Телефона в колата. Bluetooth версията.

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Телефона в колата. Bluetooth версията.

Мнение от 7BREYTON » 08 Май 2012, 1:58

Телефона в колата. Bluetooth версията. Работят ли ви телефоните колеги. Моят откакто ъа имам е не мога и немога да го накарам да работи. Модела без кабел е. Какво не правя както трябва?

Car Phone Siemens BIT II phone (Euro) SA630

къде отзад в багажника точно се слага СИМ карта? моля накои колега да направи 1-2 снимки. Не знам дали имам в багажника слот?

ето тва е модела

http://www.bimmerboard.com/members/home ... e00465.jpg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Re: Телефона в колата. Bluetooth версията.

Мнение от RORO » 08 Май 2012, 7:01

Здравей,още ли не си подкарал тоя телефон? :D Като отвориш багажника,след това отваряш левият мокетен капак(там където стои СД ченджъра ако имаш такъв)и забелязваш един продълговат модул в горният край на който има процеп във който се слага желаната сим карта само че трябва да е с картончето(както си е като ти я дадат от магазина).Ти естествено нямаш такава чисто нова,тогава на обратната страна(там където не контактува картата) залепваш няколко лентички тиксо ,скоч или изолирбанд които да задържат картата след като я поставиш в отвора където е била,пъхаш я в процепа и си готов.А дали ме рзбра :roll: ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 08 Май 2012, 7:59

7BREYTON написа:Телефона в колата. Bluetooth версията. Работят ли ви телефоните колеги. Моят откакто ъа имам е не мога и немога да го накарам да работи. Модела без кабел е. Какво не правя както трябва?

Car Phone Siemens BIT II phone (Euro) SA630

къде отзад в багажника точно се слага СИМ карта? моля накои колега да направи 1-2 снимки. Не знам дали имам в багажника слот?

ето тва е модела

http://www.bimmerboard.com/members/home ... e00465.jpg

-картата се слага в подлакътника, никъде другаде при този модел, но никога не съм го виждал да работи в бг
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 08 Май 2012, 11:54

Ето "упътване" на много развален английски:

1 : Cordless phone unit on and out of eject-box , and switch in buttom of eject-box in pos. I ( on )
2 : Ignition key in pos. 1 for excaxtly 15 sec.
3 : Ignition off for 8 sec.
4 : Switch in ejext-box in pos. 0 (off ) for 2 sec. and then on again
5 : Ignition key in pos. 1 , and now put in the unit code for the cordless phone , unit code : " 0 0 0 0 " and then accept ( ok )

Be please be awer that the times must be excaktly 15/8/2 sec. , use a stopwatch or something a`like.

Явно има някакъв бутон в поставката на телефона, който се ползва за ресетване в стъпки 1 и 4.

1) Включваш телефона, вадиш го от поставката, бутона в поставката на позиция I (on/вкл)
2) Ключ за запалването в позиция 1 - точно за 15 секунди
3) Изключване на запалването - точно за 8 секунди
4) Бутона в поставката на телефона на позиция 0 (off/изкл) за 2 секунди и после пак в позиция I (вкл)
5) Ключ за запалването в позиция 1 и се въвежда кода на телефона (0000) - после "OK"

Явно е важно да се спазват точните времена/секунди: 15сек, 8сек, 2сек...

Пиши дали е станало.

Четох, че регистрацията може да се направи с DIS+, но то сигурно е само за базовия модул, а не за слушалката. Честно казано - не виждам никакъв смисъл от работеща слушалка в колата (ако базата работи). Никога не съм ползвал слушалката в моята (+това е забранено докато караш) - ползвам само hands-free режима. Телефонните номера могат да се набират от волана или от MID-а. Дори в E65 нямам слушалка и ползвам само iDrive/hands-free режима.

Аз съм със стария BMW телефон и сигурно нещата са по-различни - при мен SIM картата може да се сложи в подлакътника или в багажника - няма значение - тази в подлакътника е с предимство, ако примерно ползваш 2 карти включени едновременно. Също така, доколкото зная, този телефон не ползва Bluetooth, а DECT технология.

Относно GSM модула в багажника (ако го имаш) - вижда се на тази снимка, която правих, когато махах корите за да ги пера :)

Изображение

От лявата страна на CD-changer-a се вижда модула и дори отгоре леко се вижда самата СИМ карта (синьо и червено).
Изображение

Назад към Е38