Порочни практики в Армеец

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Порочни практики в Армеец

Мнение от bmw545i » 25 Дек 2013, 12:46

Преди дни се опитах да регистрирам дребна щета - драскотина на бронята и останах шокиран от действията на тази компания. Колата ми е застрахована на стойност над 32 000 лв. Попълвам необходимите документи, отбелязвам, че желая автомобилът ми да бъде ремонтиран в доверен сервиз и отбелязвам един от сервизите в техния списък, а именно Overdrive. Незаинтересованата служителка с нежелание прие документите ми и каза да изчакам някакъв експерт, който да снима щетата.

"Експертетът" се яви, снима колата и заяви, че сервизът, който съм избрал бил скъп и не може да ми издадат възлагателно писмо за този сервиз. Сервизът е в списъка с доверени сервизи на компанията.

Преди да сключа застраховката изрично ги попитах дали мога да използвам услугите на точно този сервиз, те отговориха положително и с това ме спечелиха като клиент, защото знам, че в Оувърдрайв добре се справят и ще получа адекватна услуга.

Сега, естествено започнаха с измекярските изпълнения. Колеги, не заслужваме такова отношение срещу парите си!

Видях, че има тук-там из форума има недоволни колеги от Армеец, но пуснах нова тема, защото смятам, че трябва да има отделни теми за некоректните търговци и застрахователи, за да може колегите да се ориентират и да не хвърляме пари на вятъра. Всичко фирми разчитат, че като излъжат един- двама това няма да има негативен ефект върху бизнеса им и за това правят каквото искат.

И Бул-Инс имаха такова нагло поведение, но гледам последните години закъсаха и тези дни са пуснали някакви телевизионни реклами, за да печелят клиенти.

Като конфронирах "Експерта" с гореизложеното, лицето се усмихна мазно и заяви, че щетите са надвишили миналогодишните квоти и трябва да се ограничават разходите!??

Докога ще сме бананова държава и докога ще се съобразяваме се мутри и некадърници? Кога ще започнем да живеем на пазарни принципи?

Само в България ги има тия простащини с доверени сервизи и какви ли не глупости. В Европа, като имаш щета ти си избираш сервиза, караш си колата там, те се свързват застрахователя, попълват документи и тн. Застрахователя, ако реши изпраща някой на място в сервиза и нещата се решават, без стрес, загуба на време и тн. Тук се редиш, чакаш и накрая тия, АБОРИГЕНИ те гледат, все едно ти правят услуга и трябва да им се молиш - колеги, това е АБСУРД.

Тъжното е, че компании, който идват от чужбина възприемат същите практики и започват да издевателстват над българските потребители. Това е защото НИЕ нищо не правим, като потребители, като ОБЩЕСТВО.

Никъде в чужбина няма клаузи, който казват - ако загубиш, ключ или талон не ти плащат. Никъде не те карат да си слагаш аларми - иначе не плащат. Това е обидно отношение към потребителите - колеги, да се съвземем!!!

Аз с тази компания приключвам, както преди години приключих с Бул-инс, заради подобни мизерии.

Ориентирайте се към компании с чужда собственост - Алианц, Уника, Булстрад и тн. Там поне може да се обърне човек към компанията майка и да получи някаква адекватна защита.

От мутри и тъпанари няма какво да очаквате.

Весели празници!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Порочни практики в Армеец

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Дек 2013, 15:28

Колега, показваш им един среден на всички и спираш да си правиш Каско на колите. Ако не стоят отвън не е проблем. Ще видиш колко е хубаво изобщо да не ходиш да си губиш времето в правене на Каско, в четене на техните простотии, в МОЛЕНЕ после да плащат и в още куп глупости. Просто ставаш по-внимателен към колата и не тъпчеш гушите на куп паразити, които получават заплати за твоето "спокойствие". Това последното е супер-смешно даже.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 26 Дек 2013, 1:11

BMW Power ACM написа:Колега, показваш им един среден на всички и спираш да си правиш Каско на колите. Ако не стоят отвън не е проблем. Ще видиш колко е хубаво изобщо да не ходиш да си губиш времето в правене на Каско, в четене на техните простотии, в МОЛЕНЕ после да плащат и в още куп глупости. Просто ставаш по-внимателен към колата и не тъпчеш гушите на куп паразити, които получават заплати за твоето "спокойствие". Това последното е супер-смешно даже.

И аз това си мислех. Колата ми е в гараж на работното място и имам подземен гараж вкъщи. Най-вероятно ще напрвя застраховка само за кражба при някой от белите компании.
Другият път ще я карам с чужди номера - няма каско, данъци и глоби.

Потребител
Аватар
Кара: BMW X1 2.3d

Мнение от bluedanger » 27 Дек 2013, 10:59

Колеги,

Споделям същия опит с Армеец. Автомбил застрахован за 97 хил лв. Пукната броня и фар не ми признаха щетата, а като правех каското избрахме уж най-добрия им пакт Премиум + нещоси(ала бала) и накрая нищо. Колата ми беше ударена на паркинг, извиках мобилна група и накрая ме обвиниха, че сам съм си я блъснал в бетонно блокче! Жалби, разправии и накрая нищо. Платих си като поп! Само да ми изтече лизинга и директно отивам и аз в някоя от международните.

Поздрави и
Весили Празници :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 27 Дек 2013, 18:59

bmw545i написа:
BMW Power ACM написа:Колега, показваш им един среден на всички и спираш да си правиш Каско на колите. Ако не стоят отвън не е проблем. Ще видиш колко е хубаво изобщо да не ходиш да си губиш времето в правене на Каско, в четене на техните простотии, в МОЛЕНЕ после да плащат и в още куп глупости. Просто ставаш по-внимателен към колата и не тъпчеш гушите на куп паразити, които получават заплати за твоето "спокойствие". Това последното е супер-смешно даже.

И аз това си мислех. Колата ми е в гараж на работното място и имам подземен гараж вкъщи. Най-вероятно ще напрвя застраховка само за кражба при някой от белите компании.

Колега не се поддавай на емоцията. За съжаление в хубавата ни държава не можем без каско. Да не говорим, че при отказ от застраховане самите мутри ще те навестят за колата. Просто човек трябва да е запознат и да знае как да им се опъне. На мен преди 2-3 месеца ми отказаха плащането на щета с мотив, че засегнатите елементи не са от едно събитие. Това се случи в ликвидационния им център в Люлин, сега преместен до Айко. Направих хубаво възражение, в което изказах и възмущение от некоректното отношение на експерта и щетата ми беше преразгледана от централата и изплатена.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 27 Дек 2013, 20:46

Струва ми се, че някои от хората пуснали мнение по тази тема работят в Армеец! 8) :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5
Детайли за колата: X5 E70 35d 2009 г.

Мнение от goro57 » 27 Дек 2013, 20:57

rafa224 написа:Колега не се поддавай на емоцията. За съжаление в хубавата ни държава не можем без каско. Да не говорим, че при отказ от застраховане самите мутри ще те навестят за колата. Просто човек трябва да е запознат и да знае как да им се опъне.

Задължително ще те навестят,защото са комбина... :lol: т.е. застраховаш си един вид познатото "спокойствие"... жалко, но факт.Понеже колега споменаваш хубавата ни държава, в тая скапана държава всичко е възможно...Впредвид хубавите празници да не си разваляме настроението с тези коментари,макар и верни... :) Все пак си мисля,че ако всички, които не искат да продължава така, рипнат отведнъж, ще се срине всичко гнило във все пак хубавата ни страна... :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 27 Дек 2013, 21:09

bmw545i написа:Струва ми се, че някои от хората пуснали мнение по тази тема работят в Армеец! 8) :mhihi:

Ако имаш предвид мен колега не само не работя за тях, но им бях бесен като ми отказаха щетата. Моята застраховка също е доста голяма и им плащам хиляди за каско. Първата ми реакция беше да ги сменя. Като започнах да проучвам се оказа,че не е толкова лесно. Първо компаниите застраховащи х5-ци са много малко и с доста изисквания. Също така бяха с по-неизгодни условия. Друг е въпроса при кражба на коя компания може да се разчита. Затова се консултирах с приятел адвокат за възражението и имаше резултат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 28 Дек 2013, 16:21

bluedanger написа:Колеги,

Споделям същия опит с Армеец. Автомбил застрахован за 97 хил лв. Пукната броня и фар не ми признаха щетата, а като правех каското избрахме уж най-добрия им пакт Премиум + нещоси(ала бала) и накрая нищо. Колата ми беше ударена на паркинг, извиках мобилна група и накрая ме обвиниха, че сам съм си я блъснал в бетонно блокче! Жалби, разправии и накрая нищо. Платих си като поп! Само да ми изтече лизинга и директно отивам и аз в някоя от международните.

Поздрави и
Весили Празници :)

Затова има "Лични" брокери, който при щета ти съдействат. Казват какво точно да напишеш и при положение, че той (брокера) го внася нямаш проблем, попринцип с изплащането.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 28 Дек 2013, 16:24

rafa224 написа:
bmw545i написа:

Колега не се поддавай на емоцията. За съжаление в хубавата ни държава не можем без каско. Да не говорим, че при отказ от застраховане самите мутри ще те навестят за колата. Просто човек трябва да е запознат и да знае как да им се опъне. На мен преди 2-3 месеца ми отказаха плащането на щета с мотив, че засегнатите елементи не са от едно събитие. Това се случи в ликвидационния им център в Люлин, сега преместен до Айко. Направих хубаво възражение, в което изказах и възмущение от некоректното отношение на експерта и щетата ми беше преразгледана от централата и изплатена.

Те плащат за елемент. Ако вече са изплатили за елемент (броня и т.н.), а не е оправен и в последствие има друг проблем по него (удар и т.н.) не се изплаща нищо, защото вече са го платили и би трябвало да се оправи и да го снимат, за да им влезе в системата че елемента е О.К.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 28 Дек 2013, 18:25

Точно така е. Дори щетата да ти е на друго място на бронята няма да платят ако не е отразено преди това,че е отстранена щетата защото вече е платено за целия елемент. Но винаги гледат да се измъкнат от плащането де :D Човек трябва да знае как да си опише и заведе щетата.

Потребител
Аватар
Кара: Range Rover-и

Мнение от Тони1 » 30 Дек 2013, 12:53

...
Последна промяна Тони1 на 11 Сеп 2014, 11:30, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 30 Дек 2013, 20:39

И аз до колкото зная има такава опция, но има значение и годината, не само цената. Те всички Х5 и Х6 са застраховани над 30000лв., но май трябваше да е до 3ри или 4години.

Потребител
Аватар
Кара: Range Rover-и

Мнение от Тони1 » 02 Яну 2014, 11:24

Към Лев Инс,моя случай преди 2 години карах Range Rover 2005` застрахован на 35 000 и ползвах както оригинални части,така и ремонт във официален дилър.Сега съм с а6 2006` застраховано на 20 000 лева и имам право само на оригинални части,но без подмяна/ремонт в официален сервиз.
До три години имат право да се обслужват в официален дилър коли и под 20-30 000 лева.Но наистина за останалите компании не съм сигурен как процедират.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6