Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат!
Модератор: Технически модератори
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Re: Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат!
Просто чета и не вярвам! Да ти откажат изплащане на щета че друг ти бил паркирал колата?!
Не съм го гледал предаването но дано не е истина! 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
TPAKTOP написа:Leon написа:Има, закон, но ако някъде в дребния шрифт на полицата пише и за гуми според сезона, 99% ще спечели застрахователя в съда. Да не говорим за топлите връзки със съдиите. Температурата в този ден формално не дава основание да се кара с летни гуми. То има и слънчеви дни, но пак трябва да са пуснати фаровете.
На коя полица? Аз ей сега прелистих всичко и нищо не се споменава за гуми неотговарящи за сезонаПо закон(не ОУ на затрахователя) мога да карам с летни гуми и зимата. Там само се споменва грайфера. Ако съм достатъчно достатъчно тъп мога да си карам джипа и с летни гуми. Никой не може да ме глоби за това. А ако лятото карам със зимни? И как застрахователя решава че е дошло време за смяна на гуми? На М5-цата летните ги слагам когато температурите се задържат на 10 градуса! Това може да стане и Март може да стане и Май. Никой не може да ми каже кога да ходя да си сменям гумите. Дали ако май месец катастрофирам със зимни гуми(не дал Господ) ще ме отсвирят с репликата "Зимните гуми не са за тоя сезон". Ако има подобно условие то изришно трябва да е упоменато от месец до месец. Колегата каза че е било 15 градуса това означава че не е имало заледявания. Освен ако не е станало някъде по планините но се съмнявам. Честно казано не виждам логика да бъде отказана подобна щета заради това.
А примера ти за фаровете не е основателен защото това е целогодишен закон!
Идеята е, че закона важи и за слънчевите дни. Наистина има разлика, това е закон, приет от парламента, просто за илюстрация го ползвах. А застрахователя може да си е написал някъде разтегливо понятие, удобно за тълкуване в негова полза, не съм чел полицата на колегата. Дори да е само повод да забавят обезщетението докато се точат дела, пак е добре за тях.
Never mistake motion for action...
Ако е истина за гумите, времето и сезона то извади си бележка от метеорологичната служба за въпросният ден!
Здаравей Колега,
ето един савет и от мен.
парво в клаузите за автокаско на всички компании фигурира тексата щетата се изплаща след сабиране на васички документи по случая.Това са документи подписани между теб и застехователя както при учредяването на каското така и последвалите след завеждането на щетата ( протоколи от КАТ, прокуратура и.т.н).
Това е едно от най важните неща на които те разчитат и те мотят за да не ти платят.Основно разчитат на тежката и безотговорна българска администрация.
Сега ако си успял да събереш всички документи по случая.Малко е трудно но не невазможно ,без да ги бавиш завеждаш жалба срещу застрахователната компания която те разиграва в министерството на финансиите комисията по застрахователен надзор.Там в деловодството ще ти дадат входящ номер и процедурата се задеиства.Те не могат да я спрат щото варви по служебен път и трябва да разгледат случая и да вземат мерки.Това може да им създаде трудности при подновяване на лиценза.
Подготвяш и копия от документи за пресата, господари на ефира или друга телевизия.
Сварзваш се директно със шефа на съответното дружество и най внимателно му му обясняваш какво смяташ да направиш ако не си спазят договора.
Можеш и да се обърнеш към комисията за защита на потребителя.Те имат добри адвокати.
След това ако не подеиства завежда6 дело,както и дело за отнемане на лиценза.
Аз имах подобен проблем с други крадци- ЕУРОИНС.Действах по този начин и успях да си взема парите за 15 дена.
Даже лично ми се обади след изплащтане на щтетата директора на ЕУРОИНС да ми каже че съм едиствения случай на когото са изплатили щетата в такав срок.Наглеци.
Така че ваземеш ли един път инициативата в твои ръце гониш до дупка не им оставя6 време да мислят.
Последно , основната причина поради която такива кърлежи живеят на наш гръб е тази че българина не е научен да си гони правата.
Успех
ето един савет и от мен.
парво в клаузите за автокаско на всички компании фигурира тексата щетата се изплаща след сабиране на васички документи по случая.Това са документи подписани между теб и застехователя както при учредяването на каското така и последвалите след завеждането на щетата ( протоколи от КАТ, прокуратура и.т.н).
Това е едно от най важните неща на които те разчитат и те мотят за да не ти платят.Основно разчитат на тежката и безотговорна българска администрация.
Сега ако си успял да събереш всички документи по случая.Малко е трудно но не невазможно ,без да ги бавиш завеждаш жалба срещу застрахователната компания която те разиграва в министерството на финансиите комисията по застрахователен надзор.Там в деловодството ще ти дадат входящ номер и процедурата се задеиства.Те не могат да я спрат щото варви по служебен път и трябва да разгледат случая и да вземат мерки.Това може да им създаде трудности при подновяване на лиценза.
Подготвяш и копия от документи за пресата, господари на ефира или друга телевизия.
Сварзваш се директно със шефа на съответното дружество и най внимателно му му обясняваш какво смяташ да направиш ако не си спазят договора.
Можеш и да се обърнеш към комисията за защита на потребителя.Те имат добри адвокати.
След това ако не подеиства завежда6 дело,както и дело за отнемане на лиценза.
Аз имах подобен проблем с други крадци- ЕУРОИНС.Действах по този начин и успях да си взема парите за 15 дена.
Даже лично ми се обади след изплащтане на щтетата директора на ЕУРОИНС да ми каже че съм едиствения случай на когото са изплатили щетата в такав срок.Наглеци.
Така че ваземеш ли един път инициативата в твои ръце гониш до дупка не им оставя6 време да мислят.
Последно , основната причина поради която такива кърлежи живеят на наш гръб е тази че българина не е научен да си гони правата.
Успех
- m_velizarova
- Потребител
-
Изобщо не хвалете армеец. Пълни измамници! На нас също ни откраднаха Х5. Всичко ни е изрядно като документи. Изведнъж ни сервираха писмо, че няма да ни платят колата. Като причини е изтъкнато, че колата нямала допълнително монтирана аларма. Въпреки, че колата има фабрична и по закон не е задължително да монтираш допълнителна, а и не са имали такова изискване към нас. Другата причина е, че при сключване на застраховката, колата видимо е имала 3 ключа. От какво е видимо незнам, защото никога не сме имали 3 ключа. Купихме колата само с 2 и никога не сме имали повече ключове дори сервизен. Сега сме наели адвокат и ще ги съдиме до дупка. Внимавайта като подписвате полицата!!! Четете внимателно!!! Много често срещано е да ви допишат сервизен ключ, който вие нямате! При евентуална кражба ядете дървото!
Аз ви предлагам да се съберем целия форум и да направим петиция срещу застрахователите и безумните им клаузи с коуто лишават потребителите на застраховките си от правото им да бъдат обезщетявани!
...примера на колегата е чудесен....защо да монтираш каквато и да е допълнителна аларма като автомобила ти има фабрична такава?!? Колега с това може да ги обориш....
...примера на колегата е чудесен....защо да монтираш каквато и да е допълнителна аларма като автомобила ти има фабрична такава?!? Колега с това може да ги обориш....
- m_velizarova
- Потребител
-
Ами ще ги оборя, това са пълни глупости... Ама защо трябва да се стига до там?!? Адвокати, съдилища, тровене на нерви....
Затова ли се застраховаме... за да се молиме после да не ни прецакат??!!! Трябва да се вземат мерки спрямо тази мафия!!!

това имам в предвид и аз колега...но трябва да се обединим...
Днес ми се обажда брокера - имало заповед от булинс всички Х5 да минат през навеса дет му викат ,,сервиз,, на бул. България за поставяне на допълнителен имобилайзер. Било съгласувано с БМВ Груп България.
Понеже преди година пак ходих на същото място от което си тръгнах с кабел който да мъкна ако ходя на диагностика и уж пак беше ,,съгласувано,, и ,,одобрено,, от БМВ Груп България се оказа че булинс верно са искали съгласие но БМВ не са го дали.
Затова поисках да ми бъде изпратено копие от писменото съгласие на БМВ за интервенция в кварталния навес, към момента не са ми изпратили
Понеже преди година пак ходих на същото място от което си тръгнах с кабел който да мъкна ако ходя на диагностика и уж пак беше ,,съгласувано,, и ,,одобрено,, от БМВ Груп България се оказа че булинс верно са искали съгласие но БМВ не са го дали.
Затова поисках да ми бъде изпратено копие от писменото съгласие на БМВ за интервенция в кварталния навес, към момента не са ми изпратили
- bituv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 4.8is
/8.ИЗПЛАЩАНЕ НА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА
8.1.Обезщетенията се изплащат в 15-дневен срок, след като застрахованият или увредените трети лица са представили всички изискани документи, свързани с установяването на събитието и размера на вредите, но не по-късно от 3 месеца от датата, на която претенцията по застраховката е била заведена./
Какво ще кажете за този член колеги? аз го разбирам,че колата ти стои в сервиза до 3 месеца в чакане на възлагателно писмо и после ако го дадът почва ремонта и ние си чакаме.поне при мен е така и адвоката ми каза че единствено може да напише едно официално писмо и толкова.направо се чудя защо ги правим тези застраховки,пак ни крадът колите,пари не виждаме,има птп пари пак няма.има две чужди застрахователни компании които са ок те пък ми отказаха миналата година да ме застраховат че х5 били най-рискови.наистина е време да направим нещо колеги не само да пишем.
8.1.Обезщетенията се изплащат в 15-дневен срок, след като застрахованият или увредените трети лица са представили всички изискани документи, свързани с установяването на събитието и размера на вредите, но не по-късно от 3 месеца от датата, на която претенцията по застраховката е била заведена./
Какво ще кажете за този член колеги? аз го разбирам,че колата ти стои в сервиза до 3 месеца в чакане на възлагателно писмо и после ако го дадът почва ремонта и ние си чакаме.поне при мен е така и адвоката ми каза че единствено може да напише едно официално писмо и толкова.направо се чудя защо ги правим тези застраховки,пак ни крадът колите,пари не виждаме,има птп пари пак няма.има две чужди застрахователни компании които са ок те пък ми отказаха миналата година да ме застраховат че х5 били най-рискови.наистина е време да направим нещо колеги не само да пишем.
Да се обявим срещу застрахователите... крайно време е!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
За мен е напълно естествено застрахователят да опитва да протака максимално, но с един адвокат все ще си плати. Предполагам, всеки е осведомен, че даже и да му платят колата, ще е под застрахователната сума. Освен това, ако е ползвал ДДС кредит, при кражба ДДС-то трябва да се върне на държавата.
Новите БМВ-та се крадат с поглед и освен това изглежда има огромно търсене. Наскоро дочух за застраховател, който не застрахова БМВ-та...
По-скоро трябва да вдигнем шум, та хората да знаят и да си пазят колите... Ние сме свикнали като има каско, да не я мислим, но времената се промениха и се крадат и на Булинс, и на Армеец. С каско и фабричната аларма предпазването от кражба = 0. По принцип има как да се опазят колите (моята не успяха да я гепят), но според мен не е подходящо да се пишат подробности във форума. И винаги остава вариантът с паяк. Аз проблема мисля да го реша, като си купя друга марка, щото очаквам скоро да почнат да вадят БМВистите от колите по светофарите.
П.С. много се крадат и джиповете на Тойота, който има такова, да вземе мерки.
Новите БМВ-та се крадат с поглед и освен това изглежда има огромно търсене. Наскоро дочух за застраховател, който не застрахова БМВ-та...
По-скоро трябва да вдигнем шум, та хората да знаят и да си пазят колите... Ние сме свикнали като има каско, да не я мислим, но времената се промениха и се крадат и на Булинс, и на Армеец. С каско и фабричната аларма предпазването от кражба = 0. По принцип има как да се опазят колите (моята не успяха да я гепят), но според мен не е подходящо да се пишат подробности във форума. И винаги остава вариантът с паяк. Аз проблема мисля да го реша, като си купя друга марка, щото очаквам скоро да почнат да вадят БМВистите от колите по светофарите.
П.С. много се крадат и джиповете на Тойота, който има такова, да вземе мерки.
I love the sound of V8 in the morning...
- baholino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
msi200 написа:П.С. много се крадат и джиповете на Тойота, който има такова, да вземе мерки.
120-ките и 200 ли?

Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат
Всичко що е джип Тойота се краде в момента - от рав4 до 200. Било много лесно да се гепят и много се търсят, точно като х5 

I love the sound of V8 in the morning...
Re: Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат
Пф направо незнам... Друго решение освен гараж и то гаража да е с аларма май няма... То да те е страх да излезеш и да си оставиш колата някъде за час... Ебаси държавата..... Излизаш да свършиш някоя работа, оставяш си колата мислиш я постоянно и като си свършиш работата връщаш се до колата (ако още е там) палиш и право пак в гаража...... Направо нямам думи.. Трепериш дали като паркираш колата после ще си я намериш пак там.. дали ще ти изплатят кражбата(ако има такава).. Пълен ужас е! Докато няма сериозна промяна така ще е май..