Моля за помощ X5 3.0d не пали

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Моля за помощ X5 3.0d не пали

Мнение от darko_mz » 28 Фев 2013, 18:13

Имам проблем с BMW X5 3.0d 184hp не пали. На диагностика показва, че датчика на коляновия вал за оборотите не работи. Свалих го меря го показва 603-605 ома, като мина пред него с метален предмет отчита. Моля помогнете дайте някакви идеи. Кабелът ми се вижда в сериозна броня за да е наранен или откъснат, така че съм изключил вероятността да е откъснат. Благодаря предварително.
П.С. Като въртя на стартер не отчита обороти на оборотомера! :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Re: Моля за помощ X5 3.0d не пали

Мнение от toni » 28 Фев 2013, 22:18

Това което намерих като информация за този датчик е това
The current engine speed is determined by the crankshaft sensor and transferred to the engine control unit. The crankshaft position/rpm sensor is designed as a Hall-effect sensor. An incremental wheel indicates the current crankshaft position. The crankshaft sensor outputs the engine speed in the form of a square-wave signal.

If the crankshaft position/rpm sensor is faulty, a corresponding fault code "crankshaft position/rpm sensor" is stored in the fault code memory of the engine control unit. The camshaft sensor signal is then used as the engine speed signal (emergency operation).

Possible effect: Misfiring and poor starting characteristics
Това е описано за него и точно симптомите за които говориш. За най-сигурно провери дали кабелите до еку-то не са прекъснати. Може да пробваш и с друг датчик. Това че е записана грешка, значи че този датчик не работи според заданията на компютъра. Пробвай с друг.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 01 Мар 2013, 9:26

ами ако ти излиза такава грешка триеш я и пак излиза...сменяй го другия вариант е четеца от който взима информация датчика да е проблемен
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 19 Мар 2013, 9:45

Грешката за датчика на коляновия и разпределителния вал е една и съща , така че смени е този на разпределителния вал, при мен се оказа датчик на разпределителния вал , но и аз започнах с коляновия!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6