Лош късмет ли имам....ИЛИ

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 31 Мар 2009, 15:51

За маслото новите дизле спирата да го горят след 60к км ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 31 Мар 2009, 16:17

Колега , и дизела и бензина горяха като ненормални , сега ги смениха с друго масло някакво и не барат грам ! Даже бензиновата кола гореше много повече от дизела.
It`s party time !

младши ентусиаст
Аватар

Re: Лош късмет ли имам....ИЛИ

Мнение от Koliu » 31 Мар 2009, 16:23

i4koo написа:
Huku написа:Мене разказа ми прилича на измишльотина...
Колеги ,що не погледнете сервиза на БМВ и сервиза на Мерцедес,на БМВ препълнен вземат ти поръчката за седмица на Мерцедес 5-6 коли .Само не ми излизайте с номера че има повече БМВ по улиците.Каръл съм доста модели на БМВ като почнеш от Е30 до 645,Х5, сега съм със Е39 .Доста приятели също се оплакват от постоянни бъгове на системата и куп дразнещи неща.Харесвам марката и ще карам за напред също ,но трябва да си признаем с ръка на сърцето че ситуацията е такава.Хубав ден на всички ;)

Колега, не знам какво си карал и какво караш, но за новите Мерцедеси (от 2006/7 насам) и тяхното качество мога да напиша книга и в нея НЯМА ДА ИМА една добра дума за качеството на Мерцедес. В момента карам 1-вото си БМВ и вьобще не съм някакъв болен фен на марката - т.е. мението ми е 100 % независимо.
На колегата, който е писал за X3 и за X5 историята е нищо в сравнение с моите наблюдения от 1бр. S-class, 1 бр. C-klass и 2 бр. Viano. Не ми се пишат подробности, че се изнервям само като си помисля... Само ще спомена, че на 70 000 км отваряхa двигателя на S 500 и това беше 5-то или 6-то извънпланово влизане в сервиз...

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 31 Мар 2009, 16:26

Аз не мога да разбера що продължавате да ги карате тия БМВ-та, като толкова се чупят. Продавайте и скачайте на друга марка, толкова е лесно :)

И после елате да напишете как е :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 31 Мар 2009, 16:35

Благодаря за бързите отговори. Наистина доста кофти ситуация, колегата дето вика, че си измислям да заповяда да плати ремонта :confused: . Иначе знам ,че и мерцедес и ауди не са цвете за мирисане, както и дилърите им и затова неискам да сменям марката. Пък и от трите най-ми харесва, а и се надявам следващата кола живот и здраве да е спортна, а не да сменям джиповете. Мерси ,че ме светнахте за маслото на Х5 ще го сменя май по-скоро. Друго странно нещо дето ми се случва на Х5 е че акомулатора досега е падал поне 8 пъти! Иначе съм доста доволен и от двете. Така или иначе вече Х3 не е в гаранция имате ли идея откаде може да се намери тоя ламелен съединител и други части по евтино от дилъра??

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 31 Мар 2009, 17:10

absix написа:Аз не мога да разбера що продължавате да ги карате тия БМВ-та, като толкова се чупят. Продавайте и скачайте на друга марка, толкова е лесно :)

И коя да е тая марка? Колегата правилно беше писал по горе ,че всички премиум марки нещо куцат последните години. Иначе и аз чакам от Ямаха да се сетат да направят кола, та да си я взема веднага

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 31 Мар 2009, 18:45

Ми аз до преди 5-цата карах Акорд-и, общо 2 броя. Един път съм ходил гаранционно в сервиз, имаха сервизна акция че при резонанс (примерно по павета с ниска скорост) спирачните апарати отзад хлопаха гадно. Те това беше за 3 години.
Ма да го таковам, това БМВ върви колкото 2-та взети заедно :D (и за сега само скърца тук-там). И пакета шаси-двигател-скоростна (6АТ) е поне два пъти по-добър от на акорда. За сега съм за БМВ-то с двете ръце. :bowdown: Естествено ако се наложи да дам 10К за скоростна примерно мнението ми предполагам ще придобие маааалко по-различна насока и това определено ще ми е последното БМВ:).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745d

Мнение от антонио » 31 Мар 2009, 19:06

колеги само ще ви кажа че откакто се качих на бмв преди 4 години не искам да чуя нищо друго. пояснявам-в момента карам 535д е-60 и х6 5.0л и трябва да ви кажа че никога не сам имал проблеми по скорости и каквото и било, но истината е такава че всеки нов модел си има своите недостатъци. аз лично не сам го изпитвал на гърба си както някои колеги тук. когато бях на другите марки(ауди и мерцедес)направо обеднях-само сервизи и такива от 3000лв нагоре.

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 31 Мар 2009, 19:10

absix написа:Аз не мога да разбера що продължавате да ги карате тия БМВ-та, като толкова се чупят. Продавайте и скачайте на друга марка, толкова е лесно :)

Следващия път като ти скръцне онова, ще ти кажа да не се ядосваш и да си купиш мерджан :):):)

Не е сериозно от страна на производителите да искат стотици хиляди за дадена кола и глупости да се трошат!

Още повече, ако си си купил КИА - да може да предвидиш, че нещо ще се счупи (макар че са вечни), но като си плащаш като поп и осбенно нова кола не трябва да има каквито и да е негативни емоции..

:roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 31 Мар 2009, 20:47

Ae не е нормално кола за 150000 лв да се троши и скърца, и то още от първата година, скърца подлакътника, корите в багажния отсек около щората, стоповете се пълнят с вода. Иначе е хубава, динамична, почти не се усеща че е джип.
Докат е в гаранция ОК, остава още 1 година, А ПОСЛЕ? При всяко влизане в сервиза треа те посрещат с валериан.
Дано дотогава икономическата ситуация се е оправила защото мани че е неразумно да се продава сега, лошото е че нема на кой
Оказа се че Х3 е в пъти по-здрава от Е70 и се замислям дали кат свърши гаранцията да не се метна на една Х3

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 31 Мар 2009, 20:55

X5 E70 написа:Ae не е нормално кола за 150000 лв да се троши и скърца, и то още от първата година, скърца подлакътника, корите в багажния отсек около щората, стоповете се пълнят с вода. Иначе е хубава, динамична, почти не се усеща че е джип.
Докат е в гаранция ОК, остава още 1 година, А ПОСЛЕ? При всяко влизане в сервиза треа те посрещат с валериан.
Дано дотогава икономическата ситуация се е оправила защото мани че е неразумно да се продава сега, лошото е че нема на кой
Оказа се че Х3 е в пъти по-здрава от Е70 и се замислям дали кат свърши гаранцията да не се метна на една Х3

Е нали си писал в профила си, че караш Х3 апа тепърва ше ми се меткаш на такава...
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 31 Мар 2009, 21:56

Huku написа:
X5 E70 написа:Ae не е нормално кола за 150000 лв да се троши и скърца, и то още от първата година, скърца подлакътника, корите в багажния отсек около щората, стоповете се пълнят с вода. Иначе е хубава, динамична, почти не се усеща че е джип.

Е нали си писал в профила си, че караш Х3 апа тепърва ше ми се меткаш на такава...

Kaрам Х5 Е70, Х3-ката я подарих на жена ми и я карам вече по-рядко

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 01 Апр 2009, 5:01

бмв няма да си купя никога пове4е след деведест и някоя година..тотално съм разо4арован относно безумните цени и това 4е нищо не предлагат срешу това освен комплекси с наи голямо удоволствие бих фърлил е 36 в пропаст и бих си взел стария ЦЛ мощ в изобилие голяма и силна кола
NO BRAIN NO PAIN

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 01 Апр 2009, 6:06

Не знам какво трябва да стане, че до 40К км да счупиш съединител и диф на БМВ, честно :help: То верно, че всяка кола може да се счупи, ама...

Иначе аз, ако мога, ще си купувам само бмв-та :mhihi:
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 01 Апр 2009, 8:52

S 70/3 написа:бмв няма да си купя никога пове4е след деведест и някоя година..тотално съм разо4арован относно безумните цени и това 4е нищо не предлагат срешу това освен комплекси с наи голямо удоволствие бих фърлил е 36 в пропаст и бих си взел стария ЦЛ мощ в изобилие голяма и силна кола

Колега относно зааключението, че "нищо не предлагат освен безумни цени" имам едно въпросче:
какво БМВ си имал "след деведесет и някоя година..." .
Не се заяждам - трупам опит :)

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6