Проблем с компютъра!

7-ма серия ('02 - '09)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ и Ленд Ровер

Проблем с компютъра!

Мнение от joro65pz » 27 Апр 2012, 13:55

Смених маслото и казах да ми занулят показанията.......какво си играха ,не знам,но сега по показва ,че съм изминал по 16000км след ,като е трябвало да сменя предни и задни накладки....а си имаше да мина по 5000 км и на двете.Сега свети една червена колица на дисплея и като паля ми се показва една кола на подемник.....има ли проблем да карам така,защото идват празници и не знам къде да е карам да е оправят.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с компютъра!

Мнение от BaHka » 27 Апр 2012, 18:43

Така се получава като се нулира сервизния интервал за накладките, без да се подменят датчиците към тях. Не е проблем да караш така. Като смениш накладки и датчиците към тях и се занули наново всичко ще е добре...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745i

Мнение от tonecca » 29 Апр 2012, 16:33

Трябва да занулиш сервизните данни през менюто,което е на километража и оборотомера. Незнам точно как става,но аз така реших въпрса . Може и датчик да има скъсан,но незнам какви са симптомите. При всички случаи трябва да занулиш сервизите след смяна на накладки винаги заедно с датчик.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745i

Мнение от tonecca » 29 Апр 2012, 16:35

Маслота се занулява през същото меню! Явно така са объркали накладките докато настройват маслото. Аматьори :))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 30 Апр 2012, 13:15

Всъщност явно има нещо особено, защото преди малко си ресетнах 'break fluid change' и както всичко друго си беше наред изведнъж "front brake pads" стана на -6000км и светна удивителния знак. Въпреки че го ресетвам и дава "RESET OK" - пак си стои на -6000км и не се маха :( После стана -11000... Като покарах известно време и поне удивителната и предупреждението "replace break pads" изчезнаха.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: БМВ и Ленд Ровер

Мнение от joro65pz » 30 Апр 2012, 17:55

Аз минах поне 500км,ама не се маха....обясниха ми,че ако си минал 80% от пробега на накладките и се опиташ да ги занулиш ръчно,се получава тези минуси....явно тоя това е направил,ама защо му е трябвало да бърка там,не знам!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 30 Апр 2012, 18:17

Всъщност при мен светна като нулирах Engine Oil и Break Fluid... Може да не са те виновни, а системата да прави някаква допълнителна проверка... При мен изгасна лапмата (!). Утре ще видя дали пак като я запаля ще изпише с червено "Replace break pads". Индикацията с "червената количка" си стои така или иначе. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 01 Май 2012, 14:08

Днес всичко се върна към нормалното състояние и за накладките показва 2200км - няма лампи/грешки. Ако при теб не се оправи, значи може би наистина са за смяна.
Изображение

Назад към Е65/E66