Кражба на Х5
Модератор: Технически модератори
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Re: Кражба на Х5
TPAKTOP написа:catpat написа:Нова кражба на Х5!
Бежово с номер СА2000, колата на шефа ми от Младост-3.
Стига бе!!!Кво стана вече ме е страх дявол го взел! Почнаха да ги разграбват като пенсии. Кажи поне какъв цвят е ако не друго поне да се оглеждаме
Аз ще взема да го скрия в некой забравен от бога селски двор, докато мине тая офанзива, че верно си е за страх.
Ебати държавата, човек да не смее да си кара колата...и да се събужда с мисълта дали ще я види отново.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- catpat
- Потребител
-
- Кара: E46 00 318i M43
Полицията си "свърши" работата, откриха Х5-ицата в Младост-4. Изпочупени ключалки, обрали каквото можели от колата, оставили двете детски столчета, свалили стикерите на маркировката. Сега ще чакам поне месец нови ключове и патрони от Германия.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Наскоро говорих с моя застраховател по въпроса. Според него, за Х5 единствения вариант е да се държи на охраняемо място.
На по-старите коли можело да се сложат разни блокажи на помпи, свещи и т.н. и помагало, понеже крадците нямат време да ги търсят. Обаче на Х5 май няма кой да го направи това.
На по-старите коли можело да се сложат разни блокажи на помпи, свещи и т.н. и помагало, понеже крадците нямат време да ги търсят. Обаче на Х5 май няма кой да го направи това.
I love the sound of V8 in the morning...
- Voinika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 печка, самъ сменя скоростъ
- Мечтае да кара: танк
- Детайли за колата: мноо бяга и все ми говори нещо!??!
ilko_ir написа:Здравейте колеги, моята изчезнала кола вече е платена от застрахователите. Не съм писал подробности защото чаках да приключи случая със застрахователите. Все пак мога да кажа, че те също правят усилия да издирват тези автомобили. Колата беше застрахована в Булстрад. На 50 ден ми бе платена.
Малко повече за кражбата: колата изчезна от г. Варна на 01.10 в 3.40 ч. На паркинга имаше камери, от които се вижда как въпросните господа идват с друго БМВ (откраднато 2 ч по рано) и си правят параван с колата докато обработват моята. Всичко става за 8 мин. (от спирането до колата до тръгването на моята кола), както споменах имам записа и ще се опитам да го пусна по нататък.
Благодаря на всички колеги, които ми писаха!
колега, как стават тея работи да ти изплатят за 50 дена??!! моята е60ка я свиха 06 месец 2010та
и чак сега си получих парите - то подчертавам ПОЛУЧИХ - защото при застр стойност 35к ми платиха 11к

и не мога да намеря кой да ми обясни защо така?? сега смятам да ги пускам по съдилищата.
става въпрос за ЕВРОИНС!!!!!
колеги, някой знае ли как ги овехтяват?
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Voinika написа:ilko_ir написа:Здравейте колеги, моята изчезнала кола вече е платена от застрахователите. Не съм писал подробности защото чаках да приключи случая със застрахователите. Все пак мога да кажа, че те също правят усилия да издирват тези автомобили. Колата беше застрахована в Булстрад. На 50 ден ми бе платена.
Малко повече за кражбата: колата изчезна от г. Варна на 01.10 в 3.40 ч. На паркинга имаше камери, от които се вижда как въпросните господа идват с друго БМВ (откраднато 2 ч по рано) и си правят параван с колата докато обработват моята. Всичко става за 8 мин. (от спирането до колата до тръгването на моята кола), както споменах имам записа и ще се опитам да го пусна по нататък.
Благодаря на всички колеги, които ми писаха!
колега, как стават тея работи да ти изплатят за 50 дена??!! моята е60ка я свиха 06 месец 2010та
и чак сега си получих парите - то подчертавам ПОЛУЧИХ - защото при застр стойност 35к ми платиха 11к![]()
и не мога да намеря кой да ми обясни защо така?? сега смятам да ги пускам по съдилищата.
При теб не става въпрос за овехтяване! Щом полицата е сключена на такава стойност не може да овехтее! Принципно са те врътнали по някоя точка от ОУ но така като гледам май са ти я оценили като на тотална щета! При подписване на договора за Каско има една сумичка която е 50% от стойността на автомобила! В твоя случай може би 17,500лв. Ако си завеждал щети преди това постепенно тя се намалява! Други вариант е да си сключил по-евтино каско което покрива някакъв процент при кражба на автомобила!

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Дайте видеото да ги видим 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Voinika написа:колега, как стават тея работи да ти изплатят за 50 дена??!! моята е60ка я свиха 06 месец 2010та
и чак сега си получих парите - то подчертавам ПОЛУЧИХ - защото при застр стойност 35к ми платиха 11к![]()
Ще се опитам да обясня за сроковете за изплащане на застрахователно обезщетение, защото това е много болна тема.
1. При почти всички (може би всички) застрахователи в общите условия на застрахователен риск "кражба" е предвидено ще застрахователното обезщетение са изплаща след като бъде прекратено досъдебното производство от прокурора в законоустановените срокове (естествено в случая когато колата не е намерена).
2. В Наказателно-процесуалния кодекс е определен 2-месечен срок, в който разследването се извършва и делото се изпраща на прокурора. Прокурора от своя страна следва да прекрати производството в 1-месечен срок от получаването на делото. Значи станаха общо 3 месеца.
3. Срока за разследване обаче може да бъде удължен с още 4 месеца. Значи общо в най-лошия вариант може да изминат 7 месеца от образуването до прекратяването на досъдебното производство. След това застрахователя трябва да плати в 15-дневен срок (по Кодекса за застраховането).
Предполагам, че при колегата на когото са изплатили обезщетението след 50 дни просто съответните органи по-бързичко са си свършили работата (или по скоро не са си я свършили

Поздрави!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Voinika
- кандидат ентусиаст
-
както го описва колегата е абсолютно точно както се случи с мен! след кражбата (пред рибния ресторант в Спартак)
: 2 месеца полицайте, после те изпращат преписка в прокуратурата че не са открили автомобила, после 2-3 месеца
чакаш прокурор да пусне и прекрати дело срещу неизвестен извършител (застрахователя иска преписката от прокурора), после прокуратура връща в рпу прокурорсото решение и рпу трябва да ти издадат служебна бележка
(икат ти я застр.), после една камара нотариало заверени пълномощни в полза на застрахователя и после и към месец
чакаш застрахователите да ти платят..... и накрая ти плащат каквото те си искат.
АБЕ КОЛЕГИ С 2 ДУМИ ГОЛЯМ ... и към 6,7,8 и + месеца гърч и разправия
: 2 месеца полицайте, после те изпращат преписка в прокуратурата че не са открили автомобила, после 2-3 месеца
чакаш прокурор да пусне и прекрати дело срещу неизвестен извършител (застрахователя иска преписката от прокурора), после прокуратура връща в рпу прокурорсото решение и рпу трябва да ти издадат служебна бележка
(икат ти я застр.), после една камара нотариало заверени пълномощни в полза на застрахователя и после и към месец
чакаш застрахователите да ти платят..... и накрая ти плащат каквото те си искат.
АБЕ КОЛЕГИ С 2 ДУМИ ГОЛЯМ ... и към 6,7,8 и + месеца гърч и разправия
Някой може ли да ми разясни нещо.
Примерно имаш лизингов автомобил на стойност 200 000 лв.
Платил си първоначална вноска 50 000 лева + да кажем вноски за 80 000 лева остават да се платят 90 000 лева
Обаче в същото време колата е открадната. Колко грубо трябва да ти върне застрахователят?
Примерно имаш лизингов автомобил на стойност 200 000 лв.
Платил си първоначална вноска 50 000 лева + да кажем вноски за 80 000 лева остават да се платят 90 000 лева
Обаче в същото време колата е открадната. Колко грубо трябва да ти върне застрахователят?
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Застрахователя изплаща на лизинга пълната стойност на колата, от там лизинга ти възстановява на теб платеното до момента. Като ако на колата си ползвал данъчен кредит, трябва да го възстановиш на държавата. Това говорим в случай че каското на колата е върху пълната сума която изплащаш...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Колега не му възтановяват дадените пари,а си удържат това което им дължи и му дават остатъка,като лихвите вече се договарят според договора.Аз имах лизингова кола към уникредит,при тотална щета ме мотаха около 6 месеца,като през тях си плащах вноски,без значение,че имах документ за тоталната щета и ги бях уведомил.Даже и гражданска и данъка ме караха да плащам за следващата година 

Доколкото дочух маи застрахователните компании плащали между 70 и 80% от стойността на застраховката....това вярно ли е?
Съжалявам за автомобила на колегата...
Чудех се за някаква американка Х5 ама май не е много оферта като гледам...
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
BMW120 написа:Доколкото дочух маи застрахователните компании плащали между 70 и 80% от стойността на застраховката....това вярно ли е?
Много зависи какви са условията за които си плащаш! ЗА това като отида при брокера казвам като в една популярна реклама "Искам всичко" но накрая липсата на нерви се изплаща!

- Voinika
- кандидат ентусиаст
-
BMW120 написа:Доколкото дочух маи застрахователните компании плащали между 70 и 80% от стойността на застраховката....това вярно ли е?
Колеги, при мен има развитие, след първите 11к, ми пуснаха още 2 пъти по 10к
през няколко дена - не знам защо така, но в крайна сметка от 35к ми платиха 31к.
- sali_k
- Потребител
-
- Кара: E39 520i, E70 3.0D
Средата на месец Януари се опитаха да откраднат Х5-цата на шефа на фирмата в която работя, паркирана на паркинг с жива охрана.
Опита бе за щастие бе неуспешен.
Става въпрос за кв. Лозенец в близост до Вапцаров.
Опита бе за щастие бе неуспешен.
Става въпрос за кв. Лозенец в близост до Вапцаров.