Твърд педал на спирачката
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Твърд педал на спирачката
Здравейте колеги,
онзи ден се получи мн странно. Карах я нормално, спрях на паркинга на един мол и като я запалих след 1 час педала на спирачката беше твърд. Веднага се сещам вакуум помпа. Моята си беше заминала наистина, въртеше се свободно. Смених я и педала пак е твърд. Някъккви идеи освен обезвъздушаване?
онзи ден се получи мн странно. Карах я нормално, спрях на паркинга на един мол и като я запалих след 1 час педала на спирачката беше твърд. Веднага се сещам вакуум помпа. Моята си беше заминала наистина, въртеше се свободно. Смених я и педала пак е твърд. Някъккви идеи освен обезвъздушаване?
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Твърд педал на спирачката
Disasterr написа:сервото не е ли за волана?
Хидравликата е за волана, другото е серво усилвател на спирачната система.
Весела Коледа,

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Disasterr написа:сервото не е ли за волана?
Колега, провери всички маркучи по вакум магистралите- може някой да е разкъсан, друг изваден и да се губи вакума. Провери състоянието на маркуча и уплътненията му на сервото на волана.
zvetiko написа:Disasterr написа:сервото не е ли за волана?
Колега, провери всички маркучи по вакум магистралите- може някой да е разкъсан, друг изваден и да се губи вакума. Провери състоянието на маркуча и уплътненията му на сервото на волана.
Има и един клапан точно преди сервото и ако не са тези по горе изброени неща .... серво.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
mecho_puc написа:zvetiko написа:Disasterr написа:сервото не е ли за волана?
Има и един клапан точно преди сервото и ако не са тези по горе изброени неща .... серво.
Извинявам се много на колегата ,но ако може и аз тук да питам.И моят педал е твърд да си е.. мамата.Всички връзки са ОК ,НО този клапан,който казва МечоПух има ли значение дали е от 750 или 735 ?Сега съм с клапана от 735 и не съм сигурен дали прави достатъчен вакуум за спирачното серво на 750 .Или може да съм объркал посоката на клапана (не ми се вярва де ама де да се знам вече

Клапана има единствено посока, нищо повече. Дебит има вакуум помпата(в случая на бензинова кола е всмукателния колектор.
Chernobila като задържиш колата на по-високи обороти пак ли е твърд педала ?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
MuTa4eTo написа:Клапана има единствено посока, нищо повече. Дебит има вакуум помпата(в случая на бензинова кола е всмукателния колектор.
Не съм пробвал

10 мнения
• Страница 1 от 1