Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат!
Модератор: Технически модератори
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат!
msi200 написа:Значи, до тук изводът е, че няма как да разберат кога е палена колата само по ключа.
Между другото, миналата седмица за пръв път бях оставил х5-цата да нощува на тротоара пред нас. И на сутринта вратите бяха отключени, а съм 99.9% сигурен, че я бях заключил.
сещаш ли се за какво иде реч....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
batvlady79 написа:Колега, преди да тръгнеш с рогите срещу тях, постарай се да разбереш само за това ли са се хванали или има и нещо друго допълнително, което не са ти казали умишлено. Когато нещата стигнат до съда излизат аргументи, които ако ти не знаеш ще загубиш делото. Искам да кажа да си опечеш работата предварително за да няма изненади. Ако успееш това да направиш ще спечелиш делото. Помни - информацията е в пъти по-скъпа от платината
Само да допълня горното, че в правото на всеки е да настоява за писмена аргументация за отказа, с което човек да се подсигури срещу непредвидени аргументи.
Важно е да се следи и срокът на давност по полицата (най-често 3 г.), защото влезе ли се в съдебна фаза, там застрахователят може да се "мотае" и да се окаже изведнъж, че всички искове и спорни въпроси по застраховката са отпаднали.
Историята помни и такива случаи.
Успех!
Roman 1 написа:batvlady79 написа:Колега, преди да тръгнеш с рогите срещу тях, постарай се да разбереш само за това ли са се хванали или има и нещо друго допълнително, което не са ти казали умишлено. Когато нещата стигнат до съда излизат аргументи, които ако ти не знаеш ще загубиш делото. Искам да кажа да си опечеш работата предварително за да няма изненади. Ако успееш това да направиш ще спечелиш делото. Помни - информацията е в пъти по-скъпа от платината
Само да допълня горното, че в правото на всеки е да настоява за писмена аргументация за отказа, с което човек да се подсигури срещу непредвидени аргументи.
Важно е да се следи и срокът на давност по полицата (най-често 3 г.), защото влезе ли се в съдебна фаза, там застрахователят може да се "мотае" и да се окаже изведнъж, че всички искове и спорни въпроси по застраховката са отпаднали.
Историята помни и такива случаи.
Успех!
Започне ли делото спира да тече, давността

Ми аз проучих нещата.
Без значение дали си пъхнал ключа или е безключово, ключът записва когато:
- Колата вдигне първоначално над 41 км/час
- После ъпдейтва на всеки 10 км пробег
Сиреч ако 20 дена поред ходите до магазина за хляб на 2 преки от Вас и обикаляте в махалата и не вдигнете над 41 км/час, ключът ви няма да е записал нищо и ще Ви кажат, че колата Ви е карана преди 20 дена...това излиза по ключ.
Имам официално становище от М-кар...ще си взема и от всички останали БМВ представители.
А застрахователите имам инфо, че дори и дела, които ще загубят си бързат към съда - така си гарантират поне 12 месеца отлагане на плащането.
А Вие с пръст в уста...ни парички за нова количка, ни лихвички в банка, ни с какво да инвестирате ако Ви трябват.
Всички в Пловдив и региона бягат от Булстрад...бягайте и Вие!
Без значение дали си пъхнал ключа или е безключово, ключът записва когато:
- Колата вдигне първоначално над 41 км/час
- После ъпдейтва на всеки 10 км пробег
Сиреч ако 20 дена поред ходите до магазина за хляб на 2 преки от Вас и обикаляте в махалата и не вдигнете над 41 км/час, ключът ви няма да е записал нищо и ще Ви кажат, че колата Ви е карана преди 20 дена...това излиза по ключ.
Имам официално становище от М-кар...ще си взема и от всички останали БМВ представители.
А застрахователите имам инфо, че дори и дела, които ще загубят си бързат към съда - така си гарантират поне 12 месеца отлагане на плащането.
А Вие с пръст в уста...ни парички за нова количка, ни лихвички в банка, ни с какво да инвестирате ако Ви трябват.
Всички в Пловдив и региона бягат от Булстрад...бягайте и Вие!
BMW 5-series POWER!
Kickdown написа:Започне ли делото спира да тече, давността
Принципно си прав.

Започне ли делото, редно е да се прекратят всякакви давностни срокове.
Както посочих обаче историята помни горчиви случай, при които въпреки съдебните процедури, давността изтича и....
Ако за някого представлява интерес, може да се обърне към Асоциацията на пострадалите при ПТП (вярно, че при тях най-често става дума за Гражданска отговорност, но все пак са застраховки). Те могат да посочат не един и два конкретни примера.
Понеже не съм юрист, не мога да се аргументирам точно, но ето мнение на специалист:
"...проблемът съществува и причината за него е несъвършеното законодателство... ...състои се в това, че две специални норми на един и същи закон по различен начин уреждат погасителната давност..."
Това е за друга застраховка, но въпросът е принципен.
България сме все пак....
Привет колеги,
Прочетих темата за кражбата и за застрахователите, понеже това съм изучавал дълги години, и познанията ми тази сфера са доста мащабни, за това и не се занимавам по специалността:) просто не ми харесват 100-те задължения на застрахования и 100-те права на Застрахователя,ако ме разбирате.
Мога да дам обаче няколко съвета:
1. Проверете това за ключа на колата и какво и как записва,т.к. тук признавам си не съм запознат с тази съвременна технология.
2. Бъде сигурни, че ако нии сега с вас откриваме топлата вода,крадците се къпят с нея от години.
3. Вие не сте лъжесвидетелствал,защото не сте дали показания ПОД КЛЕТВА!!!! В състоя ние на стрес(все пак горите със 100бона) , а това поне з амен е силен стрес, сте написали нещо , дали е 17.00,дали 22.00 все тая,зима е ,навън рано се стъмва.....
4. Знам , че най-лесно се краде кола с преместване.......
5. Имам близък,който работи в софийското паркинги и гаражи, аз лично съм виждал как се вдига лека кола беше Мерцедес Екласа, за 45секунди и вече е на платфпормата,т.е. за по-малко от минута или минута най-много, вашата кола някъде около 3часа през ноща вече е на някоя пътна помощ тип паяк и пътува към някой гараж с яка ламарина.........
6.какво става ,когато полицията спре платформата ли......?не забравяйте , че много често тези скъпи возила биват спирани за проверка и като ви вземат документите ,отиват до патрулката и си записват,номер,егн,автомобил, номер рама евентуално....от там насетне тази тетрадка отива в районното,а там народ всякакъв......
7.Да не ви казвам какви факири има с фотошоп системите, все пак талончето е ламинирано.........
8.Един безплатен съвет.......на малко места в България монтират едни много готини аларми,а писне алармата, а ви звъни гсм-а,домашния телефон,каквото си пожелаете, а видите , че колата си тръгва без вас, а сте я блокирали в движение.....
9. Не че и тези системи не се обезвреждат,ама кой ви знае какво имате като аларма. Повечето крадци, слагат тапа ,която заглушава сирената и сигнала на алармата, но не спира комнуникатора вътре, препоръчаха ми старите пейджъри като комуникатори,т.к. работят на други честоти и вълни.....
За последните няколко точки не ме питайте от къде и как знам такива неща,но помислете, те са хитри , но......все пак и ние не пасем трева:)
Ако на някой му е интересно и иска да сподели нещо повече......
А колкото до колегата с Булстрад......мисля че с един опитен адвокат, малко натиск телевизионен ще се огънат, все пак и те са гладни за клиенти, а един такъв случай....да лъсне не е в техен интерес:)
Смело напред и успех
Прочетих темата за кражбата и за застрахователите, понеже това съм изучавал дълги години, и познанията ми тази сфера са доста мащабни, за това и не се занимавам по специалността:) просто не ми харесват 100-те задължения на застрахования и 100-те права на Застрахователя,ако ме разбирате.
Мога да дам обаче няколко съвета:
1. Проверете това за ключа на колата и какво и как записва,т.к. тук признавам си не съм запознат с тази съвременна технология.
2. Бъде сигурни, че ако нии сега с вас откриваме топлата вода,крадците се къпят с нея от години.
3. Вие не сте лъжесвидетелствал,защото не сте дали показания ПОД КЛЕТВА!!!! В състоя ние на стрес(все пак горите със 100бона) , а това поне з амен е силен стрес, сте написали нещо , дали е 17.00,дали 22.00 все тая,зима е ,навън рано се стъмва.....
4. Знам , че най-лесно се краде кола с преместване.......
5. Имам близък,който работи в софийското паркинги и гаражи, аз лично съм виждал как се вдига лека кола беше Мерцедес Екласа, за 45секунди и вече е на платфпормата,т.е. за по-малко от минута или минута най-много, вашата кола някъде около 3часа през ноща вече е на някоя пътна помощ тип паяк и пътува към някой гараж с яка ламарина.........
6.какво става ,когато полицията спре платформата ли......?не забравяйте , че много често тези скъпи возила биват спирани за проверка и като ви вземат документите ,отиват до патрулката и си записват,номер,егн,автомобил, номер рама евентуално....от там насетне тази тетрадка отива в районното,а там народ всякакъв......
7.Да не ви казвам какви факири има с фотошоп системите, все пак талончето е ламинирано.........

8.Един безплатен съвет.......на малко места в България монтират едни много готини аларми,а писне алармата, а ви звъни гсм-а,домашния телефон,каквото си пожелаете, а видите , че колата си тръгва без вас, а сте я блокирали в движение.....
9. Не че и тези системи не се обезвреждат,ама кой ви знае какво имате като аларма. Повечето крадци, слагат тапа ,която заглушава сирената и сигнала на алармата, но не спира комнуникатора вътре, препоръчаха ми старите пейджъри като комуникатори,т.к. работят на други честоти и вълни.....
За последните няколко точки не ме питайте от къде и как знам такива неща,но помислете, те са хитри , но......все пак и ние не пасем трева:)
Ако на някой му е интересно и иска да сподели нещо повече......

А колкото до колегата с Булстрад......мисля че с един опитен адвокат, малко натиск телевизионен ще се огънат, все пак и те са гладни за клиенти, а един такъв случай....да лъсне не е в техен интерес:)
Смело напред и успех
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Колеги колеги! Защо сте спестили пари като сте си правили каското? Преди две седмици останах без Х5-ца заради добра шофьорка! Сега има шанс да ми я платят тотал а удара е скъп но лек! Такива автомобили се застраховат само в Армеец! Не искам да им правя реклама но всеки друг застраховател ги презастрахова в Армеец или БулИнс и реално плащате грешни пари! В момента БулИнс са доста зле финансово следователно е най-добре да се застрахова в Армеец! Това е застрахователя! Не работя там нито пък имам нещо общо с тях но всички лични и служебни автомобили са към тях! Като отидете при някой шано застраховател те ви застраховат с надеждата нищо да не ви се случи. А ако се случи почват да ви лъжат и разтягат локуми да ви писне! Единствен пример мога да ви дам за една Мазда която карам от време на време(сега май ще бъде по-често
) За нея се търсеше по-евтино каско след като и изтече лизинга! Естествено БулИнс - изведнъж обаче ги продадаха и какво се получи! На предния прозорец се появи люспа и отивам да си го заведа. Никакъв проблем! Снимаха го описаха го и всичко ОК! Влизам аз да си взема Възлагателното писмо и като им казах Стар моторс и те ми викат - "С тях не работим! Ама ако искате може по фактура" Както и да е тази кола не е влизала в друг сервиз освен там и си викам "айде да е по фактура!" Ставаше въпрос за 1200лв! Нищо сериозно! Щетата беше заведена април. Отремонтираха я юни а парите ги получихме последния работен ден преди нова година!
В Стар моторс най-искрено ми казаха че БулИнс им дължат много пари и за това са спрели да работят с писма с тях! Тази година и направих към Армеец като каското беше по-скъпо с повече от 700лв! Ама ми е мирна главата! НЕ знам колко сте платили за каско но към Армеец на 105Клв премията беше 4900лв(не съм много сигурен утре ще кажа с точност)Дори и да не ми я пишат тоталка ще ми платят всичко защото сумата за ремонт е 70% от 105Клв което ще е достатъчно! Това е все едно да си направиш ГО към ОЗК и да чакаш нещо да ти платят! Пълна боза! Преди много години вече имах и кола към ДЗИ ония все едно ДНК експертизи правиха по жулнатата броня - за едно боядисване!
Ако се поинтересувате ще видите че всички застрахователи ги презастраховат към Армеец и БулИнс!

- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Ти зарежи кой къде презастрахова, ами дай първо да видим как ще се развие случая ти, колко време ще отнеме, какво ще ти изплатят пък тогава ми ги хвали тимаджиите.
С интерес ще следя какво се случва, че скоро и на мен ми предстои да подновявам каско...

С интерес ще следя какво се случва, че скоро и на мен ми предстои да подновявам каско...
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
cww написа:Ти зарежи кой къде презастрахова, ами дай първо да видим как ще се развие случая ти, колко време ще отнеме, какво ще ти изплатят пък тогава ми ги хвали тимаджиите.![]()
Като приключи ремонта и си взема колата ще пиша подробно! Днес ще ви туря и снимки ако да видите че визуално на колата и няма почти нищо! Но отдолу: 2 диференциала, скоростна кутия, абе всичко!
Вчера ходих да сменям масло при тях и тъкмо беше минал втория оглед. 4 листа с описи на части за подмяна! Самоучастието за момента е боядисване задна броня(така я взех) и катализатора ще ми го платят само на 80%(имало амортизация) и 20% за моя сметка. Проблема е че ще има още огледи и може да излязат нови неща! От понеделник щели да почват да поръчват частите! Казаха ми че най-оптимистичното е края на март началото на април! Много са коректни в това отношение! Един колега си купи чисто нова мазда с Мазда кеш лизинг(3 равни вноски) Естествено го задължиха за Евроинс. Оня ден някой го жулнал на паркинга. Вместо да отиде да си го заведе като щета и да плати 50лв за самата щета е отишъл на Газкома и са го пастирали за около 20лв! Каква е тази застраховка от която бягаш като опарен? Ще ви държа в течение!

- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Само не ми стана ясно къде точно ще ти ремонтират колата - Камор (там ясно че едва ли някой уважаващ себе си БМВ фен би стъпал, но ги споменах просто като официален дилър на марката), Дару Кар или разни техни сервизи? И ако не е оторизиран сервиз каква е гаранцията, че някои от чаркалаците, които ти сменят няма да бъдат истимарската заменени с т.нар. алтернативни части? Щото ок - за боядисването има кадърни майсторчета дори в квартала (образно казано) с не особено лъскави сервизи, но относно оригиналните части...ей това мен живо ме интересува.
P.S. Като чуя термина "алтернативни части" направо се схващам

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
cww написа:Само не ми стана ясно къде точно ще ти ремонтират колата - Камор (там ясно че едва ли някой уважаващ себе си БМВ фен би стъпал, но ги споменах просто като официален дилър на марката), Дару Кар или разни техни сервизи? И ако не е оторизиран сервиз каква е гаранцията, че някои от чаркалаците, които ти сменят няма да бъдат истимарската заменени с т.нар. алтернативни части? Щото ок - за боядисването има кадърни майсторчета дори в квартала (образно казано) с не особено лъскави сервизи, но относно оригиналните части...ей това мен живо ме интересува.
Автомобила е в Камор! До сега са били коректни към мен. Не че му разбирам много но като са оправяли нещо никога не се е повтаряло(за сега) като проблем! Чувал съм за подобни проблеми ама до ден днешен не съм попадал на такъв!

Само да имате предвид, че като имаш щета при армеец догодина каското ти е почти двойно по-скъпо 

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
MaXimal написа:Само да имате предвид, че като имаш щета при армеец догодина каското ти е почти двойно по-скъпо
Ами няма място за съжаление! КОгато застрахователя е коректен към мен и аз ще си нося последствията!

Metallium написа:Здравейте,
то стана неприятно да пишем по тези теми, вместо да си се кефим на колите ама явно така ще е.
Днес ме привикаха от Булстрад за открадната ми Х5 през 10.2010.
Викам си най-после ще си взема парите да си купя нова кола...да ама не.
Булстрад отказаха да ми изплатят и 1 лв., защото съм бил лъжесвидетелствал![]()
В показанията си писах, че последно съм се движил с колата в 22:00 часа във въпросната нощ, което си е 100% така.
Обаче техните експерти установили, че колата е палена последно в 17:00 часа чрез експертиза на ключа.
И поради това...аз лъжа => 0 лева за мен. При застрахователна стойност 90 000 лв.
И това при положение, че имам подписали се свидетели, че колата е паркирана в 22:00 часа където беше.
Всички документи от-до от полиции, каско, прокатури и т.н. са ми 100% изрядни.
Вече хванах адвокати и т.н. и започвам мощна офанзива, но някой да ми даде акъл ако е имал подобен случай?
Да се носи на ескпертиза в БМВ ли какво ли...нямам си идея, но да ми лепнат подобна простотия, за да се скатаят...нямам думи
Колега аз отдавна съм приключил с тази компания!
Те май по принцип не си плащат...иначе си събират парите...ние изгоряхме с 2 автобуса...
Съди ги до край и не се предавай! Това с ключа да си го заврат в газа...свързвай се с БМВ България да им обясниш случая...то клуча може да има всякаква информация...както може и да е невярна...
И веднага сезирай комисията по финансов надзор!
Аз предлагам да се обединим и да започнем протести срещи застрахователните компании...да спрем този рекет!
криза си е
аз имам птп от 15ти януари, това е този слънчевия уикенд, беше 15 градуса
отказаха ми щетата, защото колата ми е била с летни гуми
аз имам птп от 15ти януари, това е този слънчевия уикенд, беше 15 градуса
отказаха ми щетата, защото колата ми е била с летни гуми

No bling at the Ring