Филтър картерни газове 740d

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e38 с 8 вафли под капака

Филтър картерни газове 740d

Мнение от vagabond999 » 02 Мар 2014, 13:04

Здравейте Колеги,

Бихте ли ми дали информация, на какъв пробег се сменя филтъра на картерни газове на V8 дизел 740d?
По ETK, не ми излиза да има кечета в него, които да се подменят, а целия е 600 и кусур лева.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Re: Филтър картерни газове 740d

Мнение от kilikandzer-power » 03 Мар 2014, 10:05

Имаш една конзолка наречена OIL SEPARATOR. Сваляш и отваряш капачетата и поглеждаш дали са здрави силиконовите мембрани, ако са едно разглабяне и почистване и си готов. А ако не са си купуваш новичък целия елемент. Втора ръка трудно ще намериш, но не е невъзможно.
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 11 Мар 2014, 12:09

kilikandzer-power написа:Имаш една конзолка наречена OIL SEPARATOR. Сваляш и отваряш капачетата и поглеждаш дали са здрави силиконовите мембрани, ако са едно разглабяне и почистване и си готов. А ако не са си купуваш новичък целия елемент. Втора ръка трудно ще намериш, но не е невъзможно.

Ами колега да питам ти правил ли си тази интервенция за да даваш такъв съвет?Първо малко трудно ще му е на колегата да го свали защото е натъпкан на майната си особенно целия.По-лесно е да се свали само горната част и да се извадят елеменТИТЕ,защото този филтър е двоен ,за разлика от 4 и 6 цилиндровите при които е с един елемент.Въпреки това аз също не мога да си обясня високата цена защото тя надхвърля два единични.Второто което е при този филтър на елементите е намотано някъкво ..... въженце да го нареча,което най-вероятно няма да е обикновен матерял а най-отгоре обшит с тънко донапренче.В Мкар ми бяха казали преди години че трябвало да се сменя на 120 К но дали е така .... май и те не бяха много сигурни,така предполовиха.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Мнение от kilikandzer-power » 11 Мар 2014, 22:52

Ами Да, Колега. Няколко пъти съм го правил. Много добре знам какво представлява и къде е набутан. Както е казано "Който иска да има брада ще му се наложи да си има ножичка и гребенче за да си я потдържа". Какво сначи скъпо ? Това все пак е 7-ма серия - представителен автомобил, т.е. не е за всеки джоб.
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

Назад към Е38