Х6 3.5D - мнения от първа ръка?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Х6 3.5D - мнения от първа ръка?

Мнение от icog » 17 Фев 2010, 19:16

Нещо съм се прехласнал по тая колица... Чували сме чудеса за двигателя, модела е принципно добър и има много харабийки по него.

Интересува ме дали във форума има собственици, които могат да споделят преки впечатления. Проблеми, шумове, тракания (че като се сетя за колегата Х5 Е70 и ме стяга стомаха), стига ли му мощност, долу-горе колко лапа нафта, ей такава информация. Не е като да не съм гледал и питал, ама едно е дилър да ти говори... :D.

Благодаря предварително на всички колеги за мненията!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Х6 3.5D - мнения от първа ръка?

Мнение от MaXimal » 17 Фев 2010, 19:27

Офтопик:

Ти ако слушаш колегата Е70 ще кажеш, че Х5 е най-големият боклук на пазара...

Иначе нашето е70 е на две годинки вече и потракванията, които има май са си причинени от човешка ръка...

За 35двигателя нищо не мога да кажа аз... нека някой колега сподели.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от icog » 17 Фев 2010, 19:48

Доколкото разбрах, при Х5 проблема е бил в някаква щанга на адаптив драйв-а. Ако си без адаптив нямаш грижи. Ама Х6 ме кефи повече, затова питам конкретно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 17 Фев 2010, 21:37

icog написа:Доколкото разбрах, при Х5 проблема е бил в някаква щанга на адаптив драйв-а. Ако си без адаптив нямаш грижи. Ама Х6 ме кефи повече, затова питам конкретно.

Странно наща е с адаптив и до сега да чукам на дърво нямам абсолютно никакви потраквания и дрънкания от където и да било. Проблема с високия разход и компресора на ниворегулацията ми остава.
Немога да ти дам инфо за Х6, но тя е абсолютно същата като Х5 само външно е разликата и по диференцялите май
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Потребител
Аватар
Кара: bmw x5 2008

Мнение от kraspb1 » 18 Фев 2010, 13:01

Какъв е проблема с компресора на ниворегулацията на здната ос ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 18 Фев 2010, 17:55

kraspb1 написа:Какъв е проблема с компресора на ниворегулацията на здната ос ?

Еми развали се, почна да вие компресора изписа го на екрана, смениха го гаранционно, новия не изписва нищо но се чува как пак вие.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Потребител
Аватар
Кара: BMW X6 5.0

Мнение от lubaka84 » 19 Фев 2010, 2:06

Здрасти, колега.

Ще се опитам да ти бъда полезен- карам X6 5.0 Бензин, януари 2009. За сега не съм имал Абсолютно никакъв проблем с колата. Обаче, мои приятел също с X6, но дизел 3.5, направо се побърка. Първо имаше проблем със HDC, после имаше проблем със отварянето на багажника, оказа се че сензора е бил дефектен, и накрая с компресора на ниворегулацията на здната ос. Не знам дали е съвпадение, или просто си дават някакъв проблем с тия компресори. Помисли хубаво. Най-добре си вземи нова! ;) Дано да съм помогнал.

И понеже съм нов във форума да се представя- Любомир се казвам, от София, на 25 години. Надявам се да ме приемете в семейството на BMW :) :oops:

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 19 Фев 2010, 10:50

колеги аз не знам да има БМВ с успешна система EDC(електронен контрол на амортисьорите) или Adaptive drive(в моделите след 2005)...само оплаквания и при е65 и при Х5 и тн...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 19 Фев 2010, 11:15

Offtopic: Нещо много малолитражни Х6ци се събраха тука... 2 Х6 5.0 + Х6 М :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от icog » 19 Фев 2010, 11:40

lubaka84 написа:Здрасти, колега.

Ще се опитам да ти бъда полезен- карам X6 5.0 Бензин, януари 2009. За сега не съм имал Абсолютно никакъв проблем с колата. Обаче, мои приятел също с X6, но дизел 3.5, направо се побърка. Първо имаше проблем със HDC, после имаше проблем със отварянето на багажника, оказа се че сензора е бил дефектен, и накрая с компресора на ниворегулацията на здната ос. Не знам дали е съвпадение, или просто си дават някакъв проблем с тия компресори. Помисли хубаво. Най-добре си вземи нова! ;) Дано да съм помогнал.

И понеже съм нов във форума да се представя- Любомир се казвам, от София, на 25 години. Надявам се да ме приемете в семейството на BMW :) :oops:

E време беше от 10 мнения да има едно по темата :lol: . Добре си дошъл, и ти и кораба ти :mhihi:.

За тоя компресор явно си има грижи щом всички казват, че са патили. Ми отсвирвам оная активна щуротия и няма компресор - няма проблем. Относно HDC, това си е чиста проба софтуер, предполагам ъпдейт и са го оправили.
Аз много се надявам, че като вземам 2010 все пак всичките "детски болести" ще са поизлекувани и няма да имам нерви... А и от всичкото ми ровене по форуми навън намерих мнооого малко оплаквания, да не кажа никакви.

На мен ми е много интересно как се справя двигателя след разработването, достатъчни ли са кончетата при нормално извънградско каране и разни подобни. Ама явно само бензинджии сте се навъдили тука и то с тия 5л бомби дето вика колегата, кво ли да ви питам :mhihi: .

Потребител
Аватар

Мнение от lubaka84 » 19 Фев 2010, 13:25

Да, грижи определено има с компресора, само че при мен все още си трае ( и дано си е така още няколко години) :mhihi: .Да, с ъпдейт се оправи, ама нали знаеш разправии по сервизи.. мъка мъка :driving:
2010 кога ще вземаш, колега? Кончетата са повече от достатъчни, е както знаеш при бензина са повече . Е, чак бомби.. 5 са си 5 :) :lol: Като самолет съм по магистралата. Един съвет, колеги, по бг пътищата си е е*ало майката, очите на четири (не че не го знаете).. Ако имаш конкретни питания, съм готов да отговоря, до колкото е по възможностите ми ;) Мога да оставя скайп или телефон за връзка, а който иска може да се видим и да го повозя, когато имам време :yes:

Поздрави!
Любо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 19 Фев 2010, 15:42

Относно вървенето и аз мога да споделя впечатления макар и не преки :) преди известно време по Магистрала Тракия в посока Пловдив се получи малка гонка между мен и едно бяло Х6 пловдивска с мн спойлери и модифицирани ауспухови тръби. И това което ми направи впечатление, че като ме настигаше и аз съответно давах газ не можеше да ме притисне до там, че аз да се дръпне и вече при скорост 220 се отдръпнах тъй като пътя стана ужасен и ме задмина, но определено не беше с лекота , което ме кара да мисля че беше или 30д или 35д.... :roll: и ако съм прав то динамиката не тези джипки не е лоша, но все си мислех, че би трябвало да е по-добра. Явно масата и съпротивлението голямо.
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от lubaka84 » 19 Фев 2010, 15:53

Е, колега, ти с колко коня си? 3Д или 3.5Д са с по 286 или 235 ? Ела се дръпни с мен до Пловдив, ако ти стиска :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от icog » 19 Фев 2010, 17:43

lubaka84 написа: Мога да оставя скайп или телефон за връзка, а който иска може да се видим и да го повозя, когато имам време :yes:

Поздрави!
Любо

Мерси за предложението, аз колкото за усещането съм карал Х6. Въпроса ми е за конкретния модел (3.5Д), от много време съм фен на дизелите и не смятам да се предавам. Виж, ако навиеш твоя човек да черпя по бира :yes:.

xerial написа:... Х6 пловдивска с мн спойлери и модифицирани ауспухови тръби. И това което ми направи впечатление, че като ме настигаше и аз съответно давах газ не можеше да ме притисне до там, че аз да се дръпне и вече при скорост 220 се отдръпнах тъй като пътя стана ужасен и ме задмина, но определено не беше с лекота , което ме кара да мисля че беше или 30д или 35д.... :roll: и ако съм прав то динамиката не тези джипки не е лоша, но все си мислех, че би трябвало да е по-добра. Явно масата и съпротивлението голямо.

Доколкото съм забелязал, феновете на тунинга са предимно фенове на бензина :mhihi:. Колегата просто не е искал да те депресира :mhihi: :mhihi: . Но че е кораб - кораб е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd LCI

Мнение от lusienk » 19 Фев 2010, 17:47

xerial написа:Относно вървенето и аз мога да споделя впечатления макар и не преки :) преди известно време по Магистрала Тракия в посока Пловдив се получи малка гонка между мен и едно бяло Х6 пловдивска с мн спойлери и модифицирани ауспухови тръби. И това което ми направи впечатление, че като ме настигаше и аз съответно давах газ не можеше да ме притисне до там, че аз да се дръпне и вече при скорост 220 се отдръпнах тъй като пътя стана ужасен и ме задмина, но определено не беше с лекота , което ме кара да мисля че беше или 30д или 35д.... :roll: и ако съм прав то динамиката не тези джипки не е лоша, но все си мислех, че би трябвало да е по-добра. Явно масата и съпротивлението голямо.

Сигурно твоята кола е много бърза, затова едвам те е настигнал :lol: :lol:
Изображение

Следваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6