Празен резервоар след смяна на горивен филтър
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Празен резервоар след смяна на горивен филтър
Не знам дали има общо с филтъра но проблема се получи един ден след смяната а преди това съм нямал проблем.Модела е х5 е53 2001 3.0i на газ.След смяната да съм минал най много 40км, до последно си запалваше и работи без проблем, днес сутринта пробвах да запаля и не искаше или запали и после гасне веднага, от помпата се чуваше странен звук, стрелката на горивото показваше малко по 20 литра , след доста мъки повиках един познат и отворихме под седалката десния резервоар там където е помпата и се оказа че няма гориво, след това отворихме и левия а там имаше, наляхме гориво и с доста въртене колата запали , видяхме в скритото меню на таблото , че в десния резервоар отчита че има 2 литра а в левия 15, стрелката на таблото не знам от двата датчика ли взима информацията, защото показва горивото в пълния.след това сложих от бензиностанция още 20 лв гориво, показателите в десния резервоар почти не се промениха, въпроса ми е как преминава горивото в двата резервоара чрез помпата или на самотек, има ли връзка с горивния филтър
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Празен резервоар след смяна на горивен филтър
Виж подкачващата помпа в десния резервоар, при работеща помпа и това количество, всичко трябва да ти е вдясно.

Коя помпа,как да я видя ? ,имаш предвид инжекционната помпа тя е в десния резервоар
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Помпата в резервоара работи ли? Тя дърпа горивото в десния, от там го праща напред към инжекционната помпа. Отвори и виж към филтъра ходи ли гориво, да не би при смяната нещо да е объркано.

Аз писах по горе че след като сложихме гориво колата запали, карам я сега, но не знам дали пак няма да свърши горивото
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ако искаш да нямаш проблем горивото не трябва да ти пада под 20-тина литра но помпата най вероятно ти е за смяна.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

До колкото разбрах,и четох из форумите принципа на действие е следния,номер 6 долу на схемата е май няква малка механична помпичка (струйната помпа),която се задейства от ГНП и връщането на излишния бензин в левия резервоар под налягане,по този начин засмуква горивото и го праща в дясната половина на резервоара.Поплавъка който е на обратния бензин регулира колко да прехвърли в другата половина.Двата поплавъка работят в синхрон.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=16_0460
Може тази помпичка да се е прецакала или да има някво запушване но не знам защо се получи след смяна на филтъра
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=16_0460
Може тази помпичка да се е прецакала или да има някво запушване но не знам защо се получи след смяна на филтъра

- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Правилно сте се ориентирали, но първо се уверете дали няма излязал или спукан маркуч от помпата и сензора, става с повече бензин в резервоара за да не засмуче въздух, повдигнете и двата капака да виждате маркучите и буксите и някой да даде на контакт да стартира помпата, ако няма теч от странно място проблема е с трансфер маркучите
(при мен се беше скъсал О-ринга на маркуча към сензора и от там изпускаше налягане и не можеше да прехвърля горивото)

vlado6669 написа:Правилно сте се ориентирали, но първо се уверете дали няма излязал или спукан маркуч от помпата и сензора, става с повече бензин в резервоара за да не засмуче въздух, повдигнете и двата капака да виждате маркучите и буксите и някой да даде на контакт да стартира помпата, ако няма теч от странно място проблема е с трансфер маркучите(при мен се беше скъсал О-ринга на маркуча към сензора и от там изпускаше налягане и не можеше да прехвърля горивото)
Кой маркуч точно и за кой сензор става дума,може и при мен да е там проблема
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Маркучите за горивото, които влизат в пластмасовата горна част на поплавъка и помпата, сваляте металните рингове, които ги захващат за резервоара и ги надигате. Отдолу на пластмасовите букси на маркучите на горивото има О-рингове, или моге и от счупени крачета да има излязъл маркуч. Както са надигнати, някой дава на контакт и гледате за течове на странни места, ако няма сменете трансферната помпа с маркучите. Успех!
10 мнения
• Страница 1 от 1