Ксенон - проблем?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 740

Ксенон - проблем?

Мнение от terax » 05 Апр 2012, 23:44

Здравейте, колеги!

Извинете за въпроса, но съм малко прост... Колата(740 97-ма) ми е с фабричен ксенон, но за съжаление тази сутрин запалих колата и десният ми фар не работеше. Извадих буксата(голямата буска за целия фар) да видя дали не е окислило... Когато видях, че всичко е ОК я вкарах обратно и забелязах, че ксенона леко премигва, сякаш не прави добър контакт, но когато вкарам цялата букса спира изобщо.
Опитах се да видя дали не е прекъснат някой кабел, но всичко е ок.

Имах идеята да размена крушките, за да видя дали е изгоряла, но не ми стигна време... Възможно ли е баласта да се е прецакал(той е някъв на BOSCH), лоша връзка ли има. Никога не ми е горял ксенон и не знам дали изгаря, като обикновена крушка или просто премигва.. Знам ли..

младши ентусиаст
Аватар

Re: Ксенон - проблем?

Мнение от deank » 06 Апр 2012, 13:34

Ксеноновите крушки са с много дълъг живот и едва ли е изгоряла. Аз имах продобен проблем преди 2-3 години, но тогава фара изгасна в движение. Изключих светлините, включих ги и си тръгна и оттогава не е правил проблеми.

Ще те посъветвам да не пипаш по фаровете и кабелите докато си пуснал светлините, защото като те изгърмят 25 киловолта и ще подскочиш един метър.

Виж дали стъклото на фара е изпотено - може да е влязла вода и да не е успял да зацепи днес, но като изсъхне може да тръгне пак.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 06 Апр 2012, 15:05

deank написа:Ксеноновите крушки са с много дълъг живот и едва ли е изгоряла. Аз имах продобен проблем преди 2-3 години, но тогава фара изгасна в движение. Изключих светлините, включих ги и си тръгна и оттогава не е правил проблеми.

Ще те посъветвам да не пипаш по фаровете и кабелите докато си пуснал светлините, защото като те изгърмят 25 киловолта и ще подскочиш един метър.

Виж дали стъклото на фара е изпотено - може да е влязла вода и да не е успял да зацепи днес, но като изсъхне може да тръгне пак.

Хъх ... е мноу дълъг живот няма що :)

Ако е оригинална по може да има дълъг живот ама ако е китайче ( баласта или крушката ) си сдухват. Променя малко цвета , почва да не изгрява от първия път и т.н. и т.н.

Като си тръгнал да сменяш крушките що не ги смени ? Не ти ли се вижда логично ? :)

Или въртиш кручките или баластите , което ти е по-удобно. Аз съм сменял 2 пъти крушки , единия път щото едната оригинална изгоря и я замених с няква уж същите келвини ... и 2-рия път щото имаше разлика макар и малка , но достатъчна да ме дразни. Та поръчах си от ebay 2 крушки 6000к ( най-много ми харесва светлината която дават ) за 6 $ и дойдоха за 2 седмици , смених ги и вече 6-ти месец и отгоре няма проблеми. Взех си и още 1 комплект за резерва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38
Мечтае да кара: E38

Мнение от Krasi-1.500000km. » 07 Апр 2012, 10:20

Колега най вероятно ти е изгоряла крушката щом като си извадил буксата е пресветкала явно крушката е заминала ако е баласта няма да дава никакъв признак но за по сигурно преди да даваш пари ги размени. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: 740

Мнение от terax » 07 Апр 2012, 15:33

Колеги, много Ви благодаря, че се отзовахте. Имах малко време - размених крушките и видях, че въпросната е изгоряла, даже е леко деформирана. Все пак никога не съм ги сменял, поживяла е:)

Назад към Е38