въпрос за въздушно окачване е53

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: х5 феис
Мечтае да кара: нещо по..бързоооо

въпрос за въздушно окачване е53

Мнение от d_kehaiov » 07 Яну 2013, 18:45

Здравейте пак на колегите и един въпрос. Има ли алтернативи за амортесьорите на въздушното окачване при х5 (2004 д) или се продават само оригинал и ако да , то от къде могат да се поръчат.
Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: въпрос за въздушно окачване е53

Мнение от kokoko » 07 Яну 2013, 18:54

само оригинал

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 07 Яну 2013, 19:20

d_kehaiov написа:Здравейте пак на колегите и един въпрос. Има ли алтернативи за амортесьорите на въздушното окачване при х5 (2004 д) или се продават само оригинал и ако да , то от къде могат да се поръчат.
Благодаря предварително.

колата ти цялата ли е на въздух или само отзад ..
Барай шишарката Минкеее ....

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 07 Яну 2013, 20:32

d_kehaiov написа:Здравейте пак на колегите и един въпрос. Има ли алтернативи за амортесьорите на въздушното окачване при х5 (2004 д) или се продават само оригинал и ако да , то от къде могат да се поръчат.
Благодаря предварително.

Ако питаш за предните амортисьори - само оригинални.
Но ако проблема ти е само спукана възглавница - рециклира се без проблем /тоест сменя се възглавницата/ .

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 07 Яну 2013, 20:44

Ако може и аз да задам едно въпросче :lol:
Моя Х е с въздух и отпред и на няколко пъти през по особенни неравности ми удря като на желязо доста силно.
Амортисьорите са сменявани 2009г и са на около 50000-60000км, колата се държи добре не подскача и тн не пада седи си изправена след престой независимо 1-2-3 и повече дни!!!
Компресора го рециклирах, сега вдига налягане доста бързо няма грешки и тн.
От какво може да идва проблема :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 4.8is

Мнение от bituv » 08 Яну 2013, 21:37

здравейте колеги първо да отговоря на първия въпрос:има алтернативи на въздушното окачване само възглавници,възглавници с амортисори и компресори.това е завод в америка и произвежда за всички марки с такова окачване.това го пиша от опит аз съм с такива поръчах в завода и за три дни бяха в бг незнам как стана този номер с доживотна гаранция.в бмв казват че възглавницата не се разглобява но не е така.аз сам си ги смених за 2 часа и двете възглавници в гаража.амортисорите ми бяха супер само възглавниците смених единствено после ходих до бмв за регулиране на нивото.по втория въпрос на колегата ти си за регулиране на налягането при мен след смяната беше така имаше удари на желязо.
тези велики производите ли са https://www.arnottindustries.com/
ако някой има въпроси да пише
успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d_kehaiov » 08 Яну 2013, 23:35

Здравейте пак колеги . Сега с малко повече инфо събрано за 1 ден. Намерих 1-2 сайта (български) , които продават рециклирани възглавници и амортесъори с връщане на старата и цена от 600 лв.
http://vabonti-airmatic.com/

Колата е с въздух и отпред.
НА ВНИМАНИЕТО НА КОЛЕГАТА С ТРАКАЩИЯ ПРОБЛЕМ.....моя беше същия и е отстранен. Причина - Неправилно сглобен амортесъор и бие във чашката на въздушната сфера.Освен това и не държеше въздух много добре и бяха умачкани всички пръстени и уплатнения м/у амортесъора и въздуха.
Пиша малко неграмотно но ремонта не е правен пред мен и сега ви го разказвам с мои думи така че ако някой термин ви се струва странен моля да ме извините.
Това е всичко за сега , ако има друго , или друга повреда ще пиша.
П.С. от бмв ми казаха че амортесъора е за смяна 1500-1600 лв с труда.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 09 Яну 2013, 10:41

bituv написа:здравейте колеги първо да отговоря на първия въпрос:има алтернативи на въздушното окачване само възглавници,възглавници с амортисори и компресори.това е завод в америка и произвежда за всички марки с такова окачване.това го пиша от опит аз съм с такива поръчах в завода и за три дни бяха в бг незнам как стана този номер с доживотна гаранция.в бмв казват че възглавницата не се разглобява но не е така.аз сам си ги смених за 2 часа и двете възглавници в гаража.амортисорите ми бяха супер само възглавниците смених единствено после ходих до бмв за регулиране на нивото.по втория въпрос на колегата ти си за регулиране на налягането при мен след смяната беше така имаше удари на желязо.
тези велики производите ли са https://www.arnottindustries.com/
ако някой има въпроси да пише
успех

колега регулиране на нивото или налягането :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d_kehaiov » 09 Яну 2013, 18:08

Регулиране на нивото (срорт, комфорт, офроуд) ...или нещо такова

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 4.8is

Мнение от bituv » 09 Яну 2013, 20:30

колега то е едно и също колкото е по-голямо налягането толкова колата е по -висока.в плевен ми взимат 80-100лв за тази регулировка.има параметри,които са зададени от завода,но може и да ги накараш да бъдат други примерно на комфорт да е с 3см по-висока.с това рециклиране където колегата беше писъл ми се вижда скъпо.в сайта,който съм пуснал по-горе цените са 200-300долара за нови гумата е на семперит и са с доживотна гаранция.две години вече съм с тях и са като нови,на оригиналните проблема е в стареенето на гумата.

Потребител
Аватар

Мнение от nyxxx » 15 Яну 2013, 20:27

Полезна тема и мерси на всички за споделените общи проблеми.
Аз също съм в този омагьосан кръг, смених вече две възглавници предна и задна десни едновременно - дошло им времето.
Смених и преден десен сензор на нивото, беше сдал багажа барабар с възглавницата. Тъкмо днес обаче вместо да въздъхна от ядовете с въздушното окачване сменяйки сензора, "капризната" продължи да ми дава грешката Self Suspension level inactive!!! Нов тест с INPA и ми излезе "100 articulation plausibility". От колегите тук разбирам, че е необходимо да отскоча до BMW за контрол на нивото?! Не би ли трябвало сама да се нивелира?! Мога ли сам да си я нивелирам да речем, имам и DIS software - падна батерията на лаптопа и реших да потърся опит първо преди да я мъча през DIS-a?
Някой правил ли го е във Варна Карс? Благодаря за споделените мнения, опит предварително.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6