Навигация erisin монтаж?
Модератор: Технически модератори
Re: Навигация erisin монтаж?
Тук http://alarmi-bg.com 180 лв и 5 часа труд ми искат да ми прекарат кабели и свържат 4 колони от Ерисина да ги захранва
.Сам ще се мъчим някак .Много е лошо да дадеш толкова пари и да не можеш да си го монтираш веднага 

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
здравейте,
тази пластмасова рамка задължително ли е да се маха? аз монтирах едно подобно на ерисин но преди мен някои е махнал тази хоризонталната пластмаса ,само нея, и навигацията си влезна безпроблемно. само 4е много играе ,смисъл мога да я местя нагоре ...струва ми се 4е трябва да е по-плътно застопорена. Трябва ли да махам още пластмаси
/ аз бях с касетка,мид и сд-4ейнджър/ утре ще направя снимка.
иначе вземах това :ДВОЕН ДИН ЗА BMW C082G:
тази пластмасова рамка задължително ли е да се маха? аз монтирах едно подобно на ерисин но преди мен някои е махнал тази хоризонталната пластмаса ,само нея, и навигацията си влезна безпроблемно. само 4е много играе ,смисъл мога да я местя нагоре ...струва ми се 4е трябва да е по-плътно застопорена. Трябва ли да махам още пластмаси

иначе вземах това :ДВОЕН ДИН ЗА BMW C082G:
- don_mimo
- ентусиаст
-
въпрос, как трябва да се свърже камерата за заден ход, за да не трепти картината. вземам - и + от задната светлина, слагам реле ...но пак има едни трептения по екрана/ не преска4а картината/ но все едно има някакев шум...
Аз сложих товарни съпротивления, за да не трептят картината и LED осветлението на задния номер.
Преди седмица, обаче, монтирах диодни крушки и за светлините за заден ход, картината отново се влоши, само че този път не се оправи докрай с товарни съпротивления. Оправи се докрай, когато свързах масата на камерата директно към болт, а не към масата на стопа.
С две думи, пробвай с друга маса, а ако някой LED трепти, слагаш товарно съпротивление, за да спре да трепти.
Ако някой не може да си сметне колко ома да е товарното съпротивление:
R = U*U / P
Преди седмица, обаче, монтирах диодни крушки и за светлините за заден ход, картината отново се влоши, само че този път не се оправи докрай с товарни съпротивления. Оправи се докрай, когато свързах масата на камерата директно към болт, а не към масата на стопа.
С две думи, пробвай с друга маса, а ако някой LED трепти, слагаш товарно съпротивление, за да спре да трепти.
Ако някой не може да си сметне колко ома да е товарното съпротивление:
R = U*U / P
- don_mimo
- ентусиаст
-
ок, мерси. ще потърся друга маса ,дано тогава се оправи... ще сложа и един резистор ако пак прави мизерии 
а за пластмасовата конзола/ която държи мид + цд-то/ цялата ли се маха или не ?

а за пластмасовата конзола/ която държи мид + цд-то/ цялата ли се маха или не ?
Най-после монтирахме навигацията
,намерих случайно майстор в града призна си че на такъв модел не беше монтирал,но стана, много сложно му се видя като видя че 10 колони (главни,среди и високи) са на отделни изходи.Пуснахме два двойни кабела отпред до отзад до усилвател а другите ги навърза директно от усилватела.Трудно беше и изрязването на пластмасата
. Свързахме ги да ги храни навигацията а за буфера ще мисля по-нататък с какво..Работата отне към 5 часа и ходих 2 пъти
,взе ми само 30 лв с изрязването,даже се учудих не е като да поискат 180

screenshot on pc

upload image online
Първите минуси който видях са че радиото в движение нещо намаля сигнала,също и като си настроя еквалайзера на двд-то или на флашката,блутута не прави разлика свири добре,но като дам на радио е много слабо и трябва пак допълнително да настройвам бас,високи.Другото което е че тъча не приема команди на докосване а иска лек натиск има залепен някъв протектор или найлон и се чудя дали да го махна и да си сложа истински по-хубав да не се драска екрана,през деня на клип примерно почти нищо не се вижда,вечер е добре
.Най голямата екстра според мен е блутута да си пускаш песните от телефона и то с хубаво качество и може да набираш телефонни номера и да се обаждаш или обаждат което премахва автоматично хендсфрито 

screenshot on pc

upload image online
Първите минуси който видях са че радиото в движение нещо намаля сигнала,също и като си настроя еквалайзера на двд-то или на флашката,блутута не прави разлика свири добре,но като дам на радио е много слабо и трябва пак допълнително да настройвам бас,високи.Другото което е че тъча не приема команди на докосване а иска лек натиск има залепен някъв протектор или найлон и се чудя дали да го махна и да си сложа истински по-хубав да не се драска екрана,през деня на клип примерно почти нищо не се вижда,вечер е добре

Как да не реагира на докосване, реагира. Само че е резистивен (натиск), а не капацитивен, който реагира на топлина.
Ако звука от някой източник ти се струва по-слаб, има решение. Има меню, което се намира в Setup -> About -> горе Factory settings. Пин кода при мен е 3711. Влиза се във Vol gain и се увеличава източника, който свири по-слабо,след това Save. После изключваш - включваш и си готов. Изтриват се запаметените настройки при всеки Save.
Трябваше да сложите филтри, а не да накичите всички говорители на 2 канала, но дано няма проблеми, браво, че си я монтирал, много добре стои.
Ако звука от някой източник ти се струва по-слаб, има решение. Има меню, което се намира в Setup -> About -> горе Factory settings. Пин кода при мен е 3711. Влиза се във Vol gain и се увеличава източника, който свири по-слабо,след това Save. После изключваш - включваш и си готов. Изтриват се запаметените настройки при всеки Save.
Трябваше да сложите филтри, а не да накичите всички говорители на 2 канала, но дано няма проблеми, браво, че си я монтирал, много добре стои.
PeReZ написа:Как да не реагира на докосване, реагира. Само че е резистивен (натиск), а не капацитивен, който реагира на топлина.
Влезнах в настройките на звука интересно радиото беше на 18 а другите на 12,сложих го на 20 защото повече не може и взе да свири една идея по-силно но пак е доста по-слабо,а със стандартната антена губи сигнал явно идва слаба.Закачихме всички говорители без тези отпред на вратите защото подминавало 4 ома като го мери майстора и можело да има проблем,оставихме тези на таблото,звука и качеството иначе е супер
- tonni2007
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D 02г
здравейте колеги решил съм да си сложа навигация и за момента съм се спрял на тази
http://navigacia.bg/bg/bmw/436-navigaci ... alno-meniu
ако някой си е купил да сподели да ли е доволен
http://navigacia.bg/bg/bmw/436-navigaci ... alno-meniu
ако някой си е купил да сподели да ли е доволен
Аз изгледах клиповете в youtube и ми се струва, че е с малко по-странно меню от Ерисин и Дайнавин, всичко е с малки икони и без писалка не знам дали няма да е неудобна.
Колеги, някой има ли igo next или линк за такава, която да работи на wince? Благодаря!
Колеги, някой има ли igo next или линк за такава, която да работи на wince? Благодаря!
Колеги здравейте, имам Ерисин 1146 б. Аз също като вас съм доволен но имам малко проблеми. Като изгася колата да кажем на радио след това като запаля е на някой от другите сорсове например телевизия или флашка. Яркоста на дисплея не ми се променя независимо дали колата е на фарове или не. Също не мога да намеря това меню за настройка на силата на звука на радиото или СД картата. Въобще нямам в SETUP->About->Factory settings. Най-дразнещия проблем е едно пукане като сменям песни или радиостанции. Колата е с Harman Kardon. Ако някой от вас има някои от тези проблеми или знае решение моля да сподели.
благодаря предварително.
благодаря предварително.
Този модел има доста по-малко настройки от по-новия.
При теб секретното меню е:
1. Влизаш в Setup (или Settigns, не помня как го пишеше)
2. От там влизаш в ABOUT
3. Натискаш горния десен ъгъл и го задържаш 5 секунди. Там няма нищо за натискане, така че просто запомни че "краварката е горния десен ъгъл".
Не помня какви настройки имаше в секретното меню, дано да има звукова корекция на отделните източници.
При теб секретното меню е:
1. Влизаш в Setup (или Settigns, не помня как го пишеше)
2. От там влизаш в ABOUT
3. Натискаш горния десен ъгъл и го задържаш 5 секунди. Там няма нищо за натискане, така че просто запомни че "краварката е горния десен ъгъл".
Не помня какви настройки имаше в секретното меню, дано да има звукова корекция на отделните източници.
- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 (E53) facelift
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: sport package 3.0D
Оооо даааа гадното "пукане" при смяна на песен....и аз го имам
единственото, което ме дразни в навигацията

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Здравейте колеги имате ли проблеми с радио сигнала при Erisina? При мен много се губи може би защото аз не съм направил нещо като хората. В кутията на навигацията имаше един преходник за антената от който излизаха една букса малка и един кабел на който пишеше ANT Power и понеже не намерих начин да си вържа антената на BMW-то в тази букса която е доста малка,а кабела не знам за какво е, сложих един мой си преходник и тръгна всичко,но сигнала е .. отвратителен меко казано. Някакви идеи ?