някои да има идея защо????проблема решен
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vencenco
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с климатик
- Мечтае да кара: мотопед с климатроник
Re: някои да има идея защо????проблема решен
колегата тук е прав,но ето какво направих аз
проблема беше в радиаторчето което охлажда маслото на скоростната кутия, тъй като: през него минава вода от радиатора се е получело размяна, така се е смесил антифриза с масло а също и маслото на кутията с вода,
имах друго такова радиаторче но не го сложих, защото не искам отново същия проблем,може да се премахне напълно или както аз направих сложих водовъздушен от е38,промих 2 пъти кутията и за сега няма проблем.
проблема беше в радиаторчето което охлажда маслото на скоростната кутия, тъй като: през него минава вода от радиатора се е получело размяна, така се е смесил антифриза с масло а също и маслото на кутията с вода,
имах друго такова радиаторче но не го сложих, защото не искам отново същия проблем,може да се премахне напълно или както аз направих сложих водовъздушен от е38,промих 2 пъти кутията и за сега няма проблем.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Колеги, някой има ли идея от какво се пробиват тези топлообменници? Мислил съм по въпроса - по единият контур минава охладителна течност (антифриз), по другия - масло (моторно или ATF). И двете течности не са агресивни към метала на топлообменника (алуминий), иначе биха "изяли" двигателя или скоростната кутия. Особено високо налягане в някой от двата контура също не би трябвало да възникне... Единственото, което ми хрумва, е калпав (стар) антифриз. Ако имате други предположения - споделете, моля.
Excellent! Steven is my name!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Повечето хора слагат Евтин антифриз ,а той е силно киселинен. Другата причина е че не се сменя както е даден на всяка втора година.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Като търсих информация за моя двигател се оказа, че за антифриза няма алтернатива - само на БМВ, специален продукт на фирмата. Също като маслото в раздатката. Не знам какво в този мотор налага използване на някакъв специален антифриз, но е факт.

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Atsalov написа:Повечето хора слагат Евтин антифриз ,а той е силно киселинен. Другата причина е че не се сменя както е даден на всяка втора година.
Сменя се на 4 год по спецификация,спирачната течност е на 2 год.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- vencenco
- кандидат ентусиаст
-
не ми се вярва да е от антифриза, не съм слагал евтин ,но не и на бмв ,
ако е от него защо радиатора не се разяжда и не пропуска вода ?нали и той е от същия материал (алуминий)
ако е от него защо радиатора не се разяжда и не пропуска вода ?нали и той е от същия материал (алуминий)
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Може би "чуждият" антифриз е вреден и за радиатора, просто топлообменникът е пострадал повече и е отказал преди него, по някаква причина... Не знам само предполагам.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Не ми се вярва да е само от антифриза, и другите добри марки са за алуминиеви мотори и компоненти, но пък на БМВ е много по-скъп а знаете на по-старите коли ту радиатор или маркуч /разш. казанче, водна помпа, термостат и т.н /през определено време и постоянно нов антифриз се долива. Де да знам, не съм си играл да го отварям топлообменника но би трябвало да има и гарнитури между ламелите, а и от маслото може да има повече абразия, прашинки от дисковете. За себе си съм решил да го сменям на 10 годишно БМВ като консуматив. 

- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,днес ми протече един маркуч и всичкия антифриз на земята...бях на близо до един сервиз в който ми смениха маркуча,налели са и нов антифриз.Попитах ги какъв антифриз са сипали,казаха син,но не е оригиналния на БМВ.Въпроса ми е:да се притеснявам ли и да си сипя оригинален?
П.С. От къде си взимате оригинален син антифриз за БМВ???
П.С.2 Колата е Х5 Е53 4.4
П.С. От къде си взимате оригинален син антифриз за БМВ???
П.С.2 Колата е Х5 Е53 4.4
- vencenco
- кандидат ентусиаст
-
колега ,не мисля че има за какво да се притесняваш,това че ,на мен ми се е случило да се спука радяторчето(на кутията) не означава че е от антифриза,не за първи път слагам от този антифриз които съм сложил и на х5-та,
слагал съм го и на другите ми бмв-та не съм имал такъв проблем до сега,вярно другите не са автомати ,но ако бе от антифриза нещо друго щеше да издаде багажа,чупел съм помпа(водна) направо ми фръкна перката
,но това е от нещо друго.
все още не съм съгласен че,заради антифриза така е станало
слагал съм го и на другите ми бмв-та не съм имал такъв проблем до сега,вярно другите не са автомати ,но ако бе от антифриза нещо друго щеше да издаде багажа,чупел съм помпа(водна) направо ми фръкна перката

все още не съм съгласен че,заради антифриза така е станало
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2