Не ми се затваря шибидаха на Х5 Е53

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '05 BMW X5 3.0d

Не ми се затваря шибидаха на Х5 Е53

Мнение от nuke » 22 Юли 2011, 12:16

Нещо се сбози пущината - в момента и двата панаела са запецнали в надигнато положение. АКо задържа бутона за затваряне предния панел се затваря с малко странен звук, но задния не помръдва. Та в най-добрия случай съм полузатворен (в смисъл панелите не са прибрани отзад към багажника а затварят тавана, но задния е в надигнатото си полжение ). Ходих в един сервиз да погледнат дали няма да го затворят, но без да разпилеят колата казаха че няма да стане.... Та въпросът ми е има ли някакъв пиниз за затваряне докато успея да организирам поправка на чудото и някой има ли опит с подобни поправки. Със сила не се предава...

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Re: Не ми се затваря шибидаха на Х5 Е53

Мнение от cww » 22 Юли 2011, 19:04

Изминалата зима бях на ски в Австрия и сутрин и вечер ставаше кучи студ. През деня обаче беше търпимо и като напечеше слънцето с удоволствие си отварях панорамния покрив, за да влиза свеж въздух. Но на третия ден като взе да стърже, да скрибуца, да се движи супер бавно, абе ужас. Едва успях да го затворя. Викам си няма да е тя, преустанових използването му и като си дойдох в БГ право при дилъра. Правиха, струваха няколко часа и като ми я върнаха всичко беше наред. Единственото, което ми казаха е, че са правили профилактика на въжетата, тъй като от студа (а и от други работи, но не уточниха какви) нещо се били скапали. А и имало нужда периодично да се прави такава профилактика. От тогава половин година нямам грижи (то оставаше и да имам).
Имам чувството, че и на теб ще ти се наложи да ги посетиш.

P.S. Само да уточня, че става дума за Е70, но не вярвам принципа на работа да е много по-различен, отколкото е при теб.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70 35d, S8;
Мечтае да кара: X5M
Детайли за колата: super reza4ka!

Мнение от E70 3.0SD » 22 Юли 2011, 23:34

При моето Е70 има под плафона над огледалото място където се слага една манивела и се затваря ръчно, провери дали имаш и ти :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 24 Юли 2011, 18:58

E70 3.0SD написа:При моето Е70 има под плафона над огледалото място където се слага една манивела и се затваря ръчно, провери дали имаш и ти :yes:

Има, има...а инструментът(манивелката) се намира в резервните инструменти..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '05 BMW X5 3.0d

Мнение от nuke » 25 Юли 2011, 7:30

по малко по различен начин закрепих положението - като задържа копчето за затваряне предното крило се затваря. След като се затвори отзад на задното има едни джаджини които го надигат - с отвертка се бутват назад и крилото се прибира само - нямаше нужда от манивелата (предполагам тя се ползва ако роди мотора :oops: ). Та в момента работи пущината но без позицията на вентилация - само се отваря. Ако реша да го надигна само после трябва същото упражнение да се прави :D :D :D . Като има време ще я оставя в сервиза да я разпилеят да се види кой кум кой сват...

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6