Няколко въпроса за 735i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Няколко въпроса за 735i
Здравейте колеги, имам няколко въпроса капарирах е38 735и мисля че е м62б35 се води двигателя. Искам да попитам понеже не намерих много информация за двигателя дали има някакви детски болести , неща които трябва да се сменят като се вземе колата за да ми е мирна главата както се вика. Примерно при ТДС е желателно да се сменят термостат,водна помпа,антифриз и т.н. Това което знам за колата е че (взимам я от познат) Сменено масло и филтри преди 2000км маслото на скоростите е сменено лятото, тогава е монтиран и газов инжекцион, колата като цяло на живо изглежда добре, при него е от 237 000 км а сега е на 262 000 не е и много карана тук. Имам и още 1 въпрос може и на лично от къде пазарувате части за колите си? До сега със старата кола е36 пазарувах от колега от форума , части бол , ако може да ме насочите на някъде ще съм благодарен.
Поздрави.
Поздрави.

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Re: Няколко въпроса за 735i
waterboy написа:Здравейте колеги, имам няколко въпроса капарирах е38 735и мисля че е м62б35 се води двигателя. Искам да попитам понеже не намерих много информация за двигателя дали има някакви детски болести , неща които трябва да се сменят като се вземе колата за да ми е мирна главата както се вика. Примерно при ТДС е желателно да се сменят термостат,водна помпа,антифриз и т.н. Това което знам за колата е че (взимам я от познат) Сменено масло и филтри преди 2000км маслото на скоростите е сменено лятото, тогава е монтиран и газов инжекцион, колата като цяло на живо изглежда добре, при него е от 237 000 км а сега е на 262 000 не е и много карана тук. Имам и още 1 въпрос може и на лично от къде пазарувате части за колите си? До сега със старата кола е36 пазарувах от колега от форума , части бол , ако може да ме насочите на някъде ще съм благодарен.
Поздрави.
Е колега , много добре знаеш , че така кола НЕ СЕ КУПУВА

и то МАЙ ... още е далече 2 месеца има.
Тоя мотор харчи колкото 4.4 а върви сериозно по-малко. Проблемите са стандартни за всички М62 мотори и ги има изписани много ( прегледай форума ).
Части Левиатан или дарукар ... като искаш евтинки еуро 07 и се правиш на гъзар със 7-мица.
За всяка кола е желателно да се сменят термостат,водна помпа и т.н.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, добре би било преди капарирането, да се премери компресията и провери електрониката за записани грешки. Също и ходовата част и изобщо колата отдолу. Сега просто изчакай ако се проявят някакви проблеми и тогава ще се търси причината. Маслото е сменено, може би е добре да се смени и пистовият ремък, ролките и водната помпа, ако не се знае историята им, същото се отнася и за свещите, ако антифриза е син е добре да се смени с червен.
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Ясно ще разпитам със ролките и ремъците какво е положението , човекът има автосервиз и за това много не се чудих пък и го познавам уж, ще видим какво ще излезе до 10-тина дни ще я взема и ще пиша какво е положението , части за старата кола и аз от Левиатан пазарувам но в темата не съм меркъл за е38, за това реших да питам
4 мнения
• Страница 1 от 1