No Disks в CD Changer (X5)

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 218

Re: No Disks в CD Changer (X5)

Мнение от unid » 11 Фев 2013, 21:03

И аз като вас бях при майстори,сглобявахме смазвахме и пак засича.Слота с диска засяда и показва ,че няма диск.Ако заседне 1ви изписва ,че няма и на шесте.Ако прочете 1 може да заседне на някой следващ и оттам изписва няма диск.И така ми писна да ми върти номера та го чуквам като им прави проверка и така не заяжда.Ама това не е решение :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 12 Фев 2013, 10:30

Аз бих изхвърлил проблемния Changer, един MP3-плеър на негово място и край с проблемите. Ще си го управляваш като стандартен чейджър, а ще свири музика от флашка или друга карта. Даже ще ти се отвори място в колата, като изхвърлиш оня туч...
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е53
Мечтае да кара: Боинг 777

Мнение от homey » 12 Фев 2013, 19:35

Проблемът се решава със CD changer произведен преди 2000 г. Новите имат проблем с механиката и затова не може да чете дискове. Аз имах същия проблем миналата година и доста четох и се рових из нета.След консултации с разбирачи се убедих че проблемът е в механиката. Купих си втора ръка 1999 г. и оттогава повече от половин година не съм имал абсолютно никакъв проблем. Успех! :P

Потребител
Аватар
Кара: 520i E39 и 523i E60

Мнение от gogobg » 14 Фев 2013, 11:11

И моят CD ченджер правеше така, но след разглобяване, измиване със спирт на механиката и смазване със технически вазелин ,вече година и полвина няма никакъв проблем.
Само ЛЕВСКИ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от homey » 14 Фев 2013, 13:05

И аз ще пробвам да почистя и смажа стария (той всъщност е по-нов на години) чейнджър да видим какво ще се получи! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от homey » 14 Фев 2013, 13:07

А някой знае ли какво точно е мп-3 устройството, което може да се монтира на колите ни, на мястото на чейнджъра или към него?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 218

Мнение от unid » 14 Фев 2013, 21:06

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 15 Фев 2013, 9:44

Или тук: http://www.xcarlink.bg/bmw

Аз си купих най-евтиното (за 205лв.), монтирах го лесно и работи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 15 Фев 2013, 16:53

Дай малко инфо, как и къде си го монтирал?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: 3.0 CSi

Мнение от LABRISS » 15 Фев 2013, 19:05

Колега аз мога да ти предложа малко по-скъп но и малко по-добър вариант.Потърси продукти на Dension > http://www.dension.com/car-multimedia-adapter-ipod-iphone-usb-auxin.Има и модели с bluetooth (като моя който инсталирах наскоро) и съм много доволен.В usb порта му сложих харддиск с 120гб и го захранва без проблеми и свири всичко :yes:
The only thing to FEAR is running put of BEER!

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Фев 2013, 9:47

Nukem написа:Дай малко инфо, как и къде си го монтирал?

Аз си купих най-евтиния DENSION (205 лева) от линка, който дадох по-горе.
Изображение

Самото устройство е колкото половин цигарена кутия и може да се монтира навсякъде, докъдето достига кабела му - в жабката, подлакътника между предните седалки, някъде под корите. Не е задължително да имаш постоянен достъп до него, затова можеш да го забуташ някъде зад самото радио или под него - винаги ще му намериш място.

Продават ти го с два кабела - единият е за връзване към системата на колата. Има "мъжка" и "женска" БМВ-букса, а между тях - отклонение с букса за самото устройство. Мъжката влиза в радиото на колата, в женската влиза буксата на инсталацията, а самото устройство се щраква на неговата си букса. Всичко се връзва съвсем лесно, с едно щракване, без да преправяш каквото и да било. Всъщност, по-трудно е да разкачиш и извадиш радиото на колата от гнездото му, натам е лесно. Всичко останало (навигация, телефон, телевизия и каквито други екстри имаш на "радиото") си работи както преди, но вече имаш и "чейнджър".

Устройството има USB-слот. В него можеш направо да забучиш флашката с музиката, а може да сложиш и втория кабел - удължител. Другия (женски) край на кабела вече можеш да изведеш където ти хрумне и там да си включваш флашката. Управлява се като стандартен ченджър, но свири МП3 от флашката. Може и да не е флаш-памет, а преносим хард-диск, но за какво ти е толкова много музика... Има особеност - може да си запишеш музиката в 4 папки, които се третират като отделни дискове и се сменяват като тях. Има и инструкция за инсталиране и ползване. По-скъпите устройства имат слотове за карти, за връзка с ай-под, блутуут за телефон и други екстри, но аз прецених, че не ми трябват. Чул съм също, че понякога устройството не работи добре - забива или не сменя папките, но при мен си работи нормално.

Това се сещам към момента, дано съм бил полезен. Ако имаш конкретни въпроси - казвай.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 35i LCI M sport

Мнение от dobry46 » 01 Дек 2013, 20:57

Имам въпрос относно Dension модела е GWL34NB.

Изображение

Свързах го към радио модула в багажника (колата е с нави), сработва с Ipod няма проблеми-всичко точно, но въпроса ми е има ли как да се сменят песните от Ipod от мултиволана,а не всеки път от Ipod/Iphone-a? Самия модел на устройството дали го позволява това?

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 02 Дек 2013, 12:26

Колеги, тези устройства тръгват ли и ако има DSP или трябва нещо допълнително?
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Дек 2013, 13:35

Предполагам, че не трябва да има проблем... Устройството само замества чейнджъра и никакви други промени по системата не се правят. Във всеки случай е добре преди покупката да се консултираш с фирмата, която ги доставя. Аз (понеже нищо не разбирам от електроника) така направих и ми обясниха доста подробно. Няма смисъл да купуваш устройство с блутуут, ако имаш инсталиран "телефон" на колата си.

Предишна

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6