Лош късмет ли имам....ИЛИ

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Лош късмет ли имам....ИЛИ

Мнение от msi200 » 23 Дек 2010, 13:19

Сглобката е зле, щото основния пазар на Х5 е САЩ, а там не държат на тези работи.
Най-ме кефи като погледна в процепа между седалката и подлакътника какво се вижда :)
За пластмасите е безсмислено да се коментира, както и за кожата.
Новата 5-ца, примерно, е с много по-добре направен интериор.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Дек 2010, 13:27

Возил ли си се в Дачия Логан? Е те това е евтина пластмаса!

Да ама това е и евтина кола. Никой не очаква хубава палстмаса в кола дето е евтина. Ама извинявай в кола 10 ПЪТИ по скъпа, дето само пълен кожен салон е над 4к евро да има такава пластмаса еми нестава. И дори карбона им е фалшив :no:
Знам ,че е много далечно и неточно сравнение, обаче вижте интериора на един ТВР примерно. Всичко е само кожа и алуминий всичко - дори врътките за парното и чистачките са кожа и алуминий и уникален дизайн.. Колата е по евтина от БМВ.
Изображение
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 13:59

Вижте кожата се похабява доста бързо ама това си е кожа все пак. Х5 не спада към луксозните бмв-ета! Луксозни са Х6 7-серия и 5-ГТ. Специално за кожата на БМВ мога да ви разкажа много но не за Х5 а за М5. Ще спомена само едно нещо което ми се случи:
Когато купих М5 нямах възможност да я тествам някъде. Веднъж реших да ходя да я тествам на писта и имах комплект стари гуми(оригиналните). За да иточня ращо бях купил нови гуми: Ами едната беше с балон и за това купих направо 4 нови с идеята че тези старите все някога ще ги търкам. Както и да е. Реших да сложа гумите но не ми бяха на хотел а в едно складче в което ги държа. като ги товарих само предните две се съпраха в багажника а задните ги сложих на задната седалка. Докато стигна до гумаджийното едното чувалче се беше слякло и резултата беше полу дъга на задната седалка. Беше отврат на светлия салон черна дъга. Минах през 3 автомивки които я третираха с какво ли не. Минах през един познат тапицер който също не успя да го разкара и ми каза че това си е за боя. отидох в Камор които момчето което се занимава с кожените салони каза че при тях само могат да го сменят с нов и не боядисват. С триста зора намерих някакви пичове в Горубляне които боядисвали кожа. Като закарах колата ми казаха че тази кожа няма да я пипнат защото била специална(в добрия смисъл) От това реално си правя извода че дори и да ви изглежда "евтинийка" не е съвсем така. С днешна дата дъгата си седи и ако искате мога да ви я снимам и постна да я видите! Никой просто не се нае да я боядиса! Миналата година минах през Камор да я третират пак с някакви химикали и почти изчезна ама като си го знам че е там си го виждам! Просто каквато и да е кожа трябва да се поддържа. В началото примерно карах с дънки и отвикнах. Оказа се че каквито и да са дънките се боядисва самата седалка. Но това беше обратим процес.
Не смятам че в този ТВР е с по-качествени детайли. Добре има алуминий но ако му е*еш мамата няма начин да го оправят! Трябва да купуваш нов като може да си представите каква е разликата в цената! Двете коли са за абсолютно различни неща: единия за комфорт другия за гъзария. То и евтин вейсман може да се намери за цената на Х5 ама разликата е в ползата на автомобила! Кожата реално е една безполезна екстра за мен! Добре че Х5 поне има обдухване на седалките иначе лятото си е е** мамата! Ето и снимка на Wiesmann
Изображение
ПС Все пак съм съгласен с вас че не е най-доброто но от това печелят компании като Хаман и дж-пауър
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m43 318i e39 528i
Мечтае да кара: m3 e36/e38 760

Мнение от stefkata1990 » 23 Дек 2010, 14:21

А аз все си мисля ,че касмета с купуването на кола остана с купуването на кола 2-ра ръка, но явно аз съм в грешка и при новите било така :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 23 Дек 2010, 14:30

Х5 не луксозен автомобил, пък Х6 е??. Кое му е по луксозното, това ,че някой като мене 1.92 като седне отзад и си свива врата ли? Колите са абсолютно едно към едно като шаси килограми и т.н. Няма логика поне за мен щото едното е със скосена задница да е по лусозно. 5 серия Гт също. Седмицата и Шестицата наистина са най-луксозните на БМВ.

Кожата наиситна е кофти откъм подръжка, но цялата идея на сравнението с ТВР беше, че в кола която нова(вече няма нова де) струва по малко от нова Х5 могат да си позволят всичко ръчна изработка от кожа и алуминий , в което и да е БМВ за колкото и да е пари немогат? Е сравняваме почти фалирала компания с 100 бройки годишно, с един от най-големите концерни де, но все пак не е извинение ,че на кола за 200К и тропа пластмасата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 14:45

BMW_RIDER написа:Х5 не луксозен автомобил, пък Х6 е??. Кое му е по луксозното, това ,че някой като мене 1.92 като седне отзад и си свива врата ли? Колите са абсолютно едно към едно като шаси килограми и т.н. Няма логика поне за мен щото едното е със скосена задница да е по лусозно. 5 серия Гт също. Седмицата и Шестицата наистина са най-луксозните на БМВ.

Кожата наиситна е кофти откъм подръжка, но цялата идея на сравнението с ТВР беше, че в кола която нова(вече няма нова де) струва по малко от нова Х5 могат да си позволят всичко ръчна изработка от кожа и алуминий , в което и да е БМВ за колкото и да е пари немогат? Е сравняваме почти фалирала компания с 100 бройки годишно, с един от най-големите концерни де, но все пак не е извинение ,че на кола за 200К и тропа пластмасата.

Оооо ГТ-то си е доста луксозно! Не съм много сигурен но смятам че си върви в базовия модел с монитори на задните седалки следователно е направено за няокой който обича да се вози. Ако ти нашият по колата скъпи детайли дали би сложил нещо да я товариш? гуми-муми товариш и не ти дреме! Ако се измие-измие ако не - здраве да е! Това все пак е джип(джиБ както на доста места видях :mhihi: ) Колко е джип е друг въпрос. Не се смятам за излъган по никакъв начин че за определена сума пари съм взел боклук!
Изображение

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 23 Дек 2010, 14:59

TPAKTOP написа:
BMW_RIDER написа:Х5 не луксозен автомобил, пък Х6 е??. Кое му е по луксозното, това ,че някой като мене 1.92 като седне отзад и си свива врата ли? Колите са абсолютно едно към едно като шаси килограми и т.н. Няма логика поне за мен щото едното е със скосена задница да е по лусозно. 5 серия Гт също. Седмицата и Шестицата наистина са най-луксозните на БМВ.

Оооо ГТ-то си е доста луксозно! Не съм много сигурен но смятам че си върви в базовия модел с монитори на задните седалки следователно е направено за няокой който обича да се вози. Ако ти нашият по колата скъпи детайли дали би сложил нещо да я товариш? гуми-муми товариш и не ти дреме! Ако се измие-измие ако не - здраве да е! Това все пак е джип(джиБ както на доста места видях :mhihi: ) Колко е джип е друг въпрос. Не се смятам за излъган по никакъв начин че за определена сума пари съм взел боклук!

ТРАКТОР, в грешка си. Нема БМВ (а и не само), което серийно да върви с мултимедия на задните места. Иска си солидно доплащане :)
ГТ-то е един прекрасен автомобил, който съм имал удоволствието да шофирам и трябва да ти е кажа, че колкото е кеф да се возиш в него, толкова е и готино да си бръмкаш сам, та дори повече.
Относно дали Х5 е луксозен автомобил - луксозен е и още как. Х6 с нищо не е по-луксозен от Х5...това са практически идентични автомобили. Та в този ред на мисли всяко БМВ според съвременните разбирания е луксозен автомобил. Не случайно БМВ са премиум производител - не върви да продават не-луксозни коли. Вече кой какви представи има за луксозност, това е съвсем отделен въпрос. И за мен в базовите си варианти голяма част от продукцията на БМВ не се вписва в представите ми за луксозна кола, но пък я виж цените... :mhihi:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 23 Дек 2010, 14:59

Изобщо не е боклук Е70. Просто, както и всеки друг модел, си има и слаби страни.

Аз преди да я взема ходих на тестдрайв на абсолютно всички 7-местни джипове и СУВове, които се предлагат в БГ. И взех Х5 не понеже съм фен на БМВ, а понеже е най-доброто на пазара. Естествено, най-доброто според моите нужди и разбирания.
За мен е70 има само 3 недостатъка - 1. рънфлатките- махнах ги; 2. малко шумен мотор(40d) 3. кофти качество на интериора. Всичко друго са плюсове.

Иначе от собственици на автомивки съм чувал, че кожата на БМВ-тата изисквала специални препарати, щото нещо била много чувствителна. Колко е здрава, тепърва ще разбера, но моята поне е черна.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 15:17

cww написа:ТРАКТОР, в грешка си. Нема БМВ (а и не само), което серийно да върви с мултимедия на задните места. Иска си солидно доплащане :)
ГТ-то е един прекрасен автомобил, който съм имал удоволствието да шофирам и трябва да ти е кажа, че колкото е кеф да се возиш в него, толкова е и готино да си бръмкаш сам, та дори повече.
Относно дали Х5 е луксозен автомобил - луксозен е и още как. Х6 с нищо не е по-луксозен от Х5...това са практически идентични автомобили. Та в този ред на мисли всяко БМВ според съвременните разбирания е луксозен автомобил. Не случайно БМВ са премиум производител - не върви да продават не-луксозни коли. Вече кой какви представи има за луксозност, това е съвсем отделен въпрос. И за мен в базовите си варианти голяма част от продукцията на БМВ не се вписва в представите ми за луксозна кола, но пък я виж цените... :mhihi:

ЗА ГТ като писах не съм сигурен и мерси за инфото! като изложиха първото в Камор го разглеждах и имаше такива на седалките. Ясно е че биха изложили някакво по-добро изпълнение но след това си взех от каталозите на ГТ и там пишеше че има два размера. Оттам съм се подлъгал че е е базов модел.
Иначе аз принципно на мнение че луксозен и джип са две различни понятия. И не знам какво реално разбирате под лукс? "детейлите били евтини" да ама си го товарим както си искам! Е преди около 3 месеца си натоварих мраморен праг за вратата и не ми пукаше. Ако беше направено като Ролс-ройс щях да търся друга кола да го пренесе да не му направя нещо. Върши идеална работа! И като най-голямата издънка за джипове искам да кажа че смятам - Порше Кайен! Смесица между спортен луксозен и джип не може да съществува освен ако не е БМВ Х5М :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 23 Дек 2010, 15:31

TPAKTOP написа:
cww написа:ТРАКТОР, в грешка си. Нема БМВ (а и не само), което серийно да върви с мултимедия на задните места. Иска си солидно доплащане :)

ЗА ГТ като писах не съм сигурен и мерси за инфото! като изложиха първото в Камор го разглеждах и имаше такива на седалките. Ясно е че биха изложили някакво по-добро изпълнение но след това си взех от каталозите на ГТ и там пишеше че има два размера. Оттам съм се подлъгал че е е базов модел.
Иначе аз принципно на мнение че луксозен и джип са две различни понятия. И не знам какво реално разбирате под лукс? "детейлите били евтини" да ама си го товарим както си искам! Е преди около 3 месеца си натоварих мраморен праг за вратата и не ми пукаше. Ако беше направено като Ролс-ройс щях да търся друга кола да го пренесе да не му направя нещо. Върши идеална работа! И като най-голямата издънка за джипове искам да кажа че смятам - Порше Кайен! Смесица между спортен луксозен и джип не може да съществува освен ако не е БМВ Х5М :mhihi:

То като цяло, смесица межу спортен и луксозен неможе да има, камули пък спортен и джип. Спортен джип е като морско свинче. Ни е свинче ни е морско.

Като цяло съм съгласен, че трябва да може да се върши и работа с него, и аз си го товаря отзад без да ми дреме. Затова никой не е тръгнал да иска махагон и кожа в багажника. Но по таблото незнам кой ще тръгне да си товари нещо. И пак се връщам на карбона - какво им пречи да сложат истински? Не е толкова по скъпо бе ебаси, това не е да се вакумира спецялна част която трябва да издържа натоварване, това е просто облицовка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 15:41

BMW_RIDER написа:То като цяло, смесица межу спортен и луксозен неможе да има, камули пък спортен и джип. Спортен джип е като морско свинче. Ни е свинче ни е морско.

:lol: :lol: Тук е уби с това сравнение! :clap:
BMW_RIDER написа:Като цяло съм съгласен, че трябва да може да се върши и работа с него, и аз си го товаря отзад без да ми дреме. Затова никой не е тръгнал да иска махагон и кожа в багажника. Но по таблото незнам кой ще тръгне да си товари нещо. И пак се връщам на карбона - какво им пречи да сложат истински? Не е толкова по скъпо бе ебаси, това не е да се вакумира спецялна част която трябва да издържа натоварване, това е просто облицовка.

Ами искам да кажа че пластмасата е здрава! Оня ден майка ми фрасна един лакът на дисплея между седалките но издържа.
И понеже не ми се спори искам само да вмъкна че единствено не съм доволен от качеството на воланите! По конзолите не се джитка много! Мир вам! :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 23 Дек 2010, 16:54

TPAKTOP написа:
X5 E70 написа:Не как трябва да изглежда пластмасата а да не скърца
От колко време я имаш тази кола?

Месец май тази година!

Малко е според мен.
Аз след около година ми попремина еуфорията, свикнах с типичния шум в купето и страничните звуци и скърцания започнаха да избиват
Сега прискърва дясната седалка и корите й, дет на нея никой никога не е седял

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 17:05

X5 E70 написа:
TPAKTOP написа:

Месец май тази година!

Малко е според мен.
Аз след около година ми попремина еуфорията, свикнах с типичния шум в купето и страничните звуци и скърцания започнаха да избиват

Ами принципно на доста места писах че не съм я взел нова но еуфорията наистина си я има! :oops:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 23 Дек 2010, 17:06

Кожата която БМВ ползва се предлага за всички модели - от 1-чката до Х6 - и е една и съща
Така че няма по-луксозна и по-нелуксозна. Моята е и перфорирана щото седалките са с вентилация. По-високо стъпало май е само напата. Третирал съм я само с препарата за кожа от БМВ ивъпреки това се протрива шева
Просто пестят от материали и си вдигат маржа на печалбата
Да не говорим че БМВ няма нелуксозен модел - вижте цената на 1-чката и сами си правете изводите
Х5 и Х6 са си два абсолютно еднакви автомобила с различна задница и диференциал, единия не е по-луксозен от другия
Но както колегата по-горе каза от всички марки предлагащи СУВ БМВ е най-малкото зло

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 23 Дек 2010, 17:08

TPAKTOP написа:
X5 E70 написа:
TPAKTOP написа:

Месец май тази година!

Малко е според мен.

Ами принципно на доста места писах че не съм я взел нова но еуфорията наистина си я има! :oops:

Ако я беше взел нова щеше да бъдеш ужасен как лопат клапаните на Адаптив драйв-а още с изкарването от паркинга на Камор :) То не беха сервизни акции, кампании и кви ли не простотии включително ,,те така си тропат,, (за чисто нова кола), ,,усили си музиката,, и прочие тъпни

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6