обслужване на бмв 730 д 2002
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
обслужване на бмв 730 д 2002
Колеги , колко пари струва обслужването на бмв 730д 2002-ремъци, ролки, филтри, масла, абе всичко.
Re: обслужване на бмв 730 д 2002
Колега аз за първи път чувам някой да сменя такива неща на такава кола без причина... 
това не е Опел или Пежо...и тн....
По принцип обслужването на 7-цата е скъпо нещо...каквото и да сменяш

това не е Опел или Пежо...и тн....
По принцип обслужването на 7-цата е скъпо нещо...каквото и да сменяш

Добре де какво се сменя на тази кола като я купиш. Така или иначе за първи път ще взимам такава до сега карах пежо 307 св.
Ти си я закарай в някой читав сервиз да ти кажат какво имаш да се смени,а основните консумативи така или иначе се сменят.Аз пък сефте чувам,че като си купиш кола на 8-9 години нищо не и се сменя освен маслото ма щом казвате така да е. 

не съм чул някой да е сменял ролки...ремъци и тн....това не е Пежо... 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
те ролките и ремъците са специални на 7 серия ,не се сменят
пък и зависи какво очакваш от колата .. ако очакваш надеждност от една 10 годишна кола на незнайно колко ( но със сигурност над 300к ) км според мен трябва да се сменят всички течности ,всички накладки , ремъци ролки водна помпа основен преглед на окачване ,диагностика квото излезе още и само така мога да кача аз примерно семейството си в колата си ..

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
pironkov написа:не съм чул някой да е сменял ролки...ремъци и тн....това не е Пежо...

направи цялостен преглед в сервиз които се занимава с бмв та и там ще се разбере кое е за смяна и кое не
ако нямаш маистор мога да препоръчам ,но за да не става реклама ако те интересува на л,с,

pironkov написа:не съм чул някой да е сменял ролки...ремъци и тн....това не е Пежо...
Колега престани да ръсиш глупости

Обслужвам колата си освен в БМВ и в друг голям сервиз...досега без каквито и да е проблеми...
Никой не ми е казвал, че трябва да сменям такива неща без повод...а и проблеми съм нямал.
Колега и дали са глупости или не остави аз сам да приценя...спазването на добрия тон в този форум е желателно
На теб може и фаровете да искат да ти сменят на 100к километра...
всмукателните колектори също са дадени да се сменят на 100к км...но хората не го правят, а махат пеперудите не взимат нов....
маслото на скоростната кутия не се сменя принципно, НО тук много хора го сменят... защото така са свикнали от едно време
И пак казвам нека не се обиждаме..това е форум идеята е всеки да изкаже своя опит и мнение по темата...
Никой не ми е казвал, че трябва да сменям такива неща без повод...а и проблеми съм нямал.
Колега и дали са глупости или не остави аз сам да приценя...спазването на добрия тон в този форум е желателно

На теб може и фаровете да искат да ти сменят на 100к километра...

И пак казвам нека не се обиждаме..това е форум идеята е всеки да изкаже своя опит и мнение по темата...
Зависи най-вече къде ще си я правиш за това колко ще струва.
На моята 750i като я взех за около 2000лв смених масла, филтри,
ремъци, ролки, водна помпа, маслото на скоростите и още няколко дребни неща.
На моята 750i като я взех за около 2000лв смених масла, филтри,
ремъци, ролки, водна помпа, маслото на скоростите и още няколко дребни неща.
pironkov написа:Обслужвам колата си освен в БМВ и в друг голям сервиз...досега без каквито и да е проблеми...
Колега и дали са глупости или не остави аз сам да приценя...спазването на добрия тон в този форум е желателно![]()
На теб може и фаровете да искат да ти сменят на 100к километра...всмукателните колектори също са дадени да се сменят на 100к км...но хората не го правят, а махат пеперудите не взимат нов....
маслото на скоростната кутия не се сменя принципно, НО тук много хора го сменят... защото така са свикнали от едно време
![]()
Ти какво искаш да ти се скъса ремъка на магистралата с 150-160км да ти стегне волана щото хидравликата изчезва и тогава като се пребиеш ли ще смениш ремъка с ролките? Или когато оста на водната помпа се предаде щото е на незнайни км колата и прегрее за сек колата тогава ли ще я сменяш водната помпа

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2