e83 премахнат DPF проблем
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
e83 премахнат DPF проблем
Здравейте колеги,
Наложи се да премахна DPF филтъра на моето Х3 97г. 2.0d 150 к.с.
Колата се запуши тотално, спря да върви и нищо не излизаше от ауспуха. В момента филтъра е премахнат и е сложено друго гърне, оказа се че е дал фира тотално и няма отпушване.
Проблема е че след тази манипулация, пуши адски много коеото ме дразни ужасно, и при бавни обороти мотора притриса - придърпва при подаване на газ в движение, на 2ра и 3та скорост - ръчни са.
Компютъра не сме го пипали понеже не отчете никакви грешки дори и след 100км. пробег.
Имам следните въпроси,
1. дайте съвет какво да правя с DPF-a дали може да се настрои така че да не пуши като стар камион DAF, или да търся нов DPF
2. това с оборотите свързано ли е е с премахането на филтъра?
Благодаря ви.
Наложи се да премахна DPF филтъра на моето Х3 97г. 2.0d 150 к.с.
Колата се запуши тотално, спря да върви и нищо не излизаше от ауспуха. В момента филтъра е премахнат и е сложено друго гърне, оказа се че е дал фира тотално и няма отпушване.
Проблема е че след тази манипулация, пуши адски много коеото ме дразни ужасно, и при бавни обороти мотора притриса - придърпва при подаване на газ в движение, на 2ра и 3та скорост - ръчни са.
Компютъра не сме го пипали понеже не отчете никакви грешки дори и след 100км. пробег.
Имам следните въпроси,
1. дайте съвет какво да правя с DPF-a дали може да се настрои така че да не пуши като стар камион DAF, или да търся нов DPF
2. това с оборотите свързано ли е е с премахането на филтъра?
Благодаря ви.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: e83 премахнат DPF проблем
Колега ДПФ-а трябва освен хардуерно както си направил трябва и софтуерно да се махне ако си от Бургас драсни едно ЛС
Барай шишарката Минкеее ....
Модела е с катализатор и след него е dpf-a има само един дтчик преди филтъра и това е, доколкото разбрах това е най-безболезния вариянт и не се налага препрограмиране
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
shimmy написа:Х3 97г. 2.0d 150 к.с.
Май и от BMW не са чували за такъв модел?
stocky написа:shimmy написа:Х3 97г. 2.0d 150 к.с.
Май и от BMW не са чували за такъв модел?
Опс. 2007

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
shimmy написа:Модела е с катализатор и след него е dpf-a има само един дтчик преди филтъра и това е, доколкото разбрах това е най-безболезния вариянт и не се налага препрограмиране
не си разбрал ....

Барай шишарката Минкеее ....
До тук двама са ми казали на живо че не трябва да се пипа електрониката, и един на обратното мнение тук във форума, объркващо е малко, колеги дайте някой с опит в сферата за София моля.
Добрее, проблема е разрешен за момента, 2 точки - дебитомер + филтър за подкартерните газове. След откачаве на дебитомера, колата се успокои има повече ряз и не пуши черно, но се появи сивкав дим - филтъра на подкартерните газове. За сведение, на този мотор и генерация не се налага препрограмиране след махане на DPF филтъра.
8 мнения
• Страница 1 от 1