скорости за е38 тдс и е39 тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BIMMER_ON_THE_ROUTE_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на една страна
- Мечтае да кара: е36 328i
скорости за е38 тдс и е39 тдс
Колеги да попитам някои ако се е интересувал и знае,стават ли автоматични скорости от е39 2.5тдс да се сложат на е38 2.5тдс,защото съм намерил скорости от е39,на моите проблема им е следния,всички скорости превключват перфектно няма да рита или да забива,само задна скорост приблъзва все едно буксува съединител,може ли някои да ми каже от какво може да е така

Re: скорости за е38 тдс и е39 тдс
Офтопик:
модела джанти от аватара ти ?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Скоростите стават.
Най-вероятно са заминали дисковете за задна скорост.
Брок Б1
Най-вероятно са заминали дисковете за задна скорост.
Хаос написа:Офтопик:
Брок Б1

- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Скоростите са тръгнали да си ходят
или по-точно пакетите.Взимай друга скоростна кутия и гааз 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Кутията ти по спомен е ZF. Не са пакетите, а е само един елемент от кутията, но ще се иска сваляне и пръскане на парчета.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- BIMMER_ON_THE_ROUTE_
- кандидат ентусиаст
-
колеги как ще е по - добре да направа моите скорости или да взема други и направо да ги сложа......ако взема други скорости понеже намерих от колеги на добри цени и казват,че са перфектни добре ли ще е да смена маслото или да слагам и да ги пробвам?

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ремонт на твоите скорости няма как да излезне по-евтино от купуването на други... ако наистина са перфектни, тия "други" ще ти изкарат Х време, но по всяка вероятност по-малко, от колкото твоите напълно ремонтирани... но пък цената при ремонт може да е х2 спрямо взимането на "други"...
А твоята кутия в момента все пак успява ли да вкара задна скорост (независимо от приплъзването).. щото ако все още е ОК, то не е казано, че скоро ще се прецака напълно... тя мое да изкара така и още година... а една смяна на маслото може и да не промени нищо...
А твоята кутия в момента все пак успява ли да вкара задна скорост (независимо от приплъзването).. щото ако все още е ОК, то не е казано, че скоро ще се прецака напълно... тя мое да изкара така и още година... а една смяна на маслото може и да не промени нищо...
- guttaville
- Потребител
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: F01/F02
- Детайли за колата: M57D30
На моя автомобил като включа задна и ми подскочи колата,но така я купих и си я карам така вече 2+ години и нищо и няма.Другите скорости си се сменят плавно едвам доловимо.Дразнещо е,но се кара и така. 

Няма нито едно БМВ блъснато отзад,защото не могат да ги стигнат!
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Mollov написа:Ремонт на твоите скорости няма как да излезне по-евтино от купуването на други... ако наистина са перфектни, тия "други" ще ти изкарат Х време, но по всяка вероятност по-малко, от колкото твоите напълно ремонтирани... но пък цената при ремонт може да е х2 спрямо взимането на "други"...
И да добавиме кекавите майстори в БГ дето ако е пил предишната вечер до никое време може да я направи колкото да изкара 6 месеца

- Mollov
- Мародератор
-
guttaville написа:На моя автомобил като включа задна и ми подскочи колата,но така я купих и си я карам така вече 2+ години и нищо и няма.Другите скорости си се сменят плавно едвам доловимо.Дразнещо е,но се кара и така.
Кой мотор е?

- BIMMER_ON_THE_ROUTE_
- кандидат ентусиаст
-
2.5тдс е мотора....няма значение топла или студена слагам на задна и без газ колата върви,когато подавам газ не иска да върви трябва без газ или съвсем леко да подавам

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Колега, а проверявал ли си нивото на маслото в кутията. Виж там и на диагностика дали няма да излезне нещо, че понякога нещата се решават и по лесния начин.
Между другото какви пари ти искат за друга АСК?
Между другото какви пари ти искат за друга АСК?
- guttaville
- Потребител
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: F01/F02
- Детайли за колата: M57D30
Mollov написа:guttaville написа:На моя автомобил като включа задна и ми подскочи колата,но така я купих и си я карам така вече 2+ години и нищо и няма.Другите скорости си се сменят плавно едвам доловимо.Дразнещо е,но се кара и така.
Кой мотор е?И този проблем със задната във всеки един момент, когато я включваш ли го има - топла кола, студена кола, запалена току що и тръгване назад и т.н.?
M57D30 от първите. Дам,няма значение дали е топла или не,по-скоро е на произволен принцип.Днес,не ми е ритала (което е в много редки случай). Смяна на маслото е правено преди да я взема.
Още със самото превключване на R и ми изрита,без дори да съм отпуснал спирачката.Но като се "намести" и си карам без проблем назад,дори като карам по-бързо назад няма прескачане и т.н.
Само и единствено в момента в които превключа на задна.
Имам и друг проблем със скоростната,но ми казаха,че датчика в скоростите ми прави проблем.Като е студена колата и като и подам много газ да тръгна рязко и скоростите ми прескочат и ми излиза transmition fail и колата се кара супер бавно,трябва да я изгася и като го пусна в ход двигателя и скоростите и всичко си е ок.Като поработи малко и се оправи,няма никакви проблеми със зверското каране след това.
Няма нито едно БМВ блъснато отзад,защото не могат да ги стигнат!
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
На диагностиката нищо няма да покаже и не, не е от маслото. Всяка друга кутия може да го прояви същия дефект или пък не 50:50 е.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- Mollov
- Мародератор
-
guttaville написа:M57D30 от първите. Дам,няма значение дали е топла или не,по-скоро е на произволен принцип.Днес,не ми е ритала (което е в много редки случай). Смяна на маслото е правено преди да я взема.
Още със самото превключване на R и ми изрита,без дори да съм отпуснал спирачката.Но като се "намести" и си карам без проблем назад,дори като карам по-бързо назад няма прескачане и т.н.
Само и единствено в момента в които превключа на задна.
А случайно да си обърнал внимание какви са ти оборотите на празен ход, когато вкарваш задната? Не знам на M57-цата какви са й нормалните обороти на празен ход, но имай предвид, че "задна" рита по такъв начин и когато са по-високи оборотите на празен ход, в момента на превключването... На мойта, а съм го виждал и при други 740i с М60В40 като запалиш фаровете и понякога повишава оборотите прекалено много и преминавайки към R от D се получават прекалено високи обороти и задната "рита"... при мен рита рядко, но аз й намерих чалъма да не рита изобщо, като й успокоявам оборотите и тогава вкарвам R...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2