х5 фейслифт 2006 г. тресе на свободен ход
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
х5 фейслифт 2006 г. тресе на свободен ход
Здравейте,
на скоро си купих Х5 ца, преди десетина дни. Ето, че май се заформя пърпи проблем. Колата започна да тресе от време на време на свободен ход. Тресенето първо се появяваше редко и в течение на седмица стана така, че като спра почти винаги тресеше. По съвет взех добавка за гориво - ДАЛ май беше. Трябваше да е добавя на 20л. гориво, но да речем, че я сложих на 30. Тресенето започна да изчезва.Появяваше се по рядко. Вчера заредих дизел от ЕКО, от скъпия и пак почна да се появява. Сега като сарам на градско и тресе, ако обаче съм я поизпънал мако не тресе.
Дайте съвет или предположение моля, защото днес минах покрай БМВ сервиз и още преди да ме закачат казаха дюза, приготви към 1000 и готово. Не, че няма да дам, ако се наложи но дали е това ?!
мерси предварително
на скоро си купих Х5 ца, преди десетина дни. Ето, че май се заформя пърпи проблем. Колата започна да тресе от време на време на свободен ход. Тресенето първо се появяваше редко и в течение на седмица стана така, че като спра почти винаги тресеше. По съвет взех добавка за гориво - ДАЛ май беше. Трябваше да е добавя на 20л. гориво, но да речем, че я сложих на 30. Тресенето започна да изчезва.Появяваше се по рядко. Вчера заредих дизел от ЕКО, от скъпия и пак почна да се появява. Сега като сарам на градско и тресе, ако обаче съм я поизпънал мако не тресе.
Дайте съвет или предположение моля, защото днес минах покрай БМВ сервиз и още преди да ме закачат казаха дюза, приготви към 1000 и готово. Не, че няма да дам, ако се наложи но дали е това ?!
мерси предварително
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Re: х5 фейслифт 2006 г. тресе на свободен ход
Колега опиши какъв мотор е колата и коя година
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Пише,че е заредил дизел ,ясно е къв е мотора.
- nuke
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '05 BMW X5 3.0d
тампони на мотора? пробвай да ги понатисне някой докато си вътре да видиш дали се променя вибрацията
- azata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 2.0d
Същия проблем имах и аз колега-излезна ми дюза на първи цилиндър.Да ти я закачат на компа и там ще ти покаже,ако е дюза-коя е.Взех си втора ръчка-150лв. и вече 10000км. за сега нямам проблем.Новата е около 750лв.
Любовта на мъжа минавала през стомаха...Голяма заблуда!!! Няма мъж,който да не държи частица от BMW в сърцето си...
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
Ако се окаже дюза,отиди ако си от София,в НН сервиза преди летището,там отремонтирват дюзи и ще ти почистят всичките.Успех.
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
Извинявай колега ма в НН не стъпвай - тотални некадърници за които диагностика е да закачат буксата ма е добре да знаеш английски защото не могат да четат собствения си софтуер. Откъде знам? Лично се сблъсках с тяхната некадърност (некомпетентност е слаба дума). Но пък 100 лв за ,,диагностика,, ги искат. Питам ,,ок, направихте диагностика, кажете ми къде е проблема,, а отговора е ,,ми май в дюзите,,. За 100 лв получаваш ,,май,,.
Ако си сигурен че е дюза опитай с отремонтиране - 0888707773 Иван.
Ако не става с отремонтиране слагай нова. Имай впредвид че нова от бълХария не се знае каква е дори в ,,официалния,, сервиз но пък е 2 пъти по-скъпа отколкото ако си я вземеш от Германия.
Другото което е - официалните сервизи не сменяме по една а наред. Ако не се оправи сменяме помпата. Ако пак не се оправи клиента плаща дебелата фактура до момента и почваме да търсим проблема. Но пък сме с 5000 лв напред
Ако си сигурен че е дюза опитай с отремонтиране - 0888707773 Иван.
Ако не става с отремонтиране слагай нова. Имай впредвид че нова от бълХария не се знае каква е дори в ,,официалния,, сервиз но пък е 2 пъти по-скъпа отколкото ако си я вземеш от Германия.
Другото което е - официалните сервизи не сменяме по една а наред. Ако не се оправи сменяме помпата. Ако пак не се оправи клиента плаща дебелата фактура до момента и почваме да търсим проблема. Но пък сме с 5000 лв напред

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
xerial написа:Ти си първият който не е доволен от НН ...
Сигурно, защото НН са с нови собственици и нови хора. От старото НН бях доволен.
От друга страна форума е да си помагаме - споделям негативно мнение за да има колегата едно на ум и давам контакт на човек който ми е свършил работа. По никакъв начин не натискам колегата да се свърже с него а просто да има резервен ход.
Споделям и опита си колко ми поискаха НЕЛАС за дюза с 25% отстъпка (600 лв нето) докато същия номер пак произведен от БОШ го взех на 189 Евро нето бройката от Германия. Иде реч за пиезо за Спринтер 906 318 CDI, 2009 лето
Нека не продължавам че ще депресирам форума с разликите в цените на масло LL04 5W30 (250% отнесено към камор и дару) и дискове и накладки за Е70 (50%).
Затова от бълХария само хлеб и кисело мляко, останалото кат ми потребва нещо си го внасям от немачко
10 мнения
• Страница 1 от 1