Х6 3.5D - мнения от първа ръка?
Модератор: Технически модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Х6 3.5D - мнения от първа ръка?
lusienk написа:xerial написа:Относно вървенето и аз мога да споделя впечатления макар и не прекипреди известно време по Магистрала Тракия в посока Пловдив се получи малка гонка между мен и едно бяло Х6 пловдивска с мн спойлери и модифицирани ауспухови тръби. И това което ми направи впечатление, че като ме настигаше и аз съответно давах газ не можеше да ме притисне до там, че аз да се дръпне и вече при скорост 220 се отдръпнах тъй като пътя стана ужасен и ме задмина, но определено не беше с лекота , което ме кара да мисля че беше или 30д или 35д....
и ако съм прав то динамиката не тези джипки не е лоша, но все си мислех, че би трябвало да е по-добра. Явно масата и съпротивлението голямо.
Сигурно твоята кола е много бърза, затова едвам те е настигнал![]()
Аха Сигурно е заради това

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
icog написа:
Доколкото съм забелязал, феновете на тунинга са предимно фенове на бензина. Колегата просто не е искал да те депресира
![]()
. Но че е кораб - кораб е.
Има го и тоя момент , а може и да е искал да види дали няма да експлоадира нещо

- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
xerial написа:lusienk написа:xerial написа:Относно вървенето и аз мога да споделя впечатления макар и не прекипреди известно време по Магистрала Тракия в посока Пловдив се получи малка гонка между мен и едно бяло Х6 пловдивска с мн спойлери и модифицирани ауспухови тръби. И това което ми направи впечатление, че като ме настигаше и аз съответно давах газ не можеше да ме притисне до там, че аз да се дръпне и вече при скорост 220 се отдръпнах тъй като пътя стана ужасен и ме задмина, но определено не беше с лекота , което ме кара да мисля че беше или 30д или 35д....
и ако съм прав то динамиката не тези джипки не е лоша, но все си мислех, че би трябвало да е по-добра. Явно масата и съпротивлението голямо.
Сигурно твоята кола е много бърза, затова едвам те е настигнал![]()
Аха Сигурно е заради това
Твоята набира до 100км/ч за 7.8сек. , а Х6 30Д за 8,0сек. Така, че е напълно възможно.

Въпросната Х6ца е 3.0д и с оптика на Хаман, нищо пипано по двигателя няма.
- lubaka84
- Потребител
-
- Кара: BMW X6 5.0
Нямаш грижи, ще го навия и без това ми е длъжник 

ако толкова те интересува битурбо дизел като двигател мога да те повозя и да ти предоставя да се повозиш в купето, само със задно. предполагам ще получиш поне някаква представа за какво става въпрос. относно х6 не мога да кажа абсолютно нищо.
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
lubaka84 написа:Е, колега, ти с колко коня си? 3Д или 3.5Д са с по 286 или 235 ? Ела се дръпни с мен до Пловдив, ако ти стиска
И на мен ми се ходи до Пловдив...
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
djordje написа:ако толкова те интересува битурбо дизел като двигател мога да те повозя и да ти предоставя да се повозиш в купето, само със задно. предполагам ще получиш поне някаква представа за какво става въпрос. относно х6 не мога да кажа абсолютно нищо.
Мерси колега, пробвал съм го на 5-ца. И съм сигурен, че изобщо не се оплакваш от колата си

Sapa написа:lubaka84 написа:Е, колега, ти с колко коня си? 3Д или 3.5Д са с по 286 или 235 ? Ела се дръпни с мен до Пловдив, ако ти стиска
И на мен ми се ходи до Пловдив...
Така като гледам е време за един "тест драйв" до Пловдив

И да биете рекорда на някаква пловдивска петица дето я е снимала камерата - 222км/ч
Тия дни го имаше някъде по вестниците...
Тия дни го имаше някъде по вестниците...

- E70 3.0SD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 E70 35d, S8;
- Мечтае да кара: X5M
- Детайли за колата: super reza4ka!
Мнение от първа ръка както се казва, имам Е70 3.5д на 1г. и половина вече на 38000 км. до сега никакви проблеми ако изключим, че веднъж светна една лампа за активния волан и при повторно запалване на двигателя изгасна. Моят автомобил е с най - високо ниво на оборудване и ти препоръчвам и 6-цата да я избираш с повече ектри. Двигателя на всички е известно, че е 286 к.с. напълно дастатъчен за това купе според мен. Мах скорост, която съм вдигал е 240 км/ч и не е проблем да я поддържа ако има къде. Никакво тракане по окачване и интериор не се чуват. Страхотни спирачки и според мен управляемостта на Х5 е в пъти по -добра от другите марки от нейния клас. Разход на масло след смяната, която беше на 27 000 км. не се наблюдава компютъра е на МАХ, но тези 11000 км. които минах предимно са градско и не съм карал повече от 160 км.в час извън града. Чувал съм, че при продължително каране с 200+ хапват по литър масло на 6000 км./това споделят с мен двама приятели които карат 530ХД и 525ХД купени от Камор и са на около 40000 км/. Най -ниския разход, който съм регистрирал до сега е 6.5 литра София-Сандански със средна скорост 95 км.ч. Искам да отбележа, че борд компютъра е с висока точност по отношение на разхода и разминаването е около 100 гр.на литър. Най -високия разход досега е 12 л. каране в София цял ден при минусови температури/моята кола е с нафтова печка и това увеличава разхода според мен като е студено/ Днес разхода падна на 10.7 градско. При средна скорост 140 км.ч. пловдив - софия лятото даде разход 11.8 литра според мен това е приемлив разход при положение, че моята кола е с опционалните 20 цолови джанти. Отворен съм за въпроси от колегите.
- lubaka84
- Потребител
-
- Кара: BMW X6 5.0
Ми хайде един тест драйв. Аз Пловдив хич не го харесвам, ама защо не? Казвайте кога и да се стягаме. За трафика съм съгласен, след 20ч. За пред жените имам някакви идеи- примерно се събираме в някои от нас(уж) а пък отиваме до Пл. Казвайте дата. 

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Благодаря ти за информацията!
За екстрите е ясно - колкото повече, толкова повече. Без може би онова динамичното управление.
Нещо обаче с разхода ти не ми се връзва - 10.7 градско си е ниско за тази машина ако е софийско градско. А при 140 извънградско 11.8? В същото време при 95 извънградско 6.5? То си е направо дублирано.
Няма да давам пример с моята каручка, че ще се превърне темата в "кой колко гори":). Ама да не си объркал цифрата за извънградско? Дори и с големите джанти ми се струва много!
За екстрите е ясно - колкото повече, толкова повече. Без може би онова динамичното управление.
Нещо обаче с разхода ти не ми се връзва - 10.7 градско си е ниско за тази машина ако е софийско градско. А при 140 извънградско 11.8? В същото време при 95 извънградско 6.5? То си е направо дублирано.
Няма да давам пример с моята каручка, че ще се превърне темата в "кой колко гори":). Ама да не си объркал цифрата за извънградско? Дори и с големите джанти ми се струва много!
- E70 3.0SD
- кандидат ентусиаст
-
icog написа:Благодаря ти за информацията!
Повтарям досега не е качвала повече от 12.5 литра разход. Колата е изключително икономична за своя клас, който кара този мотор може да потвърди. Мерил съм разхода и при пълно-пълно.
Колега как го постигаш този разход просто не знам.Аз съм с Е70 30д и в момента компа ми показва 16.5(това е градско).На дълъг път минимум 8.5 съм стигал.Колата е купена нова преди 1г и е на 18 000.
- E70 3.0SD
- кандидат ентусиаст
-
Mr.White написа:Колега как го постигаш този разход просто не знам.Аз съм с Е70 30д и в момента компа ми показва 16.5(това е градско).На дълъг път минимум 8.5 съм стигал.Колата е купена нова преди 1г и е на 18 000.
Нямам никакво намерение да подвеждам колеги във форума. Замервал съм я пълно пълно при това зареждам само на едно място в /частна петролна база/. Писал съм ти Л.С. ако искаш съм на линия. Колата я карам от 0км. до сега.
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3