Относно X5/X6 и Армеец.
Модератор: Технически модератори
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Re: Относно X5/X6 и Армеец.
RadoIvanov написа:7878 написа:Моята е в булинс и ме пратиха в един гаражен сервиз за аларми да ми сложат имобилайзер дето спира паленето. Седя два часа и на финала ни музика, ни навигации, нищо не работи. Връщам колата, затварят я за още час и пак излиза, другата половина не работи. След скандал и на осмия час махнаха всички глупости, които бяха сложили, преинсталираха целия софтуер, за да се оправи. Таковал съм им и чипове и гаражните майстори и глупостите.
Кофти ситуация е твоята. Звънях на моя застраховател за X5 на баща ми в офис на Армеец, не е посредник, разбрах следното:
1. Не се слага нищо допълнително, само се сменя "фърмуера" на колата с някакъв супернов, съвсем официален
2. Операцията може да се направи само в оторизиран от БМВ, не от Армеец сервиз
3. Нищо няма да струва - Армеец поемат разноските по труда, а самия софтуер е безплатен
4. Не е задължително да се прави нищо, но е силно препоръчително, защото оригиналния софтуер "оставя свободни позиции за допълнителни ключове" и апашите са намерили начин да си отключват новите X без изобщо да ги пипат - с компютри от разстояние...
Не знам точно каква ще е организацията, щото стана ясно, че "ъпгрейда" отнема 3-4 часа - предполагам, че всички ще искат да си оправят софтуера, да не стане сега опашка като за евтино олио пред М-кар и Камор
Това беше полезни инфо! Доста доволно звучи че няма да монтират разни глупости по колите!

Щом чух "Армеец" ми стана ясно, че ще се ходи до официалния сервиз. Все пак са в специални взаимоотношения вече 

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
А някой имали си представа кога ще се случи това? Брокерите казаха че задължително се уведомява всеки клиент но по-скоро се интересувам ориентировъчно кога ще се случи това?

MaXimal написа:Щом чух "Армеец" ми стана ясно, че ще се ходи до официалния сервиз. Все пак са в специални взаимоотношения вече
Какво имаш предвид под "специални взаимоотношения" ?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Булинс, след като ги "светнах" за официалния ъпдейт на БМВ, ми казаха да си ъпдейтна софтуера при дилъра и да искам документ.
I love the sound of V8 in the morning...
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
TPAKTOP написа:А някой имали си представа кога ще се случи това? Брокерите казаха че задължително се уведомява всеки клиент но по-скоро се интересувам ориентировъчно кога ще се случи това?
Колега мене никой не ме е уведомил, нито застраховател, нито дилър. Звънкай им и ги питай, колата и без това ти е в сервиза. Е тва му е хубавото на интернет.
I love the sound of V8 in the morning...
- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
TPAKTOP написа:7878 написа:на бул. България, след кръстовището с бул. Тодор Каблешков в дясно. Не видях име... гараж за аларми и музика...
Да не е Друмник че те ми се разминават от мисълта за "гаражен сервиз"?
Не, преди него е...
Иначе в официален сервиз да ти пипнат софтуера е ОК, ама да ми слагат разни китайски чипчета, да ме разкачат таблото, да пипат по веригата на запалването в разни гаражчета некак си не ми се нрави... От Армеец са подходили по-добре...
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Преди малко се прибрах от М Кар. До момента няма нищо официално от Армеец...към тях. Очаква се в близките 2-3 седмици да има яснота ще има ли позитивно развитие (разбирай Армеец да изпрати клиентите си при дилърите) или пак ще се набляга на бай Кольо в кварталния гараж.
Между другото М Кар също имат собствено "решение" на проблема със сигурността, съгласувано с БМВ България.
Много хитро ми се видя. Лошото е, че трябва да си плащаме сами. Но може би си струва.
Между другото М Кар също имат собствено "решение" на проблема със сигурността, съгласувано с БМВ България.

Много хитро ми се видя. Лошото е, че трябва да си плащаме сами. Но може би си струва.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
cww написа:Преди малко се прибрах от М Кар. До момента няма нищо официално от Армеец...към тях. Очаква се в близките 2-3 седмици да има яснота ще има ли позитивно развитие (разбирай Армеец да изпрати клиентите си при дилърите) или пак ще се набляга на бай Кольо в кварталния гараж.
Между другото М Кар също имат собствено "решение" на проблема със сигурността, съгласувано с БМВ България.![]()
Колега ще ми пратиш ли малко повече инфо на ЛС?! Плииииийз

- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
TPAKTOP написа:cww написа:Преди малко се прибрах от М Кар. До момента няма нищо официално от Армеец...към тях. Очаква се в близките 2-3 седмици да има яснота ще има ли позитивно развитие (разбирай Армеец да изпрати клиентите си при дилърите) или пак ще се набляга на бай Кольо в кварталния гараж.
Между другото М Кар също имат собствено "решение" на проблема със сигурността, съгласувано с БМВ България.![]()
Колега ще ми пратиш ли малко повече инфо на ЛС?! ПлииииийзИ по-точно колко стува!
Що бе ТРАКТОРЕ?
Нали вярваш безусловно на твоя застраховател

Едва ли той ще те подведе изпращайки те в кварталния гараж.
Пък дори и да го направи, здраве да е - и там сигурно ще се справят

P.S. Колата ти нали е в сервиза. Там не провеждат ли подобна кампания?
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
cww написа:TPAKTOP написа:cww написа:Преди малко се прибрах от М Кар. До момента няма нищо официално от Армеец...към тях. Очаква се в близките 2-3 седмици да има яснота ще има ли позитивно развитие (разбирай Армеец да изпрати клиентите си при дилърите) или пак ще се набляга на бай Кольо в кварталния гараж.
Колега ще ми пратиш ли малко повече инфо на ЛС?! ПлииииийзИ по-точно колко стува!
Що бе ТРАКТОРЕ?
Нали вярваш безусловно на твоя застраховател![]()
Едва ли той ще те подведе изпращайки те в кварталния гараж.
Пък дори и да го направи, здраве да е - и там сигурно ще се справят
P.S. Колата ти нали е в сервиза. Там не провеждат ли подобна кампания?
Тя колата че е в сервиза в сервиза е! Проблема е че не знам кога ще се стигне до там че да я направят! Просто исках да обясниш за какво да ги питам! Аз на моя застраховател си им вярвам. Само ще видим какви пари ще ми поискат за дозастраховане на автомобила след ремонт на щетата!

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Колеги единственото което правят Камор е само "препрограмиране" по техни думи има 3 вече предотвратени крзжби но едвали ще е за дълго! За съжаление нищо друго не предлагат! Ще ходим в Мкар или Бова къде ни падне ама дано да има ефект!

Понеже гледам, че се притеснявате за колите има едно гарантирано решение как да си предзите колите (освен ако не ви ги дигнат с паяк):
Понеже новите коли, които се палят с "блокче" се крадат за секунди чрез свързване през диагностичната OBD II букса.
Решението:
Купуваме един сериен кабел с мъжки и женски накрайник:

Отиваме във всеки един сервиз (най-добре доверен/познат), срязват OBD буксата 20 см. след началото й, и двете страни мисля че са по 5 кабела, по произволна схема свързваме в двата отрязани края на серийния кабел (той ни става като By-Pass). Отделяме часта със буксата и си я държим вкъщи, и я слагаме само като стане време за сервиз!!! Тогава ще я запалат колата, ама друг път
И понеже сме българи (демек сме гадни копелета), отиваме в някоя морга...купуваме една OBD букса от ударена кола, свързваме пиновете й "на късо" и я слагаме за бутафория на мястото, където сме махнали нашата букса. Защо го правим ли??? Защото като са свързани на късо пиновете, апашите като свържат техният комп...има изненадааа
5000 евра задна за тях... 
Понеже новите коли, които се палят с "блокче" се крадат за секунди чрез свързване през диагностичната OBD II букса.
Решението:
Купуваме един сериен кабел с мъжки и женски накрайник:

Отиваме във всеки един сервиз (най-добре доверен/познат), срязват OBD буксата 20 см. след началото й, и двете страни мисля че са по 5 кабела, по произволна схема свързваме в двата отрязани края на серийния кабел (той ни става като By-Pass). Отделяме часта със буксата и си я държим вкъщи, и я слагаме само като стане време за сервиз!!! Тогава ще я запалат колата, ама друг път

И понеже сме българи (демек сме гадни копелета), отиваме в някоя морга...купуваме една OBD букса от ударена кола, свързваме пиновете й "на късо" и я слагаме за бутафория на мястото, където сме махнали нашата букса. Защо го правим ли??? Защото като са свързани на късо пиновете, апашите като свържат техният комп...има изненадааа

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
TPAKTOP написа:Това накрая ми хареса!
Без майтап, на стария ми шеф E70-то така го направихме, а майстора който я прави е същински зъл гений (абсолютен гад!!!) и направо отряза една букса от моргата и го направи това...въпроса е да не забравиш "лошата букса", като ходиш в камор, че тя не подбира компютрите - дали са джамбазки или сервизни