Горива за ТДС?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- GERMAN POWER
- кандидат ентусиаст
-
Горива за ТДС?
Здравейте колеги ,имам питане относно горивото за ТДС ,знам че много ще наподобя на темата за олиото и тдс-а но ,се чудя тъй като помпата на ТДС е роторна и като стар дизел уш горяли всичко има ли проблем да се кара с промишлена нафта и друга евтина такава
криза е мамка му
с тези нафти по 2.80 не е работа
,Навеждаме тази мисъл поради замисляне на покупка на 725 ТДС ,и намирането на тези алтернативи на сметка .
Благодаря

Благодаря

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Горива за ТДС?
Слагай си хубава нафта и помпата на ТДС-а не е от най старите модели на света и си иска хубава нафта иначе рискуваш да се запознаеш с понятията електроника и механика на ГНП
Барай шишарката Минкеее ....
- GERMAN POWER
- кандидат ентусиаст
-
Колеги в аутодата помпата се води Bosch VE 1-5-3-6-2-4 роторна ,та за това ви попитах дали ще има проблеми а виждам че доста ДВГ-та се карат с нея 

За понасяне понася ама няма да ти хареса разхода с кофти нафта . По-евтино гориво кат сложиш ще се качи разхода гаранция не си пръв или последен пробвано много отдавна . На сметка излиза да вземеш 15-20тона хем хубава хем на 1.70 и да си джиткаш кат пич. Е да и аз ги нямам ама има хора дето ги имат и го правят е по-скоро заради многото служебни коли ама пък е вариант. С отработено масло не става и гори много и цапа още повече . С биодизел си е далавера ама ако минаваш поне 30-на хиляди на година и да си чистиш ГНП-то всяко начало на зимата. Сори , но това е истината , за съжаление тая лимозина и се ще по-големичък двигател и по-доволен откъм разход като цяло ако нямаш наистина излишни едни 30хиляди пари за гореописаното та минаваш на едно 730D .
- GERMAN POWER
- кандидат ентусиаст
-
Благодарности колеги за изказаните от вас мнения ,в момента карам S класа 500 w140 купе ,и в този ред на мисли се обърнах за мнения към вас тъй като не сам имал ТДС нито съм карал но това е един вид оптимален вариянт за икономията която споменах но ,ще поживеем ще видим дали
ще се домогна до ТДС-совица
,трябва да погледна как е в съотношение мотор ,кутия купе добре ли ги носи и така

ще се домогна до ТДС-совица

Тва му е най-слабия мотор от цялата гама за това купе ( за 7-мицата говоря ) и иде тежко и тромаво затова към 730 д те насочих като п-добър и откъм мощност пък и ако щеш и икономия . Само читав екземпляр и добър "първи мастор " дет ще я обслужи и попопогледне . Успех. ПС: Ама за олио троши 25-цата другото го не закачай
.

Носи ги, носи ги. На тръгване е тромава, върви от 1800 оборота, като мине 2200 си идваме на думата
TDS-а ако е гледан няма грешка. Нафтата от тубите я забравяш. 11-12 градско си ги прави, обаче.

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Disasterr написа:Носи ги, носи ги. На тръгване е тромава, върви от 1800 оборота, като мине 2200 си идваме на думатаTDS-а ако е гледан няма грешка. Нафтата от тубите я забравяш. 11-12 градско си ги прави, обаче.
На коя дума си идваме колега ? Маршрутките изпреварват яко да .... Какво да обсъждаме 2 тона кола с 140 коня ... можеш да кажеш , че върви само ако базата ти за сравнение е рено клио 55 коня ...
по темата : Имам приятел с 525 тдс , кара го само с промишлена нафта и няма никакви проблеми вече 2ра година , но разхода наистина се покачва значително
- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
това горено масло ли е колега?
не ви ли е страх да наливате такива неща? тдс -а добро решение,не е тлкова тромав и е сравнително икономичен,това е сиромашкото изпзпьлнение на 7ма серия но не е никак за подценяване!

Не бе не обсъждаме: 725 - 280 Nm при 2200 оборота; 740i - 400 Nm при 4500 оборота. Базата за сравнение е на колонката. Върви колкото трябва. Лафове свежарски рена клио и тн., баровеца върни газта, че и тя стана лев и 40!
Карах няколко години е38тдс,да ви кажа карал съм я с всякаква на цвят нафта:) вдига разхода с 2-3литра и малко повече пушилка изкарва. Проблеми нямаше, буташ си аванса,слагаш и един чип газ колкото щеш. Цяла Европа обиколих с нея, никви проблеми, даже имам и клип час и половина с 200-220км/ч....така че 

- GERMAN POWER
- кандидат ентусиаст
-
Значи не е чак толкова много за подценяване въпросната " сиромашка " 7 ца както каза колегата
в съотношение вървеж и купе, апък това че е стар дизел носи само позитиви,като изключим амортизацията му но пълен кеф няма

- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
- Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Ами, зависи какво търсиш. Аз преди бях пробвал именно една такава 728, като настъпиш до край, тръгваше като тролей. Само леееко се усещаше акселерация. Сега със 740-ката ми се сгъват топ***е... И кефи 

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2