Обръщане на дирекция и въпроси отностно таблото

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Обръщане на дирекция и въпроси отностно таблото

Мнение от AngelG » 13 Мар 2012, 16:59

Имам няколко въпроса отностно таблото на Е38 при смяна на дирекция . Доколкото съм запознат се сменя цялото табло на колата и именно тук изкачат въпросите ми .

-колата която съм избрал е с шито кожено табло в цвета на салона
-има доста екстри , да не кажа всички / говоря за тези които са с бутони и темподобни по таблото
-с навигация е независи малка или голяма

Въпросите са следните :

-как стои въпроса с намирането на такова табло (с шита кожа) в България
-ако таблото което взема е от кола която няма екстра , която англичанката има какво се случва с екстрите
-какво се случва с всички глезотии по таблото от англичанката ? навигацията вгражда ли се в таблото взето от кола с десен волан и т.н

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Re: Обръщане на дирекция и въпроси отностно таблото

Мнение от victor2k » 13 Мар 2012, 21:03

Екстрите и таблото нямат общо. Екстрите които са на централата конзола са с конектори, не мисля че нещо ще е проблем или е някаква трудност

Въпроса е ти наясно ли си каква беля е това и колко много неща ще те дразнят след време които няма да смениш по една или друга причина:

- скоростен лост и стептроник който ще е на другата страна
- кори на врати
- седалки (с памет или без)
- климатик (който въпреки че е двузонов ще е обърнат наобратно)

и сигурно други които не се сещам... дори бутоните на шибидах са наобратно...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 13 Мар 2012, 21:13

Трябва много много,ама много да си заслужава колата че да се вкараш в тоя филм според мене братле.
Ама успех все пак :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AngelG » 13 Мар 2012, 21:42

sambeto написа:Трябва много много,ама много да си заслужава колата че да се вкараш в тоя филм според мене братле.

Мисля , че си заслужава да . А и все пак няма сам да си правя колата , карам я в сервиза плащам си и идвам да я прибера готова .. те хората си знаят работата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 13 Мар 2012, 23:08

sambeto написа:Трябва много много,ама много да си заслужава колата че да се вкараш в тоя филм според мене братле.

-правилно, струва си, но само за безумно пазена кола, а такава е38 почти не съществува за продаване в наши дни, т.е. с по-малко от 5 собственика и под 500к километри, дори в мили ги има ,а си вървят като нови..
-ако ти се кара е38, давай смело с десния волан, в европа сме, а може да стане и основен/задължителен :mrgreen:
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AngelG » 14 Мар 2012, 14:48

Ако нямате какво да кажете по въпросите които съм задал , по-добре не коментирайте моля . Знам в какъв "филм" влизам и знам каква кола купувам .... 4 коментара , нито 1 по темата ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 14 Мар 2012, 19:23

Колега на мой приятел вече 3-та Е 46-а му обръщат и няма горе изброените проблеми,дори и копчетата на ел седалките са си на првилните места.Ако няма значение модела на колата значи всичко си е наред.И не на последно място зависи от майстора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AngelG » 14 Мар 2012, 19:28

mpp82 написа:Колега на мой приятел вече 3-та Е 46-а му обръщат и няма горе изброените проблеми,дори и копчетата на ел седалките са си на првилните места.Ако няма значение модела на колата значи всичко си е наред.И не на последно място зависи от майстора.

Мерси , ако можеш на лично да ми дадеш кординати на сервиза и майстора ще съм благодарен

Потребител
Аватар
Кара: влака

Мнение от Relsata » 14 Мар 2012, 19:55

Относно екстрите зависи каква ел. инсталация ще ползваш.Ако е тази и се режат и удължават кабелите ще стане ,но ако използваш такава от ляв волан екстрите ще са такива като на тази с левия волан и евентуално ще трябва да се добавят другите екстри но там не знам как стои въпроса.А иначе не вярвам самото табло да има някакъв проблем.Успех с начинанието :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 14 Мар 2012, 20:55

AngelG написа:Ако нямате какво да кажете по въпросите които съм задал , по-добре не коментирайте моля . Знам в какъв "филм" влизам и знам каква кола купувам .... 4 коментара , нито 1 по темата ...

Ако може и ти да си малко по мек с тона !
Никой не ти мисли лошо,или да те подиграва,или каквото и да е в тая насока.
Ако си недоволен от отговорите които получаваш,проблема не е в никой от хората писали в темата ти !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 14 Мар 2012, 23:28

Пак ще стане една като лафа за *** до края и душата....

Аз ти отговорих по темата за 'екстрите' на централната конзола са на букси. Слага се новото табло обърната на друга страна, слага се същата рамка която държи радио климатик и бутони и всичко е на място.

Колкото до другите неща аз дадох примери. Само ще ти спомена седалката с памет, за да завъртиш паметта която е част от моторите, трябва да разглобиш и двете седалки в най-малки подробности за да ги преместиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AngelG » 15 Мар 2012, 5:15

victor2k написа:Пак ще стане една като лафа за *** до края и душата....

Аз ти отговорих по темата за 'екстрите' на централната конзола са на букси. Слага се новото табло обърната на друга страна, слага се същата рамка която държи радио климатик и бутони и всичко е на място.

Колкото до другите неща аз дадох примери. Само ще ти спомена седалката с памет, за да завъртиш паметта която е част от моторите, трябва да разглобиш и двете седалки в най-малки подробности за да ги преместиш.

Мерси , а на Е38 само шофьорската ли е с памет ?
И също така бутоните за ел. стъклата на шофьорската врата местят ли се и ако да , сложна ли е процедурата ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 15 Мар 2012, 10:45

AngelG написа:
victor2k написа:Пак ще стане една като лафа за *** до края и душата....

Мерси , а на Е38 само шофьорската ли е с памет ?
И също така бутоните за ел. стъклата на шофьорската врата местят ли се и ако да , сложна ли е процедурата ?

-по принцип само шоф врата е с памет колега, но аз ако нямам кола -донор за целия салон не бих се захванал да въртя паметта
-местенето само на бутоните не е възможно, трябват ти кори за врати от ляв волан, корите на предните врати са с различна форма и оборудване.. доколкото си спомням и лявата , и дясната врата са окабелени за джойстика на стъклата/огледалата
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AngelG » 15 Мар 2012, 16:16

:yes: :yes: :yes:

Още един въпрос , централната конзола сменя ли се или остава ? И таблото лесно ли се претапицира афтърмаркет ( ако не успея да намеря шито )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Мнение от asennikolov » 16 Мар 2012, 0:36

sambeto написа:
AngelG написа:Ако нямате какво да кажете по въпросите които съм задал , по-добре не коментирайте моля . Знам в какъв "филм" влизам и знам каква кола купувам .... 4 коментара , нито 1 по темата ...

Ако може и ти да си малко по мек с тона !
Никой не ти мисли лошо,или да те подиграва,или каквото и да е в тая насока.
Ако си недоволен от отговорите които получаваш,проблема не е в никой от хората писали в темата ти !

Съгласен съм с колегата sambeto. Мисля, че е задължително да се уважаваме. Ако не сме съгласни с някои мнения - да не се дразним, това са мнения, а не заповеди и никой не ни ги налага!

Следваща

Назад към Е38