Старт стоп система

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Старт стоп система

Мнение от mr_petroff » 14 Дек 2025, 11:00

Едно питане -защо старт стоп работи когато си иска ? /ако не го изключа , че не запазва изключването при рестарт на двигателя /.Може ли да се изключи софтуерно . И друго - защо като съм на автоматични светлини през деня иконката на дисплея понякога свети ,понякога не :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Старт стоп система

Мнение от carmanf1 » 14 Дек 2025, 11:18

Може да се изключи/да запазва последнта настройка със софтуерно кодиране.

Не работи при нисък заряд на акумулатора, ниска външна температура, студен двигател, климатика е далеч от зададената темп...
В спорт режим също не работи.

За светлините и иконката свети/несвети, защото фаровете се включват/изключват по преценка на колата - външна осветеност/чистачки работят/неработят и т.н.

На колко км. е? Помисли за облужване на скоростна кутия/раздатка/диференциали...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Re: Старт стоп система

Мнение от mr_petroff » 14 Дек 2025, 17:52

carmanf1 написа:Може да се изключи/да запазва последнта настройка със софтуерно кодиране.

Не работи при нисък заряд на акумулатора, ниска външна температура, студен двигател, климатика е далеч от зададената темп...
В спорт режим също не работи.

За светлините и иконката свети/несвети, защото фаровете се включват/изключват по преценка на колата - външна осветеност/чистачки работят/неработят и т.н.

На колко км. е? Помисли за облужване на скоростна кутия/раздатка/диференциали...

Ясно ,благодаря - след 300 км. днес май и аз до тези изводи стигнах :yes: Иначе машинката е на 96 к. км. и сервизната и история е бонбон :bowdown: От БМВ ми казаха само да карам и след 100 к. км да им се обадя :D

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6