Теч на масло Е38 730d

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Теч на масло Е38 730d

Мнение от sambeto » 13 Апр 2012, 18:54

Здравейте,
имам Е38 730d и от два три дена сутрин като тръгвам за работа намирам петно от масло под колата с диаметър около 5 см,сигурен съм че е от мене понеже си имам паркинг скоба и само аз си спирам там :mhihi:
По принцип не е кой знае какво,не ми намалява маслото....обаче ме дразни :mrgreen:
Днеска поразпитах тук там и ме насочиха във Варна при едно момче казва се Миро,разбирал доста от BMW-та и се намира над КАТ Варна горе долу.
Отидох,човека без да я вдига на подемник или на канал да я гледа,си набута ръката и после ми показа че пръстите му омаслени.
Каза че е двигателно масло и причината е от семеринг на коляновия вал.
Каза че се сваляла кутията,и се сменял семеринга,всичко щяло да струва 250 лева.
Въпроса ми е,някой сблъсквал ли се е с това,сложно ли е....че току така да се сваля кутията....знам ли ? :roll:
И как го разбра само на пипане че е от там незнам,другите варианти за теч на масло какви са ?
Ако случайно излезе това и се сваля кутията...после трябва ли да се налива масло в нея след като се демонтира и монтира ? :roll:
Каза че теча не е голям и мога да си карам така....ама мене си ме дразни това петънце дето намирам всяка сутрин.
В вторник ще ида при още едно момче да го види,ама по телефона каза,че ако наистина е семеринг на колянов вал.....малко или много влизам в приключение откъм плащане за труд :mrgreen:
Благодаря предварително.

Аватар

Re: Теч на масло Е38 730d

Мнение от s_max » 13 Апр 2012, 23:01

Колега поне на канал трябва да се погледне колата от къде точно тече, може и някоя гарнитура да е, но огледа е задължителен в момента.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Re: Теч на масло Е38 730d

Мнение от sambeto » 17 Апр 2012, 20:17

Днеска бях на преглед при друг човек,оказа се някаква незатегната скоба на маркуч и смяна на някакво малко уплътнение.
Няма нищо общо със семеринг на колянов вал :lalala:
Просто някак се е стичало там дето е мястото на тоя семеринг,и затова ми казах че трябва да се бърника там.
Струваше ми всичко 5 лева :bchug:

Назад към Е38