Лош късмет ли имам....ИЛИ

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Re: Лош късмет ли имам....ИЛИ

Мнение от cww » 21 Дек 2010, 19:48

msi200 написа:Хаха новото Х3 се сглобява в Щатите и познайте колко ще е здраво :)

А на Х5-цата как нема да и скърца интериорът, като материалите, включително и кожата, са 1:1 с Опел?

Нова кола висок клас - само в гаранция. Неслучайно всичките 'премиуми' пуснаха удължени гаранции.

Обаче Е90 и новата Ц класа са много здрави.

Аз затова и си удължих гаранцията, та единствения ми разход да е нафтата до дилъра :mhihi:
Относно здравината на Ц-класата имам много какво да кажа, но това е тема за разговор на маса :)
ТРАКТОР, колега, направо ме изуми :shock:
Чувал съм, че Порше-тата са много здрави (карал съм само 1-2 пъти) но явно съм бил в дъблока заблуда. Явно, че и Оркид имат трески за дялане. Какво да се прави, човек се учи докато е жив. 8)

ТРАКТОР написа: Карай си БМВ-ето и да не ти дреме! Бял кахър!

Това и правя, и то с кеф. Нито за миг не съжалявам, че си го купих, дори напротив :yes:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 21 Дек 2010, 20:10

TPAKTOP написа: :lol: Аз много се двоумях между Х5 и Зафира! :banghead:
Приеми го като ирония!

Ми моята Х5-ца е фейслифт и пластмасите и кожата са гадни като за тези пари. След цели 4000км в БГ вече чувам паразитни шумове от купето. На мен ми лъха на евтинийка, ма знам ли, може да не съм прав.
I love the sound of V8 in the morning...

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 21 Дек 2010, 23:40

msi200 написа:
TPAKTOP написа: :lol: Аз много се двоумях между Х5 и Зафира! :banghead:
Приеми го като ирония!

Ми моята Х5-ца е фейслифт и пластмасите и кожата са гадни като за тези пари. След цели 4000км в БГ вече чувам паразитни шумове от купето. На мен ми лъха на евтинийка, ма знам ли, може да не съм прав.

Не знам, на мене фейслифта на х5 не ми лъха на евтинийка :dunno: Камо ли сравнен с опел или друг автомобил :mhihi: Напротив, и х1 и х3 и х5 и х6 много ми харесват :)
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x3
Мечтае да кара: m5 e60; x6

Мнение от xdriver » 21 Дек 2010, 23:45

TPAKTOP написа:
msi200 написа:Хаха новото Х3 се сглобява в Щатите и познайте колко ще е здраво :)

А на Х5-цата как нема да и скърца интериорът, като материалите, включително и кожата, са 1:1 с Опел?

Нова кола висок клас - само в гаранция. Неслучайно всичките 'премиуми' пуснаха удължени гаранции.

Обаче Е90 и новата Ц класа са много здрави.

:lol: Аз много се двоумях между Х5 и Зафира! :banghead:
Приеми го като ирония!

:mhihi: :clap: Добре казано!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 22 Дек 2010, 0:16

Имам познат с Х5 и е ПРЕДОВОЛЕН от колата (колата е след фейслифта обаче).За преди фейса нямам наблюдения, но съдейки по това което ми е казвал, няма как да кажа лоша дума за колата.Минал е над 50 000км с нея и няма влизане в сервиза заради някакъв дефект или темп подобни..... нито се е оплакал от тропания нито нищо, а пък за кротко каране и дума не може да става (предишнаите му коли бяха 325 е36 и 330и е46) та при него рядко стрелката пада под 4-5хил оборота :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 22 Дек 2010, 11:48

cww написа: ТРАКТОР, колега, направо ме изуми :shock:
Чувал съм, че Порше-тата са много здрави (карал съм само 1-2 пъти) но явно съм бил в дъблока заблуда. Явно, че и Оркид имат трески за дялане. Какво да се прави, човек се учи докато е жив. 8)

Ами не са много здрави! Това беше единствената кола която съм купувал чисто нова. само да вмъкна че и Поршето не беше нещо уникално а си беше от най-евтините Бокстер С. От 2004 до 2007 се появи ерозия под купето!!! Тук можеше да се конкурира с Фиат Ритмо. Единия амортисьор сдаде багажа но това е от улиците в България. Знаеш ли какъв кеф да минаваш през трамвайни линии с подобна кола? Направо ужас. Честно казано не беше много добра кола но пък беше кабрио което и до ден днешен много харесвам. Ето на Х5-ака можеш да му махнеш покрива ама тръпката не е същата. Доволен съм от БМВ и бих го заменил само за някой Лексус или Веисман(БМВ ама ръчна изработка).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 22 Дек 2010, 20:57

TPAKTOP написа:
cww написа: ТРАКТОР, колега, направо ме изуми :shock:

Ами не са много здрави! Това беше единствената кола която съм купувал чисто нова. само да вмъкна че и Поршето не беше нещо уникално а си беше от най-евтините Бокстер С. От 2004 до 2007 се появи ерозия под купето!!! Тук можеше да се конкурира с Фиат Ритмо. Единия амортисьор сдаде багажа но това е от улиците в България. Знаеш ли какъв кеф да минаваш през трамвайни линии с подобна кола? Направо ужас. Честно казано не беше много добра кола но пък беше кабрио което и до ден днешен много харесвам. Ето на Х5-ака можеш да му махнеш покрива ама тръпката не е същата. Доволен съм от БМВ и бих го заменил само за някой Лексус или Веисман(БМВ ама ръчна изработка).

Бре и мен, ме изуми за поршето. Явно боксера е така ,щото на един му се счупи съединителя докато го тествах :smoke:
Но за 911ката съм чувал само хубави работи и от собственици и от списания.

По темата, вече Х3 го смених с друго Х3 и новото е перфектно, явно старото е било лоша бройка още от завода.
Х5 си дава проблеми чат пат, не е много добре, но не и много зле , има колеги с повече проблеми, така ,че за момента положението вече е прилично. Определено ще се замисля пак като си копувам БМВ, особено пък чисто ново.

ПП: Трактор за Вайсмана те разбирам напълно :lalala: ама кой пък точно лексус би те отказал от БМВ особено Мка?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x3
Мечтае да кара: m5 e60; x6

Мнение от xdriver » 22 Дек 2010, 23:53

По темата, вече Х3 го смених с друго Х3 и новото е перфектно, явно старото е било лоша бройка още от завода.
Х5 си дава проблеми чат пат, не е много добре, но не и много зле , има колеги с повече проблеми, така ,че за момента положението вече е прилично. Определено ще се замисля пак като си копувам БМВ, особено пък чисто ново.

Колега, какво Х3 взе? Да не би да си се накиприл с Ф25 :) Дай подробности за новото, ако не е проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Дек 2010, 0:07

xdriver написа:По темата, вече Х3 го смених с друго Х3 и новото е перфектно, явно старото е било лоша бройка още от завода.

Колега, какво Х3 взе? Да не би да си се накиприл с Ф25 :) Дай подробности за новото, ако не е проблем.

Не, не е най -новата Х3 дето сега излезе. То вече тая я карам повече от год. Модела е 2008 г М пакет, 177 кс. Иначе от новата засичам вече по улиците, изглежда добре.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 23 Дек 2010, 7:38

Koлкото и да ми харесва Х5 като динамика и управление си е евтинийка вътре - евтини пластмасарии дет скърцат и пукат кат я напече слънцето, странни шумове откъде ли не, въздуховодите ако ги беха дали на некой дет работеше 1986 лето по 56 ПМС щеше да ги направи по-добре. Сега все едно са правени в час по трудово в китайско училище за умствено изостанали.
Леките коли на БМВ са значително по-добре конструирани и сглобени от паркетниците
Единственото успокоение е че Мерцедес МЛ дава по-сериозни ядове

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 9:52

X5 E70 написа:Koлкото и да ми харесва Х5 като динамика и управление си е евтинийка вътре - евтини пластмасарии дет скърцат и пукат кат я напече слънцето, странни шумове откъде ли не, въздуховодите ако ги беха дали на некой дет работеше 1986 лето по 56 ПМС щеше да ги направи по-добре. Сега все едно са правени в час по трудово в китайско училище за умствено изостанали.
Леките коли на БМВ са значително по-добре конструирани и сглобени от паркетниците

Возил ли си се в Дачия Логан? Е те това е евтина пластмаса! Все едно е направена от рециклирани чашки за кафе. Мойто табло е облицовано в кожа. Единствените пастмасови панели са под волана и никога не съм се заглаждал от какво качество са. Кожата също е с добро качество. Малко по-луксозно изпълнение е ама вътре няма нещо което да ми изглежда на "евтинийка". Аз обаче не съм доволен от факта че за М5 волана почна да се бели! Не знам защо но има една част от пастмаса облицована в нещо като найлон и той почна да се бели което е тотален шит!
BMW_RIDER написа:ПП: Трактор за Вайсмана те разбирам напълно :lalala: ама кой пък точно лексус би те отказал от БМВ особено Мка?

Ами чакам хубав спортен модел! За сега нищо не съм си харесал :mhihi: Истината е че един приятел кара от джиповете на Луксус който от 300к.с. му дава разход 8-10/100 което от своя страна си е жив подарък! :mrgreen:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 23 Дек 2010, 10:14

TPAKTOP написа:
X5 E70 написа:Koлкото и да ми харесва Х5 като динамика и управление си е евтинийка вътре - евтини пластмасарии дет скърцат и пукат кат я напече слънцето, странни шумове откъде ли не, въздуховодите ако ги беха дали на некой дет работеше 1986 лето по 56 ПМС щеше да ги направи по-добре. Сега все едно са правени в час по трудово в китайско училище за умствено изостанали.

Возил ли си се в Дачия Логан? Е те това е евтина пластмаса! Все едно е направена от рециклирани чашки за кафе. Мойто табло е облицовано в кожа. Единствените пастмасови панели са под волана и никога не съм се заглаждал от какво качество са. Кожата също е с добро качество. Малко по-луксозно изпълнение е ама вътре няма нещо което да ми изглежда на "евтинийка". Аз обаче не съм доволен от факта че за М5 волана почна да се бели! Не знам защо но има една част от пастмаса облицована в нещо като найлон и той почна да се бели което е тотален шит!
BMW_RIDER написа:ПП: Трактор за Вайсмана те разбирам напълно :lalala: ама кой пък точно лексус би те отказал от БМВ особено Мка?

Ами чакам хубав спортен модел! За сега нищо не съм си харесал :mhihi: Истината е че един приятел кара от джиповете на Луксус който от 300к.с. му дава разход 8-10/100 което от своя страна си е жив подарък! :mrgreen:

Оооо, ти гледаш само таблото :) Я загледай въздуховодите, корите където са блоковете за управление на седалките, рамката на климатика, CD-то, DVD-то, пластмасовата бленда която е около лоста за скоростите и подлакътника, пластмасовите облицовки на сгъвката между седалката и облегалката на 2-рия ред седалки, корите на които се закача щората на багажника, облицовката на 5-тата врата в двете й части
Всичко това БМВ го знаят и сервизите се опитват да го оправят с подлагане на кече с лепенка от едната страна а от другата е мъхесто
Баш тва са детайлите които наистина се правят дори при БМВ от бъркалки и чашки за кафе и скърцат зверски особено кат се напече, има много постове по тия проблеми в http://www.xoutpost.com

Белят се около бутоните на волана, копчето за светлините, кожата за 20 000 км почва да се протърква по шева на облегалката където си плъзгаш гърба за да се качиш
Отделно от това ключалките на багажника лопат, фаровете се пукат, стоповете се пълнят с вода (масово по Германия единия стоп на багажника не свети), 20-ките се пукат - всичко тва БМВ го сменя по гаранция НО АКО СЕ УСЕТИШ ПО ВРЕМЕ НА ГАРАНЦИЯТА
От друга страна Х3-ката на жена ми деот е на 5 години няма нито един от изброените проблеми, единствено се бели облицовката на волана и струва 65 лв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 10:37

X5 E70 написа:Оооо, ти гледаш само таблото :) Я загледай въздуховодите, корите където са блоковете за управление на седалките, рамката на климатика, CD-то, DVD-то, пластмасовата бленда която е около лоста за скоростите и подлакътника, пластмасовите облицовки на сгъвката между седалката и облегалката на 2-рия ред седалки, корите на които се закача щората на багажника, облицовката на 5-тата врата в двете й части
Всичко това БМВ го знаят и сервизите се опитват да го оправят с подлагане на кече с лепенка от едната страна а от другата е мъхесто
Баш тва са детайлите които наистина се правят дори при БМВ от бъркалки и чашки за кафе и скърцат зверски особено кат се напече, има много постове по тия проблеми в http://www.xoutpost.com

Белят се около бутоните на волана, копчето за светлините, кожата за 20 000 км почва да се протърква по шева на облегалката където си плъзгаш гърба за да се качиш
Отделно от това ключалките на багажника лопат, фаровете се пукат, стоповете се пълнят с вода (масово по Германия единия стоп на багажника не свети), 20-ките се пукат - всичко тва БМВ го сменя по гаранция НО АКО СЕ УСЕТИШ ПО ВРЕМЕ НА ГАРАНЦИЯТА
От друга страна Х3-ката на жена ми деот е на 5 години няма нито един от изброените проблеми, единствено се бели облицовката на волана и струва 65 лв

Е пластмаса е! Как трябва да изглежда скъпата пластмаса според теб?
За стоповете съм съгласен и доста пъти споменах че съм ги сменил и двата гаранционно! Но в интерес на истината само тези на багажника! Но както казах колата я купих втора ръка и не съм запознат дали собственика преди мен е ремонтирал разни работи макар да е ми е приятел. КОлата от както съм я взел съм страшно доволен! Имаше един проблем който реално беше заради грешка на шофьора му. Не е знаел че чейндъра не е през ЦД на централната конзола и беше наврял два диска наведнъж. Всъшност втория само до половината но това си го отстраних за сметка на предишния собственик!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 23 Дек 2010, 11:29

TPAKTOP написа:
X5 E70 написа:Оооо, ти гледаш само таблото :) Я загледай въздуховодите, корите където са блоковете за управление на седалките, рамката на климатика, CD-то, DVD-то, пластмасовата бленда която е около лоста за скоростите и подлакътника, пластмасовите облицовки на сгъвката между седалката и облегалката на 2-рия ред седалки, корите на които се закача щората на багажника, облицовката на 5-тата врата в двете й части

Е пластмаса е! Как трябва да изглежда скъпата пластмаса според теб?
За стоповете съм съгласен и доста пъти споменах че съм ги сменил и двата гаранционно! Но в интерес на истината само тези на багажника! Но както казах колата я купих втора ръка и не съм запознат дали собственика преди мен е ремонтирал разни работи макар да е ми е приятел. КОлата от както съм я взел съм страшно доволен! Имаше един проблем който реално беше заради грешка на шофьора му. Не е знаел че чейндъра не е през ЦД на централната конзола и беше наврял два диска наведнъж. Всъшност втория само до половината но това си го отстраних за сметка на предишния собственик!

Не как трябва да изглежда пластмасата а да не скърца
От колко време я имаш тази кола?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 11:58

X5 E70 написа:Не как трябва да изглежда пластмасата а да не скърца
От колко време я имаш тази кола?

Месец май тази година!
Изображение

ПредишнаСледваща