Смяна фарове на Е70 с фейслифтови
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Смяна фарове на Е70 с фейслифтови
Трябват ти led angel eyes Н8. Не могат да се сравнят с фейсовите , но вършат работа.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
След доста работа проектът с фаровете е завършен

- rafa224
- старши ентусиаст
-
Но ми се появи един проблем колеги. Фейсовите фарове са с адаптивни светлини а моите бяха без. Съответно лайт модула ми също не поддържа адаптивните и ние ги подкарахме без тази функция. Оказа се обаче, че лупата на десния фар е завъртяна на дясно и ми свети доста вдясно. Как може да се регулира ръчно и да се изправи напред?
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Всъщност да не се бъркам нещо, имам самонасочване нагоре и надолу, но нямам настрани (наляво-надясно) при завиване. Лупата на десния фар е останала в положение завъртяна малко надясно.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Мисля,че успях да ги регулирам. Ще проверя като се стъмни 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
Да проблема е решен 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
По празниците тествах фаровете. Доволен съм от поведението им и видимостта, която ми осигуряват. На два пъти обаче ми се случи за секунди да ми даде грешка от изгоряла крушка и след това да се изчисти сама. Грешката трябва да идва от това, че моите фарове бяха без ксенон и отделни крушки на къси и дълги, а новите са би-ксенон. При слагането им обаче елиминирахме грешката със товарни съпротивления. Някой има ли представа защо ми изписа тази грешка за секунди и след това сама изчезваше?
- Тони1
- Потребител
-
- Кара: Range Rover-и
rafa224 написа:По празниците тествах фаровете. Доволен съм от поведението им и видимостта, която ми осигуряват. На два пъти обаче ми се случи за секунди да ми даде грешка от изгоряла крушка и след това да се изчисти сама. Грешката трябва да идва от това, че моите фарове бяха без ксенон и отделни крушки на къси и дълги, а новите са би-ксенон. При слагането им обаче елиминирахме грешката със товарни съпротивления. Някой има ли представа защо ми изписа тази грешка за секунди и след това сама изчезваше?
Защо си мисля,че по скоро е необходим някакъв precoding на самият компютър със други стойности?Товарните съпротивления,може би биха били полезни на по опростени от към електроника автомобили.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Товарните съпротивления са полезни, тествано е с новите, фейсови стопове, където имаше подобен проблем. Работят вече година без проблеми. За прекодирането въпроса е по-сложен. Фейсовите фарове са съвсем различни от старите. За да тръгнат 1към 1 е необходимо не само прекодиране, но и смяна на целия лайт модул, както и пренареждане на буксата. При мен модула си остана стария, пренаредихме буксата, защото от старата ми тръгна само мигача
и променихме управлението на лед модулите за ринговете. Ксенона си сложихме фабричен. Прекодирането щеше да е задължително при нов лайт модул и вкарване на данните от фейсовите 2012 г. фарове. Не съм сигурен сега дали ще ми свърши работа. Би трябвало само при прекодиране да се вкара, че фаровете са ксенон, без завиващи фарове, пръскалки и т.н. Възможно ли е?

Последна промяна rafa224 на 19 Дек 2014, 21:32, променена общо 1 път
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Говорих с Ники от препоръчания във форума BMW сервиз - http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 63&t=56276 , но той каза, че не може да ми направи такова прекодиране защото е със дилърски софтуер или нещо от сорта. От друго място разбрах, че можело да се направи с нцс експерт, защото там могат да се задават по отделно различните параметри (само ксенона, пръскалки, завиващи и т.н), но човека, който го прави трябва да е много наясно с нещата. Май няма да се занимавам повече с фаровете а ще си ги оставя така.
- Тони1
- Потребител
-
- Кара: Range Rover-и
Значи прежалваш индикацията ако е само това,докато не разбереш от чуждите форуми,тъй като тук явно не са много хората които фейслифтват какво точно трябва да се направи.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Да не са много хората а и фарове не се намират. Аз ги взех от Германия. Но нищо не прежалвам. Единствено няма да излизат като екстра на колата като няма прекодиране, но то като и се види ЕГН-то (VIN)
е ясно, че няма как фабрично да е с фарове 2012 г.

Последна промяна rafa224 на 21 Апр 2015, 21:11, променена общо 1 път
Колега мога да ти помогна без каквито и да е преработки сменям ти H8 дневните светлини с 24w led ледено бели за 10 мин. си готов
живота на леда е 50 000 работни часа при 2000 на H8
Мога да ти монтирам лед халогенkи
Няма да имаш никакви грешки на OBD
от София 0889 60 61 00 Роман
- rafa224
- старши ентусиаст
-
rombi.bg написа:Колега мога да ти помогна без каквито и да е преработки сменям ти H8 дневните светлини с 24w led ледено бели за 10 мин. си готов
Говорим за фейсови фарове 2012 г. колега. Те не са с Н8 за дневните(ринговете), а със специални LED модули. А грешките, за които говорим са от това, че колата преди беше с отделни къси и дълги светлини, а новите са би-ксенон и даваше грешка за липсваща крушка.
Колега извинявай съобщението бе за кривака1
А за проекта поздравления
Моята е без само на би-ксенона но и там и изтича времето да го сменя но без да сменям фаровете
Безаварйно ползване и с здраве
А за проекта поздравления
Моята е без само на би-ксенона но и там и изтича времето да го сменя но без да сменям фаровете
Безаварйно ползване и с здраве
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3