Oгромен проблем с вратите - не се затварят - ПОМОЩ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Oгромен проблем с вратите - не се затварят - ПОМОЩ
Колеги излязъл съм в 7:05 сутринта до 7:45 се опитвах да си затворя вратите, по-лошото и на двете коли!! Отварям вратата влизам в колата дръпвам да затворя и все едно няма механизъм за затваряне 30 минути си играх с една отверка да го раздвижа, незнам дали е помогнало то или факта че колата работеше и може би е загряла купето, но като се постопли и започнаха да се затварят и отварят нормално, дайте съвет как да го лекувам тоя проблем че и ако утре ми се наложи 40 мин да тряскам врати незнам дали ще ми устискат нервите.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Re: Oгромен проблем с вратите - не се затварят - ПОМОЩ
на мен ми се е случвало преди години и доколкото помня,след като колата постоя на закрито и пръсках обилно със спрей повече нямаше проблеми
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
brankovv написа:Колеги излязъл съм в 7:05 сутринта до 7:45 се опитвах да си затворя вратите, по-лошото и на двете коли!! Отварям вратата влизам в колата дръпвам да затворя и все едно няма механизъм за затваряне 30 минути си играх с една отверка да го раздвижа, незнам дали е помогнало то или факта че колата работеше и може би е загряла купето, но като се постопли и започнаха да се затварят и отварят нормално, дайте съвет как да го лекувам тоя проблем че и ако утре ми се наложи 40 мин да тряскам врати незнам дали ще ми устискат нервите.
Колега има специализирани спрейове против замръзване, както ти казва колегата напръскай механизмите, добре е да обработиш със съответният препарат и гумените уплътнения на вратите, защото понякога замръзва и там и не можеш да отвориш вратата, а ако напънеш може да счупиш дръжката за отваряне.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
По-добре ги напръскай с течна грес. Аз ползвам няк'ва литиева на спрей. С другите пръскала само ще им отмиеш смаската и ефакта ще е временен.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
zvetiko написа:brankovv написа:Колеги излязъл съм в 7:05 сутринта до 7:45 се опитвах да си затворя вратите, по-лошото и на двете коли!! Отварям вратата влизам в колата дръпвам да затворя и все едно няма механизъм за затваряне 30 минути си играх с една отверка да го раздвижа, незнам дали е помогнало то или факта че колата работеше и може би е загряла купето, но като се постопли и започнаха да се затварят и отварят нормално, дайте съвет как да го лекувам тоя проблем че и ако утре ми се наложи 40 мин да тряскам врати незнам дали ще ми устискат нервите.
Колега има специализирани спрейове против замръзване, както ти казва колегата напръскай механизмите, добре е да обработиш със съответният препарат и гумените уплътнения на вратите, защото понякога замръзва и там и не можеш да отвориш вратата, а ако напънеш може да счупиш дръжката за отваряне.
Става с WD за механизмите , а гумените упльтнители с глицерин - има го в аптеките , не замрьзва и вьрши работа

- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Може би, колеги трябва да обясните, освен с какво да пръска, и къде да праска течността.
От цървул, бална пантофка НЕ става!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Намазах уплътненията с течен парафин с една четка за рисуване
а за механизмите на вратите отидохв местната железария и имаха някакъв спрей за механизми така го пишеше, но беше меко времето тези дни и не съм имал шанса да тествам, като гледам какво е днес утре сигурно ще имам възможността и ще се похваля 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
cod-cdbp написа:Греста под -6 също спича
зависи от греста. Аз имам една дето държи до -72 и не разяжда гумени компоненти по принцип предназначена за уплътнения. С нея си мажа врати уплътнения и т.н.

ATR-42/72
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Само да попитам, миете ли колите преди да викате "ПОМОЩ"?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- huliganina2
- Потребител
-
- Кара: Е38
- Детайли за колата: 728i
Здр колеги. Има доста изписано по темата с проблема с вратите. Аз също имах същия проблем 1-2 зими и обикновено след миене на колата но вече трета зима си реших проблема с пръскане на механизмите първо с ВД 40 и след това със спрей течна грес. Първата зима свалях корите на вратите но сега вече знам къде да пръскам и става много бързо. С едно напръскване си решавам проблема за цялата зима,а даже тази зима още не съм ги пръскал но несъм и имал проблем. Голяма мъка беше преди да открия 'топлата вода'. 

12 мнения
• Страница 1 от 1