Х3 няма комуникация с диагностика

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 530i

Х3 няма комуникация с диагностика

Мнение от philip_vd » 27 Май 2024, 20:39

Здравейте колеги! Колата е Е87 530i 2005 година. Не мога да се свържа колата с никаква дигностика(инпа, експерт, скенер, карли и т.н.) през обд бугсата. По някога изчита вин номера(друг път ми дава грешен вин номер), но не може да прочете нито един модул. Колата разполага със мк4 навигация, тв тунер, hifi усилвател. Екрана на навигацията не работи(радиото си работи), но причината не е в него, защото го пробвах заедно с навигацията на друга х3ка и вървят без проблем. Предполагам че тв модула е причина за тъмния екран, но не намерих донор за проба. Мисля си, че не би трябвало този тв модул да е причината заради която не се чете колата с никаква диагностика. Гледах кабелните снопове във задната врата, но са здрави и нямат прещипвания и прекъсвания. Бушоните също са здрави.
Бихте ли ме насочили къде да проверя най-напред за да възстановя комуникацията с колата. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: Х3 няма комуникация с диагностика

Мнение от ivanski_2 » 27 Май 2024, 21:07

philip_vd написа:Здравейте колеги! Колата е Е87 530i 2005 година. Не мога да се свържа колата с никаква дигностика(инпа, експерт, скенер, карли и т.н.) през обд бугсата. По някога изчита вин номера(друг път ми дава грешен вин номер), но не може да прочете нито един модул. Колата разполага със мк4 навигация, тв тунер, hifi усилвател. Екрана на навигацията не работи(радиото си работи), но причината не е в него, защото го пробвах заедно с навигацията на друга х3ка и вървят без проблем. Предполагам че тв модула е причина за тъмния екран, но не намерих донор за проба. Мисля си, че не би трябвало този тв модул да е причината заради която не се чете колата с никаква диагностика. Гледах кабелните снопове във задната врата, но са здрави и нямат прещипвания и прекъсвания. Бушоните също са здрави.
Бихте ли ме насочили къде да проверя най-напред за да възстановя комуникацията с колата. :dunno:

Каско? Буксата да е пренареждана по техни изисквания от предишния собственик ?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от philip_vd » 27 Май 2024, 22:30

Няма каско има си фабрина аларма и е нов внос.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Май 2024, 8:38

срежи кабела на газовото, дето отива до диагностичната букса. ;)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от philip_vd » 28 Май 2024, 10:20

Колата е с газ и ще видя има ли го това кабелче дето прави бели. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от philip_vd » 01 Юни 2024, 16:30

Резнах кабелчето на Кроки и дойде комуникацията с колата. :bchug: :mhihi: