Ще купувам Х3 - малко въпроси
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Re: Ще купувам Х3 - малко въпроси
Че аз тогава излиза, че много съм се минал като дадох миналата година близо 60 000лв за Х3 2008г. Че нямам и навигация даже. 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
много ясно че си се набутал .. новия модел почва от 76к ,60к за стария модел че и на 3 години е финансово харакири 

hhr написа:X5 E70 написа:Дано в цената да са били включени резервни:
- 7 G-tronic
- компресор за AirMatic-a
- карета
... ще ти трябват
А да ти е честит сега МЛ-а на ,,изгодна,, цена че балкан стар имат нужда от свежи донори, старите се изпометаха на Х5
Нова концепция ,,джип,, МЛ W164 на цената на ,,стара,, концепция Х3
Нещо не ти ли намирисва тая ,,цена,, щото според мен направо смърди.
Да, наистина в Германия МЛ е на цената на Х3, а в Германия карат по-малко Х5 Е70 и повече ,,старото,, Х3 ма нещо МЛ не съм виждал по немските магистрали а всяка седмица съм там. Що ли ...
Преди да купя МЛ-а го вкарахме в Балканстар за двучасов тест. Бръкнаха му дори в аспусите. Нарочно не си взех с Еърматик (имам и Туарег с въздушно 3,0 ТДИ, 2008г.). За скоростната кутия прочетох доста и по данни на ADAC 5% от всички W164 са имали проблеми със скоростите (като тук се включват от блокиране до инцидентни отказвания на електроника. Този процент е относително съизмерим с всички нови модели на пазара в горния сегмент. Направихме всички сервизни и пътни тестове на кутията, за да сме сигурни, че е ОК. Разбира се техника е и утре може да се счупи!
Относно цената съм написал, че съм платил почти същите пари като за Х3, а не същите. Огледай обявите за Х3 - с кожа, навигация и евентуално автомат от края на 2007 или 2008, под 45к. лева няма. Аз бях си приготвил за Х3 да дам до 40 -42к.. Дадох малко отгоре и взех според мен една качествена кола. В този ред на мисли цената едва ли "смърди". Не съм се отказал от Х3, но при положение, че новия модел след година ще струва почти колкото стария на 3-4г сега, мисля да си я купя догодина новата. И пак се връщам на интериора на Е83 - погледни я отвътре и ми кажи, че не е копие на Е46, която е с концепция от края на миналия век.
Колега, разбирам пристрастната ти позиция - все пак сме в БМВ форум. Досега съм имал две БМВ-та Е87 2,0д 2005г м-пакет и Х5 3,0д 2008г м-пакет и не мога да кажа лошо за БМВ. Дори мога да кажа, че бях влюбен в единичката. Така че рано или късно пак ще имам БМВ.
11 години съм в бранша но с товарни автомобили. Познавайки балкан стар мога да ти кажа че не са бъркали по-далече от буксата на стар диагнозата.
Кадърните не са в балкан стар и ,,оторизираните,, сервизи изобщо.
Гледай процента на брак на 7-Г-то изобщо а не само на МЛ-а. Хубавата кутия е ZF
Новото Х3 няма нищо общо с истинска кола кво остава за сравнение със старото Х3 - лъскав пластмасарник но е за предпочитане пред ГЛК.
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2