BMW E70 3.0 sd двигателя изгасва при потегляне
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
BMW E70 3.0 sd двигателя изгасва при потегляне
ЗДР имам x5 E70 with turbo автоматична скоростна кутия.Двигателя понякога изгасва(прави го на различна скорост понякога на 70 мини понякога когато потеглям на светофара) след когато спра включа на паркинг пали без проблеми и тръгва, на компютъра нима фаилет мессенгер дори и когато гасне.Някои да има представа какъв е проблема?
Проблема се появява само при загрял двигател.Сутрин когато тръгна всичко си е ок,След като двигателя загрее понякога гасне сам и особено ако съм на баир.Имам чувството че проблема е в скоростната кутия или диференциал.Понякога когато чакам на червен светофар и сам на директна предавка усещам някакво щракане (някъде под колата) или подобно на възпламеняване газове в ауспуховите тръби.
Възможно ли е някакъв датчик или сензор в диференциала, скоростната или раздатъчната кутия да гаси двигателя?
Когато двигателя гасне на борд компютъра няма failed messenger,всичко по арматурното табло си е нормално единствено аз натискам педала на газта но колата си намаля след когато падне по 20 мили само си минава на неутрална предавка, след като спра и включа на паркинг ако не извадя контактния ключ пали при вторият опит от старт бутона (първото натискане на бутона стартера върти но двигателя не пали второ натискане да спре стартера и при следващото натискане пали)ако извадя и поставя контактния ключ пали веднага.Но ако качвам баир и ми трябва повече мощност може още на 10-20 метра да изгасне пак.Прави го и когато е на директна и когато е на типтроник(ръчни предавки)
Thanks
Проблема се появява само при загрял двигател.Сутрин когато тръгна всичко си е ок,След като двигателя загрее понякога гасне сам и особено ако съм на баир.Имам чувството че проблема е в скоростната кутия или диференциал.Понякога когато чакам на червен светофар и сам на директна предавка усещам някакво щракане (някъде под колата) или подобно на възпламеняване газове в ауспуховите тръби.
Възможно ли е някакъв датчик или сензор в диференциала, скоростната или раздатъчната кутия да гаси двигателя?
Когато двигателя гасне на борд компютъра няма failed messenger,всичко по арматурното табло си е нормално единствено аз натискам педала на газта но колата си намаля след когато падне по 20 мили само си минава на неутрална предавка, след като спра и включа на паркинг ако не извадя контактния ключ пали при вторият опит от старт бутона (първото натискане на бутона стартера върти но двигателя не пали второ натискане да спре стартера и при следващото натискане пали)ако извадя и поставя контактния ключ пали веднага.Но ако качвам баир и ми трябва повече мощност може още на 10-20 метра да изгасне пак.Прави го и когато е на директна и когато е на типтроник(ръчни предавки)
Thanks
Последна промяна giavol на 05 Ное 2013, 12:45, променена общо 1 път
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: BMW E70 3.0 sd двигателя изгасва при потегляне
Мерси всички ли да смениа или да тарся само проблемната?
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Проблема е в образованието.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Аз живея в Лондон от сервиза на БМШ тук ми препорачват да започнат сас упдеи на софтъера(колата има гаранциа).На предната кола ми ъпдате софт и след това имах сумати проблеми, на пат за БГ в Германиа ми оправиха колата.Според мен проблема не е в софт.Как мога да хвана дали проблема е от инжектор?
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Колега диавол! Българин ли си,че ми стана интересно?Ти на училище ходил ли си?

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
giavol написа:Аз живея в Лондон от сервиза на БМШ тук ми препорачват да започнат сас упдеи на софтъера(колата има гаранциа).На предната кола ми ъпдате софт и след това имах сумати проблеми, на пат за БГ в Германиа ми оправиха колата.Според мен проблема не е в софт.Как мога да хвана дали проблема е от инжектор?
Лично аз с удоволствие бих ти казал как да разбереш сам коя дюза ти е проблемната,но с подобен правопис......... Това е неуважение към нас ,погледни се,ти дори не знаеш как се пише БМВ
- goro57
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: X5 E70 35d 2009 г.
По скоро колегата е наш, ама решил да се бара малко фънки..., некой казват...кога стана калайджия,когато ти почерне дупето ... та какви ти дюзи,какво ти образование, та кой обръща внимание на смешници...(вкл. и аз в момента)... 

Ilko Ivanov написа:giavol написа:Аз живея в Лондон от сервиза на БМШ тук ми препорачват да започнат сас упдеи на софтъера(колата има гаранциа).На предната кола ми ъпдате софт и след това имах сумати проблеми, на пат за БГ в Германиа ми оправиха колата.Според мен проблема не е в софт.Как мога да хвана дали проблема е от инжектор?
Лично аз с удоволствие бих ти казал как да разбереш сам коя дюза ти е проблемната,но с подобен правопис......... Това е неуважение към нас ,погледни се,ти дори не знаеш как се пише БМВ
Съжалявам за правописа но рядко ползвам кирилица и за това са грешките.А не изкам да разбера коя е,а в тях ли е проблема?
goro57 написа:По скоро колегата е наш, ама решил да се бара малко фънки..., некой казват...кога стана калайджия,когато ти почерне дупето ... та какви ти дюзи,какво ти образование, та кой обръща внимание на смешници...(вкл. и аз в момента)...
I am interested in opinions on the problem, not what you think for me.thanks
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Имало е по-зле от черната Златка
Не мисля че е оправдание рядкото ползване на кирилицата! Илко и горо57 са прави,аз лично повече няма да влизам в тази тема,защото ако искате вярвайте но се напрягам като чета написаното...не мисля че това е допустимо,писането е като на човек със втори клас??? А е нужен минимум 8-ми клас завършен за книжка!!!

Колега две препоръки - щом е в гаранция, какво правиш тук да питаш.Остави я в най-близкият БМВ сервиз и чакай да ти я върнат оправена.
Втората ми препоръка е,щом ти е толкова зле българския, защо не пишеш в UK форума на марката?
Втората ми препоръка е,щом ти е толкова зле българския, защо не пишеш в UK форума на марката?
Amorphis написа:Колега две препоръки - щом е в гаранция, какво правиш тук да питаш.Остави я в най-близкият БМВ сервиз и чакай да ти я върнат оправена.
ЗДР Българския не ми е зле , просто не съм свикнал да пиша на кирилица и права грешки.Също пиша и в UK форума.
Гаранцията не е от BMW оригиналната гаранция изтече.Аз съм платил extension warranty от RAC,при тази гаранция нещата са малко по-сложни аз плащам и после ми ги връщат от RAC но ще платят само това което е трябвало да се смени.От БМВ сервиза искат да ъпдейтвам,(update price £230)ако не се оправи продалжавът сас сменяне на компоненти.докато получат резултат.RAC ще покрие само проблемната част.
Thank you very much for your time
regards giavol
проблема е решен със смяна на инжекторите
Thanks all
Thanks all
14 мнения
• Страница 1 от 1