Шумни ли са ви гумите?
Модератор: Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Re: Шумни ли са ви гумите?
Аз лично не намирам разлика между зимните и летните
Иначе от както станах офис плъх,минавам по 20х.км на година и ще ги карам доста 

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Днес сложих зимните 19-ки и колата утихна. Летните рънфлат 20-ки изкараха около 20 хиляди км преди да се разбучат, на 30х. км вече бяха доста шумни, а на 40х км не стават за каране, въпреки че имат още доста грайфер.
I love the sound of V8 in the morning...
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
А зимните ти гуми на колко км са или са чисто нови? Абе 20 хил км. много малко ми се вижда. Ако ще ги сменям често, май ще минаваме на евтини гуми! 

- msi200
- ентусиаст
-
Зимните са чисто нови Пирели.
Сигурен съм, че летните вече виеха на 20 хиляди км, защото тогава ми беше първата смяна на масло и имах оплаквания от този шум. На външен вид гумите и в момента са добре и са износени равномерно.
Напролет ще сложа нормални летни гуми(не рънфлат), да видим колко ще изкарат.
Сигурен съм, че летните вече виеха на 20 хиляди км, защото тогава ми беше първата смяна на масло и имах оплаквания от този шум. На външен вид гумите и в момента са добре и са износени равномерно.
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Има и вариант, да си направиш качествена изолация с дайнмат и други материали в някоя от аудио фирмите.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
И аз съм го мислил този вариант , в 4-те врати да се монтират допълнителни панели от шумоизолационна вата, мисля, че има достатъчно място.
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Да, и не само, махат се и мокетите по целия под, багажника, около и под таблото, допълнително под предния капак и става жестоко, като в звукозаписно студио, 'ше натискаш старт/стоп бутона по 5 пъти, за да рзбереш че си запалил
Аз на Пежо 206 съм го правил и то с най-евтиния вариант с битумна лента, което е същото като дайнамат, но е по тънка.
Преди като затварях врата дрънчеше на ламарина, след това все едно затварях на 7-ма серия вратата
На приятел на Мл320цди си го прави, имаше ефект, но по-малък, защото по принцип колите от този клас са по добре шумоизолирани.

Аз на Пежо 206 съм го правил и то с най-евтиния вариант с битумна лента, което е същото като дайнамат, но е по тънка.
Преди като затварях врата дрънчеше на ламарина, след това все едно затварях на 7-ма серия вратата

На приятел на Мл320цди си го прави, имаше ефект, но по-малък, защото по принцип колите от този клас са по добре шумоизолирани.
msi200 написа:Зимните са чисто нови Пирели.
Вземи си направо най-новите Bridgestone рънфлатки... много меко возят.
Доколкото съм чел износването не е от това, че гумата е рънфлат, а от Adaptive Drive-a.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
И аз , чух, че като се кара на Спорт режим много бързо се износват гумите, затова за карам с изключен Спорт. Тя колата си е достатъчно стабилна.
- msi200
- ентусиаст
-
Ама те при мен не са видимо износени, а само бучат... ако не бучаха, щях да ги карам още един сезон. А спорт режим много рядко ползвам.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
Това с бученето не е добре, това ми говори.че само 1-2 мм от протектора са направени от качествена гума и след като се износи тази част, гумата започва да бучи при търкаляне. Или пък самата гума много бързо старее и променя качеството си с времето.
- msi200
- ентусиаст
-
Мдам, като ги разгледах по-подробно, гумите имат някакви много малки пукнатинки, точно като тези, които се получават при стареене. А са ДОТ 2010г.
Това за шумоизолацията съм го мислил, но ме е страх да ми разглобяват колата.
Това за шумоизолацията съм го мислил, но ме е страх да ми разглобяват колата.
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
Моите гуми са на 4 години и не шумят изобщо,вие с гуми на един сезон и се оплаквате,а това с шумоизолацията,направо ме разби
Х3 като знам с колко дебела изолация е,едва ли на Х5 е по-лоша,съмнявам се,че ще се усети кой-знае какъв ефект.Все пак това е премиум клас,а не жигула 

- RuM6n
- младши ентусиаст
-
А според теб Е90-то премиум клас ли е? Защото аз имах Е90 повече от 3 години и то беше шумно над 110 км/ч. Минах през проблема с централното заключване и ми се наложи да разглбявам вратите за да си сменя бравите. Зад панелите на вратата, които са от мокава имаше една черна изолазия ,дебела 2-3 мм, рехава такава наподобяваща подложка за ламиниран паркет. И ако това е топло и шумо изолация здраве му кажи! На Х5 Е 70 ,няма да се очудя ако е същото зад панела на вратата. Ако пък Х3 -ката ти се струва тиха , значи нещо стандартите ни се разминават или си карал само таралясници преди това.
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
Таралясници щом казваш
Мисълта ми беше друга,че сравнени с другите марки автомобили,БМВ има доста добра изолация.Тоя шум над 110 е по-вероятно да идва от уплътненията на вратите,а не от пода и самите врати.Все пак,ако някой колега го е правил,нека сподели дали има толкова голям ефект и дали си заслужава.

42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3