинг, иначе с моя майстор сме малко като wheeler dealers аз купувам бракми той ги оправя само дето за разлика от тях после при продажбата винаги сме на загуба!
Иначе липсва ми динамиката на лекия автомобил, другото е че наскоро карах една феисова Х5-ца и ми пасна страхотно, Х3-та е пълен боклук като материали, дизаин и пътно поведение и вози като каруца сравнение с Х5!
Иначе липсва ми динамиката на лекия автомобил, другото е че наскоро карах една феисова Х5-ца и ми пасна страхотно, Х3-та е пълен боклук като материали, дизаин и пътно поведение и вози като каруца сравнение с Х5!
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
За материали и дизайн съм съгласен. Но не мога да си представя че ти харесва возията на Х5. Сложи 19' джанти и спортен пакет и усещаш релефа на всяко паве по улицата.А колегите с 20ки направо ги съжалявам. Но поне нямат камъни в бъбреците 

The only thing to FEAR is running put of BEER!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
LABRISS написа:За материали и дизайн съм съгласен. Но не мога да си представя че ти харесва возията на Х5. Сложи 19' джанти и спортен пакет и усещаш релефа на всяко паве по улицата.А колегите с 20ки направо ги съжалявам. Но поне нямат камъни в бъбреците
Качи се на някой Х5 с въздушно окачване на двата моста и после сподели как е возията

- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Признавам не съм имал удоволствието. Обаче много хубаво не е на хубаво - само още ядове с възглавниците
(по-скоро гроздето е кисело) 

The only thing to FEAR is running put of BEER!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
LABRISS написа:Признавам не съм имал удоволствието. Обаче много хубаво не е на хубаво - само още ядове с възглавниците(по-скоро гроздето е кисело)
Последните ми 2 Х5-ци са на въздух и на двата моста и мога да кажа ,че возията няма НИЩО ОБЩО с обикновеното окачване .
- goro57
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: X5 E70 35d 2009 г.
Nukem написа: другото е че наскоро карах една феисова Х5-ца и ми пасна страхотно, Х3-та е пълен боклук като материали, дизаин и пътно поведение и вози като каруца сравнение с Х5!

На пръв поглед голяма глупост е изречена, но тя си има обяснение-просто се казва „синдром на недостатъчност”,т.е. колегата много рядко сменя возилата и се впечатлява страшно много и прави прибързани заключения. Ако наскоро подкараш совалката „атлантис”, Х5-цата вероятно ще ти вози не като каруца, а като каменотрошачка...