Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
Re: Въпроси и съвети относно избор на Е53, Е70, E71, E83 и Е
Друг няма ли да даде мнение по този въпрос?Имам и друг въпрос сутрин когато запаля и завъртя копчетата на климатрпника на 28градуса по целзий ще започне ли да духа на тази температура или ще започне когато двйгателя загрее(нямам печка а при менюто на климатроника имам някакви два таймера за какво са те?).Как мога да направя така каквото се вижда на монитора от пред да се вижда и от зад на двд монитора.
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Колега естествено че трябва да загрее малко двигателя.Навън са минусови градуси - откъде да ти дойде веднага този 20+ градуса въздух?
The only thing to FEAR is running put of BEER!
И на мен ми беше ясно но питах информативно. Във менюто на климатроника има два таймера за какво са те?Как мога да направя така каквото се вижда на монитора от пред да се вижда и от зад на двд монитора.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Таймерите ти активират вентилацията на колата, 2 пъти по 30 минути.
Ако имаш печка, има и още 2 таймера и за нея.
По въпроса за мониторите- мисля, че няма как да стане, но не съм сигурен на 100%
Ако имаш печка, има и още 2 таймера и за нея.
По въпроса за мониторите- мисля, че няма как да стане, но не съм сигурен на 100%
I love the sound of V8 in the morning...
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
krivaka1 написа:Друг няма ли да даде мнение по този въпрос?Имам и друг въпрос сутрин когато запаля и завъртя копчетата на климатрпника на 28градуса по целзий ще започне ли да духа на тази температура или ще започне когато двйгателя загрее(нямам печка а при менюто на климатроника имам някакви два таймера за какво са те?).Как мога да направя така каквото се вижда на монитора от пред да се вижда и от зад на двд монитора.
Не е сигурно че нямаш печка. При големите дизели е вероятно да има печка, но просто нямаш активно меню за да я управляваш. Сутрин като е под нулата запали и я спри след минута. Излез и се ослушай, би трябвало да се чуе шумоленето на печката (поне така беше при мойта джипка).
- V8ka
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 21:27, променена общо 1 път
Забелязах,че след каране когато съм на едно място и колата е изгасена и само слушам музика без да работи парното когато натисна парното то тръгва но се появява и този символ на подгряване и пише Rest
дали тогава ми работи печката?След това го пробвах но не винаги тръгва явно има нещо специфично.Иначе когато работи това нещо както по-горе обясних се чува бучене някакво.А иначе във Climate менюто това са двата таймера и си мисля,че са за печка
Кажете вие колеги.Лека вечер! 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
V8ka написа:Колеги има ли някого който е сложил фланци на Х5 Е70 за да сподели от къде ги е взел и дали ще има някакви последици по главините и до колко е сигурно със тези фланци.Аз съм намерил ето тези http://tuning-sport.com/bg/products/view/13.html?gID= но ми се струва смотано със тези шпилки и им нямам много вяра а и цената ми се струва висока за тях (4 сантиметровите 2броя) и пише,че има болтове а за гайки не пише нищоЛека вечер
Няма да имаш проблем с фланците, спокойно. Не знам за какво са ти тези гайки, явно не си наясно с монтажа, но над 25мм фланци обикновено се монтират с 2 комплекта болтове - тези които идват с фланците ги захващат към главината, а твоите оригинални влизат във фланците и държат джантата. Тези неща са скъпи, вярно е, можеш да си направиш справка с ибей, но съм почти дигурен, че ще излязат подобни цени за 40мм.
krivaka1 написа:Забелязах,че след каране когато съм на едно място и колата е изгасена и само слушам музика без да работи парното когато натисна парното то тръгва но се появява и този символ на подгряване и пише Restдали тогава ми работи печката?След това го пробвах но не винаги тръгва явно има нещо специфично.Иначе когато работи това нещо както по-горе обясних се чува бучене някакво.А иначе във Climate менюто това са двата таймера и си мисля,че са за печка
![]()
Кажете вие колеги.Лека вечер!
REST функцията ползва остатъчната топлина от мотора, не е печка. Шума, който чуваш е от допълнителната помпа, която върти антифриза. Тази функция я има на всички коли с климатроник от 2005г. насам. Не ти се включва когато колата не е загряла достатъчно.
Never mistake motion for action...
- V8ka
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 21:26, променена общо 1 път
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Leon написа:REST функцията ползва остатъчната топлина от мотора, не е печка. Шума, който чуваш е от допълнителната помпа, която върти антифриза. Тази функция я има на всички коли с климатроник от 2005г. насам. Не ти се включва когато колата не е загряла достатъчно.
На новите климатроници, където го няма този бутон има ли я тази функция? Мисля, че е от 2005 до 2007г.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Има я разбира се. Просто изгаси колата, натисни няколко пъти символа на вентилатора и ще видиш. 

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
А има ли разлика между тази функция и автономната вентилация, която има таймери в iDrive?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Няма разлика, от idrive имаш опция да активираш проветряването на момента или с таймер.
I love the sound of V8 in the morning...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
LABRISS написа:Колега хич не вярвай че са сменяни доста неща. Да не говорим че това отношение което показват е толкова съмнително че и да е идеална колата пак бих се отказал.
Случай от личен опит: Преди да взема моето Х5 си харесах едно хубавичко и запазено в една автокъща. Ходих гледах го всичко ми обясниха и казаха хората и ми хареса но исках да помисля един два дни и да видя други оферти.Минаха няколко дена и докато се накума - тъкмо им звъннах и те ми казаха че колата е продадена и след малко свалиха обявата. Хвана ме яд но нищо. След ден и половина (!) се появява същата кола в интернет в Горубляне. Цената й е по-висока с 1500-2000лв. Веднага я познах че е същата (имаше същата драскотина на предния калник която ме убеди) и оттук започва шоуто.От предишната автокъща бяха внимателни и ми обясниха откъде и как са я взели и в какво състояние е била(с две думи - италианка без проблеми но без сервизна история и нищо не е пипано откакто е внесена). Сега колата е вече е от Швейцария и при коментара ми че съм гледал 'подобна' на по-ниска цена започва цирка. Онзи пич ми вади фактури за над 5000лв как е сменян автоматик,накладки,филтри...абе само дето с пълен резервоар не я продаваха.За ден и половина много неща са сменили![]()
Мисълта ми е следната: тук се внасят най-изгодните коли от чужбина и в повечето случаи са в кофти състояние или пък въобще не са подържани.Никой няма да се занимава да сменя нещо стига колата да може да излезе на собствен ход от автокъщата - след това е твой проблем вече не техен. Повече вяра можеш да имаш че колата е подържана и обслужвана ако я вземеш от частно лице.В автокъщите освен да ги мият по цял ден - с нищо друго не се занимават.
Това е самата истина. Или се взима от частно лице или от вън по-поръчка от познат. Няма да Ви казвам на какво напудряне и превъртане на километражи съм бил свидетел. А да не говоря за разликата в цените. Бях си харесал навън едно Х5 Е70 40d LCI 2011г. С докарването щеше да ми излезе на 55 х.лв. От Софавто бяха гепили 2-3 снимки от обявата на вън и сложили цена 78000лв. Като си пишеше,че колата е навън и срещу капаро ще ти я докарат. Дори не са затворили пари в нея да я купят и продават а искат някой да им даде парите и да си приберат 23х.лв. печалба за три дни
- stanislav24
- Потребител
-
- Кара: BMW F01 730d
Колеги виждам че има доста хора които търсят читава Х5. Мой приятел е решил да се разделя с неговата Х5 4.8 2007г. на 83000км. Той е първи собственик на автомобила и е много пазена и поддържана през цялото време. Ако някой има интерес нека ми пише на лични за повече информация.