Странно работещ климатик
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- nuke
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '05 BMW X5 3.0d
Странно работещ климатик
Напоследък като возя някой с мен често ми се случва да се оплакват че им е топло... а на мен ми е студено....
така двама трима ми мрънкаха докато установих че с право са мрънкали - двете десни духалки духат доста по-топло от левите. Разликата е особено голяма след като се е напекла колата. След като се покара (поне 30 минути) започват да се доближават температурите но дори след часове каране пак се усеща че от дясно е по-топло. Доколкото експериментирах няма промяна при експериментиране с различни комбинации духалки (от копчетата). Утре ще взема да пробвам да затворя изцяло левите да видя какво ще стане от дясно.
Подобно поведение може ли да се обясни от намаляло количество "фреон"? или някакъв друг гремлин витае?
така двама трима ми мрънкаха докато установих че с право са мрънкали - двете десни духалки духат доста по-топло от левите. Разликата е особено голяма след като се е напекла колата. След като се покара (поне 30 минути) започват да се доближават температурите но дори след часове каране пак се усеща че от дясно е по-топло. Доколкото експериментирах няма промяна при експериментиране с различни комбинации духалки (от копчетата). Утре ще взема да пробвам да затворя изцяло левите да видя какво ще стане от дясно.
Подобно поведение може ли да се обясни от намаляло количество "фреон"? или някакъв друг гремлин витае?
- azata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 2.0d
Re: Странно работещ климатик
Колега аз миналата година имах сходен проблем,но при мен духаше хладно през централните отвори и топло през левите и десните.Допълних фреон и всичко се оправи.Пробвай и дано да е от това.
Любовта на мъжа минавала през стомаха...Голяма заблуда!!! Няма мъж,който да не държи частица от BMW в сърцето си...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Странно работещ климатик
И аз мисля, че трябва да се допълни фреон и ще се оправят нещата.
Never mistake motion for action...
3 мнения
• Страница 1 от 1