Смяна на ключ за Е53.
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна на ключ за Е53.
Здравейте. Бих искал да попитам каква е процедурата за смяна на ключ/имобилайзер на Е53 2001г. със стоковата аларма и ако знаете ориентировъчно какви пари би струвало? Имам сериозни подозрения, че дадено лице има дубликат на моят ключ. Необходимо ли е да се сменят и ключалките или само подмяна на чипа на имобилайзера ще свърши работа? Ще съм благодарен за разумни съвети и решения.
Re: Смяна на ключ за Е53.
Сменя се комплект ключалки и ключове с EWS - цена около 900 лв.
Поръчват се с голям талон на колата и паспорт на собственика от оторизиран сервиз.
Другия вариант е да се забранят софтуерно всички ключове освен наличните при собственика.
Поръчват се с голям талон на колата и паспорт на собственика от оторизиран сервиз.
Другия вариант е да се забранят софтуерно всички ключове освен наличните при собственика.
Относно вторият вариант, да се забрани софтуерно достъп на всички останали освен наличните за мен ключове. Към кого мога да се обърна, отново ли оторизиран БМВ сервиз? Предполагам ще е в пъти по-евтина тази процедура отколкото първата възможност.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
tsb_bg написа:Сменя се комплект ключалки и ключове с EWS - цена около 900 лв.
Достатъчно е само да се изтрият другите ключове.
Няма как да дублира ключ
Може да се прекодира ключалката, както и да се изтрият всички ключове, като се запишат отново само наличните.
Относно изтриването на ключовете, не е необходимо да се ходи задължително в представителство на BMW.
Относно изтриването на ключовете, не е необходимо да се ходи задължително в представителство на BMW.
Препрограмиране на ключа и имобилайзера е решението на проблема /35лв./ + бонус за допълнителна сигурност малко в български стил, но няма да споменавам детайлите, че не знаем кой чете.
Можеш да помислиш евентуално и за промяна на механичния ключ, за допълнителна сигурност, въпреки че ако са ти сложили допълнителна защита, може да си спестиш парите за прекодиране на ключалките и нов ключ.
"Прекодирането" (пренареждането) на ключалката е загуба на време и пари - ако тя се пренареди, съответно ще трябва да се нареже и нов ключ, защото няма как старият да работи с пренаредена ключалка! От друга страна този, който е решил да отвори през ключалката хич не го интересува как е наредена, защото той или я чупи с т. нар. "лапа" използвана в различни варианти или ако е професионалист я "чете" и отваря за секунди с устройство наречено "турбодекодер", което се продава съвсем свободно (естествено, създадено е от българи). Изобщо ако искате по някакъв начин да затрудните някого, който е решил да ви краде колата, не е ключалката на бравата нещото към което следва да насочите вниманието и парите си. По ключалката единствените манипулации, които могат да озадачат аджамиите автокрадци са поставянето на метална капачка, която покрива патрона или цялостното му отстраняване, което пък води до интересни ситуации, ако например ви "умре" батерията на ключа в "подходящ" момент.
Alexius
Допълнителната интервенция мисля че обезсмисля рязането на нови ключове, но и аз си го помислих. Да взема първо да си оправя misfire-a на цилиндрите и после ще ги видя тези ключове.
xm_net
Съгласен съм изцяло колега. Металната капачка е наистина добра идея, но наистина може да доведе до неприятности. Като цяло умиращ акумулатор много неприятности може да създаде.
Допълнителната интервенция мисля че обезсмисля рязането на нови ключове, но и аз си го помислих. Да взема първо да си оправя misfire-a на цилиндрите и после ще ги видя тези ключове.

xm_net
Съгласен съм изцяло колега. Металната капачка е наистина добра идея, но наистина може да доведе до неприятности. Като цяло умиращ акумулатор много неприятности може да създаде.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Може да се програмира ако се отключи колата с ключ а не с дистанционното /примерно крадеца чупи патронника и ..."действа"/
алармата да остане включена.
алармата да остане включена.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Колеги , тези дни си направих още един ключ , програмира ми го един приятел . Пали колата , но не мога да обуча ключа да заключва и отключва колата.
Дайте ми някакви насоки .
Дайте ми някакви насоки .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Като при всички други е!
Влизаш- затваряш вратата- контакт- връщаш контакта- държиш заключването и натискаш отключването 3 пъти бързо( или обратното , все ги бъркам), след като се заключи и отключи, бързо повтаряш и с 2рия ключ
Влизаш- затваряш вратата- контакт- връщаш контакта- държиш заключването и натискаш отключването 3 пъти бързо( или обратното , все ги бъркам), след като се заключи и отключи, бързо повтаряш и с 2рия ключ
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Така пробвах но не става. Ключовете се размениха като приоритет - новия ключ стана първи а оргиналния / 1 / спира да отключва изключва.
Отново обучавам и оргиналния пак работи , новия не /и в двата варианта/

Отново обучавам и оргиналния пак работи , новия не /и в двата варианта/
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2