Няколко въпроса от относно грешки за X5 ?
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Няколко въпроса от относно грешки за X5 ?
Направих си диагностика на колата (X5 3.0D M57/TU) и излизат няколко грешки:
1. PDC - 22 PDC: Acoustic generator, front, off - -- - Short to negative - Open circuit - Fault currently...- с телефона го снимах от екрана и до тук е излязла грешката на снимката.
- Това би трябвало да е парктроника ? По принцип работи, какво означава грешката ?
2. AHL: Transport mode active
- Това мисля че е системата на завиващите фарове и заради това "Transport mode active" не ми завиват, как да изключа този режим ?
3. INSTRUMENT - 11 IKE: Acoustic trasmitter disconnected (gong tone 1/2/3)
4. INSTRUMENT - BD IKE: Electronic braking - force distribution
- Грешка 3 и 4 нямам никаква идея какво означават ?
5. DDE - DDE 4252: Glow plug, cylinder 5 - Open circuit
DDE - DDE 4232: Glow plug, cylinder 3 - Open circuit
DDE - DDE 4212: Glow plug, cylinder 1 - Open circuit
- Това предполагам са подгряващи свещи които трябва да сменя ?
1. PDC - 22 PDC: Acoustic generator, front, off - -- - Short to negative - Open circuit - Fault currently...- с телефона го снимах от екрана и до тук е излязла грешката на снимката.
- Това би трябвало да е парктроника ? По принцип работи, какво означава грешката ?
2. AHL: Transport mode active
- Това мисля че е системата на завиващите фарове и заради това "Transport mode active" не ми завиват, как да изключа този режим ?
3. INSTRUMENT - 11 IKE: Acoustic trasmitter disconnected (gong tone 1/2/3)
4. INSTRUMENT - BD IKE: Electronic braking - force distribution
- Грешка 3 и 4 нямам никаква идея какво означават ?
5. DDE - DDE 4252: Glow plug, cylinder 5 - Open circuit
DDE - DDE 4232: Glow plug, cylinder 3 - Open circuit
DDE - DDE 4212: Glow plug, cylinder 1 - Open circuit
- Това предполагам са подгряващи свещи които трябва да сменя ?
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
Re: Няколко въпроса от относно грешки за X5 ?
За първата и третата май гонга е заминал -или там звука от таблото. При мен спря да ми пищи на някакви гришки закачих я и излезе нещо такова. Тъпото е че от нея и парктроника ми спря да пищи.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
furiozo написа:За първата и третата май гонга е заминал -или там звука от таблото. При мен спря да ми пищи на някакви гришки закачих я и излезе нещо такова. Тъпото е че от нея и парктроника ми спря да пищи.
Поиграх си малко с DIS и като отидох при кода на грешката за gong... ми даде опция да направи някакъв 10 секунден тест който пуска пищящ сигнал и после пита дали съм го чул и дали сам е спрял след 10 секунди, избрах опцията че съм го чул и че е спрял, защото беше така и после ми изписа че при това положение не би трябвало да има проблем, но има

По втория ми въпрос за транспортния режим успях да се оправя, пак от DIS като направя диагностика и натисна на грешката AHL: Transport mode active, ми предложи да го изключи, казах му да и диагностиката мина през всичките системи и ги провери за транспортен режим и в случая само на адаптивните фалове беше активиран и го изключи, сега е ок и няма грешка. За транспортния режим в обяснението пишеше че се активирал от дилъра за да не пада батерията на колата и преди автомобила да бъде предаден на клиента, трябвало да се изключи тоя рижим.
- xristakis2074
- кандидат ентусиаст
-
здравей, колега.... на грешка 4 : electronic braking-force distribution Как реши проблема...? сменил съм досега,: стоп-маш. на педала,: пробвахме и с друг YAW сензор..: най- последно, смени и ел, блока на ABS....ТРЪГНАХ ДА чистя с БМВ скенер, дава в зелено, че чисти, но грешката остава.......
- xristakis2074
- кандидат ентусиаст
-
здравей, колега.. Как реши проблема с грешка 4 BD ( 189 ) Electronic Brake-Force Distribution......
5 мнения
• Страница 1 от 1