Да се присъединя с моето х5
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Re: Да се присъединя с моето х5
LABRISS написа:Колеги някой може ли да ми обясни къде бъркам с автоматичните чистачки?
Лоста си седи на позиция 1 - автоматичен режим а малкия превключвател на лоста седи на най-чувствителна позиция. И щом е автоматичен режим - трябва щом усети и малко дори капки - да включва чистачките но не! Всеки пък щом искам да включа сензора трябва да врътна за кратко превключвателя за чувствителността и тогава 'автоматичните' чистачки се събуждат. Сигурно някъде има проблем защото това не са автоматични чистачки
-сензорът за дъжд при мен работи само на пуснати дълги светлини колега
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
tngeorgiev написа:LABRISS написа:Колеги някой може ли да ми обясни къде бъркам с автоматичните чистачки?
Лоста си седи на позиция 1 - автоматичен режим а малкия превключвател на лоста седи на най-чувствителна позиция. И щом е автоматичен режим - трябва щом усети и малко дори капки - да включва чистачките но не! Всеки пък щом искам да включа сензора трябва да врътна за кратко превключвателя за чувствителността и тогава 'автоматичните' чистачки се събуждат. Сигурно някъде има проблем защото това не са автоматични чистачки
Е що за сензор е това? Аз разбирам че като ти намокри предното стъкло - трябва да се включва независимо дали си на фарове габарите и още по-малко дълги.

The only thing to FEAR is running put of BEER!
LABRISS написа::bowdown:
Благодаря колега!
Колата е Е53 преди фейслифта.Сега на първо време искам да се прегледа ходовата част и да ги оправя при необходимост а постепенно се заглеждам и за някои аксесоари и пинизиЗасега освен степенките и бутоните на климатика съм се замислил за ангелските очи и бялото LED осветление в салона.И докато за осветлението в купето резултатите не са много обнадеждаващи според това което чета - остават ангелските очи.От една страна не искам да развалям автентичният 'stock' вид на колата но от друга ако намеря бяло светещи - ще седи много гот.Въпроса е че не знам какво точно да правя.Само обръчите ли да си взема или направо нови фарове?Аз съм с ксенон на късите и автоматично регулиращи се фарове.Не може някой да не е правил подобна интервенция или поне да не му се е искало
Ако може директен линк към решението - ще съм най-доволен
Здравейте,
Намерихте ли алуминиеви степенки и на каква цена ориентировъчно !
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
Не съм намерил колега.Но истината е, че не ми е останало време да потърся. Още не съм се отказал от идеята, но трябва малко по-сериозно да се захвана. Иначе нови по памет излизат към 1300-1400лв. Затова ако намериш някъде втора ръка- реалната цена за степенките + веждите не би трябвало да е повече от 500-600лв.Ударени х5-ци има бая - все трябва да намериш нещо.Похвали се след това - току виж и мен ме мотивираш най-накрая да отметна тази работа 

Иска се чакане и търсене.Моите ги вземах комплекта за 260 лв. като бях си намерил и за 330 лв. да не говорим че в продавалника има и за по 800 лв.Лично аз се колебаех въобще дали да си слагам и не бях на зор но на тази цена спрях да се чудя 

- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
LABRISS написа:tngeorgiev написа:LABRISS написа:Колеги някой може ли да ми обясни къде бъркам с автоматичните чистачки?
Е що за сензор е това? Аз разбирам че като ти намокри предното стъкло - трябва да се включва независимо дали си на фарове габарите и още по-малко дълги.
Това е направено с цел,като ти натрупа сняг на предното стъкло през ноща и сутринта дадеш на контакт да не стане беля,на мазда няма такава защита и като я карах една зима я оцених.
LABRISS и при мене е така с чистачките но явно така е заложено,само че аз ги събуждам с лостчето като го дам надолу и после го върна на 1-ва позиция.Мислех си че нещо не са наред и не знаех за тази защита но има логика в това което написа колегата Бабъл.
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
Да де в крайна сметка така трябва да е.Не знам защита ли е или не.Интересно ми е на Е70 дали е по същия начин. Просто на предишната ми кола не беше така и се включваше само при вода и не съм имал проблем дори когато стъклото е зарито със сняг. За мен този вариант е по-добър (да се чете мързелив
) + ако в сухо време някой те изпръска от голяма локва да кажем - се включват автоматично без да пипаш нищо. Мисля че и при новите volvo-та е така.

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2