светнаха трите лампи заедно: 4х4, ABS и за ръчната
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
светнаха трите лампи заедно: 4х4, ABS и за ръчната
Колеги , моля помагайте:
И при мен светнаха трите лампи заедно: 4х4, ABS и за ръчната.
Прибрах се от път - 1000км. всичко си работеше.
При следващо палене първо светна 4х4 и след това другите 2 заедно.
ABSa определено не работи. Закачихме я и даде следните грешки :
За ABSa:
5F1E
5EB1 - steering angle sensor power supply voltage
5F21 - engine ecu interface
5F42 - emergency operation gear
5F10 - DSC sensor power supply
5F3A - transfer case
Steering angle sensor - sensor to car matching
И при мен светнаха трите лампи заедно: 4х4, ABS и за ръчната.
Прибрах се от път - 1000км. всичко си работеше.
При следващо палене първо светна 4х4 и след това другите 2 заедно.
ABSa определено не работи. Закачихме я и даде следните грешки :
За ABSa:
5F1E
5EB1 - steering angle sensor power supply voltage
5F21 - engine ecu interface
5F42 - emergency operation gear
5F10 - DSC sensor power supply
5F3A - transfer case
Steering angle sensor - sensor to car matching
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: светнаха трите лампи заедно: 4х4, ABS и за ръчната
Най-вероятно е актуаторът на раздатката. Но може и да е електронният блок на управлението й (в багажника), а също и проблем по кабелите и куплунгите... Същият "ефект" се постига като извадиш предпазител No 35 в жабката, гледай тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=323867&start=105#p3631267
Във всеки случай, първо бих проверил предпазителите - от тези грешки изглежда, че е имало някакъв проблем с елетрозахранването. Ако с тях всичко е наред - актуатора. Писали сме доста за пластмасовата зъбчатка в него, която се изронва и оставаш без предно предаване. Какъвто и да е проблемът, трябва да го решиш преди снега. Само на заден мост и без DSC и ABS през зимата ... представяш си.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=323867&start=105#p3631267
Във всеки случай, първо бих проверил предпазителите - от тези грешки изглежда, че е имало някакъв проблем с елетрозахранването. Ако с тях всичко е наред - актуатора. Писали сме доста за пластмасовата зъбчатка в него, която се изронва и оставаш без предно предаване. Какъвто и да е проблемът, трябва да го решиш преди снега. Само на заден мост и без DSC и ABS през зимата ... представяш си.
Excellent! Steven is my name!
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
При мен като светнаха трите лампи ,се оказа модула на АБС-а. 

При мен беше диференциала малкия до скоростната кутиа, има кам него един електромотор които е с едно забно колело от пласмаса и нормално на около 100,000 км се износва,намерих и го сменисх с метално.след това направих диагностика и изчезнаха грешките.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
X3Sasa написа:При мен беше диференциала малкия до скоростната кутиа, има кам него един електромотор които е с едно забно колело от пласмаса и нормално на около 100,000 км се износва,намерих и го сменисх с метално.след това направих диагностика и изчезнаха грешките.
Но така също може да го завъртиш на 180* и да работи още толкова,когато има в него проблем той изтраква при гасене на колата. За съжаление се продава като нов с актуатора на раздатката. Това е хубаво решение което си намерил!
- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
Колеги оказахте се прави. Зъбното колело беше износено. Но и италианеца го е завъртял на 180 градуса и сега почти няма здрав зъб по него.
Купих от автоморга актуатор , след като на место го накарах да развие четирите болтчета , извадихме червячния вал и превъртях на ръка зъбчатката(личи си в кой участък е работила, но не е въртяна от противоположната страна). В понеделник ще монтирам и считам че за около 90 000 км. съм решил проблема.
PS: Колата е на 190 000 - значи наистина това з.колелце изкарва около 90-100 000 и още толкова след завъртане на 180 град.
Купих от автоморга актуатор , след като на место го накарах да развие четирите болтчета , извадихме червячния вал и превъртях на ръка зъбчатката(личи си в кой участък е работила, но не е въртяна от противоположната страна). В понеделник ще монтирам и считам че за около 90 000 км. съм решил проблема.

PS: Колата е на 190 000 - значи наистина това з.колелце изкарва около 90-100 000 и още толкова след завъртане на 180 град.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ако нещо не стане - пиши ми на ЛС. Мога да ти изпратя такава (подобна) зъбчатка, изработена от по-твърда пластмаса, която смятам, че никога няма да се изрони. Ако те интересува - виж в темата за Х-драйва. Струва 60 лева - толкова ми взеха за изработката.
Excellent! Steven is my name!
7 мнения
• Страница 1 от 1