Oгромен проблем с вратите - не се затварят - ПОМОЩ

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Oгромен проблем с вратите - не се затварят - ПОМОЩ

Мнение от brankovv » 27 Яну 2014, 9:35

Колеги излязъл съм в 7:05 сутринта до 7:45 се опитвах да си затворя вратите, по-лошото и на двете коли!! Отварям вратата влизам в колата дръпвам да затворя и все едно няма механизъм за затваряне 30 минути си играх с една отверка да го раздвижа, незнам дали е помогнало то или факта че колата работеше и може би е загряла купето, но като се постопли и започнаха да се затварят и отварят нормално, дайте съвет как да го лекувам тоя проблем че и ако утре ми се наложи 40 мин да тряскам врати незнам дали ще ми устискат нервите.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Re: Oгромен проблем с вратите - не се затварят - ПОМОЩ

Мнение от павката » 27 Яну 2014, 9:53

на мен ми се е случвало преди години и доколкото помня,след като колата постоя на закрито и пръсках обилно със спрей повече нямаше проблеми
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Яну 2014, 10:48

brankovv написа:Колеги излязъл съм в 7:05 сутринта до 7:45 се опитвах да си затворя вратите, по-лошото и на двете коли!! Отварям вратата влизам в колата дръпвам да затворя и все едно няма механизъм за затваряне 30 минути си играх с една отверка да го раздвижа, незнам дали е помогнало то или факта че колата работеше и може би е загряла купето, но като се постопли и започнаха да се затварят и отварят нормално, дайте съвет как да го лекувам тоя проблем че и ако утре ми се наложи 40 мин да тряскам врати незнам дали ще ми устискат нервите.

Колега има специализирани спрейове против замръзване, както ти казва колегата напръскай механизмите, добре е да обработиш със съответният препарат и гумените уплътнения на вратите, защото понякога замръзва и там и не можеш да отвориш вратата, а ако напънеш може да счупиш дръжката за отваряне.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 27 Яну 2014, 11:10

По-добре ги напръскай с течна грес. Аз ползвам няк'ва литиева на спрей. С другите пръскала само ще им отмиеш смаската и ефакта ще е временен.
40653

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 27 Яну 2014, 12:25

zvetiko написа:
brankovv написа:Колеги излязъл съм в 7:05 сутринта до 7:45 се опитвах да си затворя вратите, по-лошото и на двете коли!! Отварям вратата влизам в колата дръпвам да затворя и все едно няма механизъм за затваряне 30 минути си играх с една отверка да го раздвижа, незнам дали е помогнало то или факта че колата работеше и може би е загряла купето, но като се постопли и започнаха да се затварят и отварят нормално, дайте съвет как да го лекувам тоя проблем че и ако утре ми се наложи 40 мин да тряскам врати незнам дали ще ми устискат нервите.

Колега има специализирани спрейове против замръзване, както ти казва колегата напръскай механизмите, добре е да обработиш със съответният препарат и гумените уплътнения на вратите, защото понякога замръзва и там и не можеш да отвориш вратата, а ако напънеш може да счупиш дръжката за отваряне.

Става с WD за механизмите , а гумените упльтнители с глицерин - има го в аптеките , не замрьзва и вьрши работа :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 27 Яну 2014, 17:30

Може би, колеги трябва да обясните, освен с какво да пръска, и къде да праска течността.
От цървул, бална пантофка НЕ става!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Яну 2014, 6:44

Греста под -6 също спича 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 29 Яну 2014, 9:47

Намазах уплътненията с течен парафин с една четка за рисуване :D а за механизмите на вратите отидохв местната железария и имаха някакъв спрей за механизми така го пишеше, но беше меко времето тези дни и не съм имал шанса да тествам, като гледам какво е днес утре сигурно ще имам възможността и ще се похваля :D
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 05 Фев 2014, 7:07

cod-cdbp написа:Греста под -6 също спича 8)

зависи от греста. Аз имам една дето държи до -72 и не разяжда гумени компоненти по принцип предназначена за уплътнения. С нея си мажа врати уплътнения и т.н.
Изображение
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 05 Фев 2014, 9:54

Само да попитам, миете ли колите преди да викате "ПОМОЩ"?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Фев 2014, 1:44

Изображение :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е38
Детайли за колата: 728i

Мнение от huliganina2 » 07 Фев 2014, 19:37

Здр колеги. Има доста изписано по темата с проблема с вратите. Аз също имах същия проблем 1-2 зими и обикновено след миене на колата но вече трета зима си реших проблема с пръскане на механизмите първо с ВД 40 и след това със спрей течна грес. Първата зима свалях корите на вратите но сега вече знам къде да пръскам и става много бързо. С едно напръскване си решавам проблема за цялата зима,а даже тази зима още не съм ги пръскал но несъм и имал проблем. Голяма мъка беше преди да открия 'топлата вода'. :D

Назад към Е38