Мога ли да премахна ограничителя на скороста ?
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Re: Мога ли да премахна ограничителя на скороста ?

В крайна сметка няма ли да е по-лесно с един ремап? Хем нямаш ограничител, хем и вдигаш малко мощността (за да не катериш 210-250 половин час)?
- soze
- Потребител
-
- Кара: BMW X6 XDrive 3.0D
- Мечтае да кара: BMW M550D X5
stocky написа::OT: Цялата тая гимнастика за 30км/ч повече максимална скорост, които ще ги вдигаш за колко време? А колко често смяташ да караш с 240км/ч? А гумите ти с подходящ скоростен индекс ли са? А мекото сток окачване на Х5 не мислиш ли, че не е подходящо? Не, че искам да ти давам наклон на патката ама наистина искрено ти се чудя на упоритостта в желанието да караш двутонна мекица с 250км/ч.
В крайна сметка няма ли да е по-лесно с един ремап? Хем нямаш ограничител, хем и вдигаш малко мощността (за да не катериш 210-250 половин час)?

Искрено ме развесели за това меко окачване !!!
Доста притежатели на спортни автомобили са им брали срама. От някакъв си 2 тонен фургон. Идва завоя леките спортни коли почват да намаляват преди завоя а "фургона" е като ютия. Много ме кефи да се залепя зад някои и да ги изрежа точно извън идеалната права в завоя. Лошото е че ми компенсират на правите ама работим над въпроса.
- stocky
- ентусиаст
-
soze написа:Искрено ме развесели за това меко окачване !!!
Доста притежатели на спортни автомобили са им брали срама. От някакъв си 2 тонен фургон.
Ама ти твърдиш, че Х5 е по-стабилен от спортен автомобил в завой? Сега вече много неща ми се изясниха! Мога да ти пожелая успех и дано си направиш в крайна сметка колата така, както ти харесва на теб!

- soze
- Потребител
-
stocky написа:soze написа:Искрено ме развесели за това меко окачване !!!
Доста притежатели на спортни автомобили са им брали срама. От някакъв си 2 тонен фургон.
Ама ти твърдиш, че Х5 е по-стабилен от спортен автомобил в завой? Сега вече много неща ми се изясниха! Мога да ти пожелая успех и дано си направиш в крайна сметка колата така, както ти харесва на теб!
Влез след месец в темата че докато си поръчам GPS (да му гледаш скоростта на него) и камера че така не ми се приказва на празно.
Таман ще видиш и скоростния индекс на Run Flat Continental гумите !
Редовно като ходя до Санто Доминго си правя се с някой кошия ама дано да се случи някой по спортен че последния път едно BMW 745i не можах да го разбера напъваше ли се или просто така си караше човека ... че ми писна да го изчаквам.
Малко по друго беше положението с едно porsche panamera ама и него го отказах (явно нямаше да му стигне бензина и върна газта) след около 100тина километра гонка на второкласен път а и като видяха 3.0D им прилоша на гъзарите !
Много съжалявам че не съм в Бг да ти променя мнението лично ... ама чувам от приятели че там вече не става за гонки и високи скорости заради камерите.
Благодаря за пожеланието !
- stocky
- ентусиаст
-
Тук си имаме достатъчно Х5-ци с 3.0D (да, и тук това е най-малкия мотор), за да ме разубеждаваш за каквото и да било. Надявам се не мислиш, че обсъждам Х5 без да имам преки впечатления. Както говореше за спортни коли по завои после ми говориш за 745 и Панамера... То щом Х5 с 3.0D ги засрамва толкова, защо лумпените от BMW са решили да слагат по-големи мотори, че и Х5М да правят. Е65 го водят по-леко от Е70, а и 745 има 100 коня повече от 3.0D (ако не говорим за Е32), сигурен ли си, че пича не е чел вестник през тва време? Пак ти казвам - прави си колата както ти е кеф и си я карай както искаш, но не се пъчи толкова с Х5 и то с най-слабия мотор.
P.S.: на мен камерите не ми пречат, свикнах по пътя да карам по-нормално, като само на магистрала си позволявам малки забежки - за останалата нужда от адреналин - живея на 18мин нормално каране от Калояново!

P.S.: на мен камерите не ми пречат, свикнах по пътя да карам по-нормално, като само на магистрала си позволявам малки забежки - за останалата нужда от адреналин - живея на 18мин нормално каране от Калояново!
- soze
- Потребител
-
stocky написа:Тук си имаме достатъчно Х5-ци с 3.0D (да, и тук това е най-малкия мотор), за да ме разубеждаваш за каквото и да било. Надявам се не мислиш, че обсъждам Х5 без да имам преки впечатления. Както говореше за спортни коли по завои после ми говориш за 745 и Панамера... То щом Х5 с 3.0D ги засрамва толкова, защо лумпените от BMW са решили да слагат по-големи мотори, че и Х5М да правят. Е65 го водят по-леко от Е70, а и 745 има 100 коня повече от 3.0D (ако не говорим за Е32), сигурен ли си, че пича не е чел вестник през тва време? Пак ти казвам - прави си колата както ти е кеф и си я карай както искаш, но не се пъчи толкова с Х5 и то с най-слабия мотор.![]()

Спокойно ... и аз така като дете когато баща ми ме возеше на задната седалка на колата си мислех и аз като теб че конете печелят състезания. Сега на 40г. и с над 1 000 000 км зад гърба си определено не мисля като теб и не им отдавам толкова значение (на конете) . За мен мощността на колата ми е достатъчна за да имам самочувствието да се впрегна на всеки на шосе с останалите участници в движението. Аз не смятам да се гоня с никой на самолетна писта за да разчитам на повече конски сили. Просто ме кефи да се впрягам на разни гъзари който разчитат на спортните си коли и конете под капака.
Вярвай ми удоволствието е голямо като почнат да ти обясняват кой къде им излязъл и за това трябвало да намалят ...
В средата на 90 години попаднах по случайност в една компания за един ден в Силистра където разни баровци си мереха конете !
Имаше и един от Варна (тогава беше голямо име и фигура) като него изобщо не го слагаха в споровете си понеже се смяташе че беше с най мощната тогава кола BMW740 и той просто им се подхилваше. В един момент като им се наслушах на глупостите им казах че излизам на всички с моята скромна Калибра 2.0 16v. Така де кой пил кой търси оправдание нищо не стана. Та вечерта се прибираме заедно понеже и двамата бяхме от Варна с това 740. Аз бях с много лоши фарове поради куп катастрофи и за нощно и път който не познавах толкова добре просто се залепих зад BMW-то но в момента в който излязохме на главния път Добрич -- Варна за BMW просто състезанието приключи понеже този път го знаех на пръсти.
А вярвай ми изобщо не е чел вестник тогава водача му ! На Аксаковска Панорама го изчаках и да си вземем довиждане и ... кой къде му излязъл ...
Така че нищо ново не ми казваш колега ... история която съм слушал хиляди пъти. Колата не е само двигател а и състезанието не зависи само от конете. Мен например по ме притесняват спирачките макар и да гледам да ги щадя веднъж ми се наложи да спирам на 100% и от 200 до като сваля до 80 и единия преден диск посиня повърхностно. Изчисти се за два дена но го имам в пред вид.
http://www.pp-performance.de/Chiptuning ... d180kW.htm
Аз преди време гледах чип за моята 535д 272 коня и тази фирма много ми допадна . Руснаците и арабите я използват много.
Dear Mr Ivan Velitchkov,
thank you for your interesting in our Exclusive Performance Products.
At this moment we don´t have any dealer in Sofia / Bulgaria.
But this is not a problem.
You can send us your ECU from your CAR,
we program it and send it with express shipping back to you.
Price BMW 535d - 699.- Euro + Shipping (50 - 70 Euro)
Mit freundlichen Grüßen / Kind Regards / 亲切的问候
Sefa Gürbüz
Т.е за България такъв е варианта .
Аз преди време гледах чип за моята 535д 272 коня и тази фирма много ми допадна . Руснаците и арабите я използват много.
Dear Mr Ivan Velitchkov,
thank you for your interesting in our Exclusive Performance Products.
At this moment we don´t have any dealer in Sofia / Bulgaria.
But this is not a problem.
You can send us your ECU from your CAR,
we program it and send it with express shipping back to you.
Price BMW 535d - 699.- Euro + Shipping (50 - 70 Euro)
Mit freundlichen Grüßen / Kind Regards / 亲切的问候
Sefa Gürbüz
Т.е за България такъв е варианта .
- soze
- Потребител
-
Благодаря колега.
Аз вече съм на финалната права. Току що прочетох ECU-то и му пратих файла за модифициране. Надявам се утре понеделник да ми го върнат обратно.
Ще работя с тия http://remapfiles.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1&lang=bg
Това са им цените.
Но пък аз си го отварям сам, чета и си го програмирам и за това цените са им сигурно такива.
Надявам се утре да имам резултат.
Поздрави !!!
Аз вече съм на финалната права. Току що прочетох ECU-то и му пратих файла за модифициране. Надявам се утре понеделник да ми го върнат обратно.
Ще работя с тия http://remapfiles.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1&lang=bg
Това са им цените.
- Код: Избери целия код
Цената за Тунинг файл + Vmax премахнат за вашия ECU e 500 lv. или 250 Eur.
Ако се прави само Vmax премахване цената ще бъде 200 лв. или 100 Eur.
Но пък аз си го отварям сам, чета и си го програмирам и за това цените са им сигурно такива.
Надявам се утре да имам резултат.
Поздрави !!!
- stocky
- ентусиаст
-
Усещам, че с тебе ако се видим на живо ще разбереш много по-добре какво се опитвам да ти кажа и че всъщност не се заяждам. А това кой го е возил тате и кой колко км има зад гърба си беше тотааааално излишно, но както и да е. И пак не мога да зацепя коя СПОРТНА кола е по-бавна от Х5 с най-слабия мотор. Стига вече глупости сме си говорили, че стана боза голяма. Пожелавам ти наистина да си се кефиш на макс на колата.
- soze
- Потребител
-
stocky написа:Усещам, че с тебе ако се видим на живо ще разбереш много по-добре какво се опитвам да ти кажа и че всъщност не се заяждам. А това кой го е возил тате и кой колко км има зад гърба си беше тотааааално излишно, но както и да е. И пак не мога да зацепя коя СПОРТНА кола е по-бавна от Х5 с най-слабия мотор. Стига вече глупости сме си говорили, че стана боза голяма. Пожелавам ти наистина да си се кефиш на макс на колата.

Вярвай ми аз много повече от теб искам да се видим на живо и да ти покажа най слабия мотор

Ама как реши и че е най слабия само ти си знаеш !!!? Щото от 3.0d има четири преди него по слаби ама как да е аз с моя късмет ... моя ще е най слабия да не съм спал в магазина като го купувах вече ще знам.
Имам един приятел (дето ми донесе Kess-a лично) от София, дето ги разпупорва такива отверки с разни Мерцедеси 6.0 и подобни с един Туарег 4.2D 340 ps R-line. Само за да имаш идея да ти спомена че на 60 000 му смениха гаранционно мотора и го ограничиха на 250км (от 280). За какъв човек терминатор на двигатели говорим. Много искаше да го качва на контейнер и да ги спъваме за 10к евро. Постоянно ме юркаше "ади ве ще почваш ли да даваш газ". Като видя какво прави двутонната мекица а и беше и свидетел каква гаргара си направих с една 740i и поразмисли и каза че не се отказва ама иска само на магистрала да сме ги гонели. По тия каруцарски пътища не му се карало с по 200км. средна скорост. А средната скорост е много важна ама ти от къде да знаеш.
Така че ако искаш слагаме по 10к евро ( а ако искаш и повече и който загуби плаща и разноските по контейнери ) и идваш с което кажеш от аватара си и да приключим спора като аз веднага мога да оставя моите 10к от облога някъде където се разберем в бг. И да приключим темата.
Ако и ти ще държиш за магистрали на тебе ще ти направя удоволствието и ще приема условието.
И да не е баш само спам току що ми пратиха мод файла без ограничител на V-max и след няколко часа ще тръгвам към столицата да и сменям маслата така че ще има тестове и ще споделя как се държи фургона.
- soze
- Потребител
-
Ето и малко инфо за ентусиасти, споделен опит от "инж. Ганев" понеже съм убеден че такова EKU едва ли е препрограмирвано в Бг разговаряйки с няколко тунинг майстори от нашенско освен ако не си пазят хляба ... знае ли човек.
Та какви фрези му играх на ECU-то докато се закача до бут пина ...

а и за това 100 евро ме усукаха ама ще знам вече!

Поздрави!
Та какви фрези му играх на ECU-то докато се закача до бут пина ...

а и за това 100 евро ме усукаха ама ще знам вече!

Поздрави!
- soze
- Потребител
-
Колеги разочарованието е голямо. След толкова гимнастики се оказа че оригиналния ограничител е на 250 км. и сега ми е бил преместен на 300 км. ха ха . Стойности който за момента с оригиналния софтуер са немислими.
Та нищо друго не ми остава вече освен да и модифицирам и софтуера за управление на мотора.
Та почнах да пращам имейли на разни световно известни фирми и ще слагам нещо тия дни.
Та нищо друго не ми остава вече освен да и модифицирам и софтуера за управление на мотора.
Та почнах да пращам имейли на разни световно известни фирми и ще слагам нещо тия дни.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Колега soze ,твоя ' фургон " с какво окачване е, -обикновено, адаптивно, спортно?
- soze
- Потребител
-
RuM6n написа:Колега soze ,твоя ' фургон " с какво окачване е, -обикновено, адаптивно, спортно?
Нямам идея колега! Най вероятно обикновено.
Току що я изкарах на тестове и таман се прибирам. Окачването ми е най малкия проблем, тоест даже и не го мисля за мен е повече от перфектно.
Проблема ми е в спирачките и те ще ходят на тунинг че щях да се размажа за малко. Пътищата по който я тествам тук таме са и с ограничение 45 км. а фургона на два пъти достигна 220 скорост която до сега не можах да вдигна и на магистрала. Така като я гледам 230-240 може и да отиде на по дълга отсечка. На нулиран среден разход поради откачен акумулатор заради сваленото ECU за има няма 20 км тестове даде разход 21л./100км.
Естествено след последната модификация от тук.
http://www.pp-performance.de/Chiptuning_Performance_Package/Bmw/X/X5/X530d180kW.htm
За 300 Евро !
Така че с тунингите по ECU бях до тук. Почвам да гледам eBay за спирачки че дисковете пак са сини.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
На конзолата на скоростния лост имаш ли черен бутон "SPORT"?
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4